Přejít k hlavnímu obsahu

Nová liga pro všechny hráče!

16. 7. 2012 | 15:24 League of Legends
 
Výchozí obrázek

 

Jak už všichni víme, progamingový potenciál League of Legends je veliký. Naší největší snahou v nejbližších týdnech a měsících bude přitáhnutí sponzorů a prestižních gaming klanů a získání jejich pozornosti. V minulosti takových pokusů mnoho nebylo a navíc jen málo z té hrstky se nějak vydařilo. Chci vám představit novou soutěž, která se bude konat v srpnu a září a jejíž ukončení bude krátce před uzávěrkou MČR klasifikace. Půjde o delší ligu, která bude rozdělena do dvou kategorií. V první kategorii se potká osm nejznámějších a nejzkušenějších týmů u nás a do druhé ligy se zapojí zbytek týmů.

Proč je to takto rozvrženo? Odpověď je jednoduchá. Jde nám o to, aby si všechny týmy užily vyrovnanou hru a hrály na podobné úrovni jako jejich soupeři. Tím, že se oddělí špička, se docílí několika věcí – každý z novějších a méně zkušených týmů bude mít možnost prodrat se na první příčky a zahrát si o ceny, aniž by absolutní nováčci narazili v prvních kolech na týmy, které pravidelně soutěží v předních evropských soutěžích. Na týmy nebude vyvíjen tak velký časový tlak. A možnost vyhrát má opravdu každý. Podrobné rozepsání obou lig můžete vidět níže.

Western Digital Grand Master League – je pozváno osm týmů, podle žebříčku Tryhard power rankings – tento vzniká tak, že zástupci jednotlivých předních top týmů u nás nominují dle vlastního vědomí a svědomí svůj osobní top10 česko-slovenských týmů, tyto se poté zprůměrují a vzniká nám výsledný žebříček. Vybrané týmy budou hrát systémem double elimination, začíná se rovnou v playoff. Každý týden se hraje jeden zápas (všechny jsou best of 3, finále je 2x best of 3), který se bude streamovat a bude mít mediální podporu. Připravujeme pro vás rozhovory s hráči, profesionálně připravený stream a mnohé další. Chceme na tomto turnaji ukázat, jak by mohla vypadat profesionálně prezentovaná liga. To by mělo přitáhnout zájem sponzorů, velkých multigamingových týmů a hráčů samotných. Bude se hrát o 300 mčr bodů a první dva týmy si odnesou i velmi zajímavé hmotné ceny.

Časový plán WDGM Ligy – první dva týdny se budou hrát čtvrtfinále (každý týden 2), systémem bo3, třetí a čtvrtý týden bude semifinále. Pátý týden bude finále WB, šestý týden finále LB a sedmý týden grandfinále. Lower bracket se bude hrát ve stejnou dobu jako WB, ale nebude streamován, s vyjímkou LB finále. 

 

Playman Amateur League – liga určená pro všechny týmy, které nedostaly pozvánku do Grand Master WD League. Bude se hrát o velmi zajímavé ceny (hmotné ceny, MČR body, Riot Pointy), týmy budou rozděleny do skupin. Zápasy se nebudou překrývat s První ligou, aby mohli hráči vzájemně sledovat přenosy zápasů a průběh turnaje. Tento turnaje bude monitorován Riotem, pokud bude účast velká a proběhne bez potíží, Riot bude do budoucna sponzorovat československé turnaje pořádané serverem Playzone (včetně LAN akcí). Proto je opravdu důležité, aby se tohoto turnaje zúčastnilo co možná nejvíce týmů. Speciálně pro tento turnaj bylo na webu Tryhard vytvořeno speciální forum, kde se mohou hráči domlouvat a hledat týmy – odkaz zde. Turnaj je připraven ve dvou variantách, pro 64 a 128 týmů. Doufejme, že se nám ho podaří naplnit alespoň v té menší variantě.  

Turnaj bude probíhat systémem skupiny a následně single elimination. Čili každý tým bude mít možnost zahrát si spoustu zápasů ve skupině a do potom i v playoff, protože do playoff postupuje každý. Umístění ve skupinách pouze určí z jakého místa budete nasazeni do pavouka playoff. Možnost vyhrát má opravdu každý.

Časový plán PA Ligy - skupiny se budou odehrávat první měsíc, s tím, že každý týden se budou hrát dva zápasy. Pokud týmy nebudou stíhat, mohou se se soupeřem domluvit na změně. Pátý týden bude probíhat dohrávání zápasů ze skupin, které se nestihly odehrát během řádné hrací doby. Šestý týden se bude hrát playoff, kam budou týmy nasazeny dle umístění ve skupinách. Playoff se bude hrát dva týdny, v prvním týdnu se odehraje tolik zápasů, abychom se dostali do semifinále. Semifinále, o třetí místo a finále se bude hrát poslední týden, bude se streamovat a hráči zažijí progamingový zážitek.

Přihlásit se můžete zde.

Všechny hráče vyzývám, aby se do turnaje zapojily v co možná největším počtu. Řekněte známým, kamarádům a zkuste o tom dát vědět co nejvíce lidem. Pokud se nám podaří tento turnaj, uděláme obrovský krok kupředu jakožto celá scéna. Tento turnaj by se měl opakovat i v budoucnu, premiéru si odbude před koncem sezóny a MČR, jakožto zlatý hřeb tohoto soutěžního roku. Z mého pohledu je na turnaji nejlepší to, že není časové náročný pro žádný tým, protože odehrát 1-2 zápasy týdně, s možností přesunu, zvládne i vytížený, pracující člověk.

O turnaj se bude starat několik adminů, pravidla a podrobnosti, stejně jako konkrétní novinky k turnaji se dozvíte do konce měsíce, zatím se přihlaste do turnaje. Týmy, které budou hrát první ligu, sami kontaktujeme a jejich seznam se dozvíte rovněž před začátkem turnaje. Máme dva týdny před začátkem, tak se do toho pojďme obout a pojďme všem ukázat, že na to máme. Plánovaný start turnaje je na první týden v srpnu. 

 

 

 

Mediální partneři turnaje: