Přejít k hlavnímu obsahu

Top 5 největších chyb v televizním a filmovém pokeru

14. 8. 2012 | 13:19 Poker
Ani producenti filmů nejsou v chápání pokeru vždy perfektní. Dnes se podíváme na pět nejhorších chyb, které mají tvůrci filmů neustále tendenci dělat.
Výchozí obrázek

Ani producenti filmů nejsou v chápání pokeru vždy perfektní. Dnes se podíváme na pět nejhorších chyb, které mají tvůrci filmů neustále tendenci dělat.

5. Dorovnávám... a navyšuji

Většina pokerových filmových hrdinů by ve skutečném kasínu příliš dlouho nevydržela, jelikož by byli všichni tito "hráči" z kasína v podstatě násilím vyhozeni manažerem kasína za podvádění. Většina z nich má ve filmech totiž ve zvyku raisovat stylem "dorovnávám... a navyšuji...".

Ve skutečné pokerové hře buď dorovnáváte nebo navyšujete. Nemůžete ohlásit jednu akci a poté jinou. Pokud byste v opravdovém kasínu řekli "Dorovnávám a navyšuji", vaše první slova by byla závazná a ještě byste mohl být obviněn z podvádění, že se snažíte získat ze soupeře informace předtím, než se ho rozhodnete navýšit:



4. Podvádění je základ

Ačkoli všichni víme, že i v moderní hře se podvádění občas objeví, jedna z věcí, která dokáže většinu pokerových hráčů při sledování těchto filmů namíchnout, je fakt, jak je podvádění v pokeru vnímáno jako naprosto nezbytná součást hry. Ve skutečnosti je v moderních kasínech velmi obtížné podvádět a co je nejdůležitější - podvodníci jsou obecně pokerovou komunitou okamžitě zavrhnuti.

Takže může být pro pokerového hráče dosti frustrující, když téměř všechny pokerové filmy ukazují hráče s kartami v rukávu, kamerami pod stolem, nebo když se snaží hráči mezi jednotlivými handami otrávit Jamese Bonda jedem v pití apod. Tato scénka z anglické komedie "Bottom" je ale celkem vtipná:


3. Slow rollování

Možná se jedná o skvělý způsob, jak dodat scéně ve filmu napětí a dramatičnost, ale slow rollování je obecně považováno za jedno z nejhorších porušení pokerové etikety. A jelikož se to stává ve filmech tak často, mnoho nových hráčů slow rolluje, aniž by si uvědomovalo, jak opovrhovaná tato praktika hráči je.



2. Vsázení více, než má hráč na stole

Postavy ve filmu jsou často postaveny před nemožné rozhodnutí, kdy protihráč vsadí víc, než má hrdina před sebou na stole a očekává, že najde způsob, jak sázku dorovnat nebo handu vzdát. Často to vede k situaci, kdy se musí hrdina zadlužit nebo riskovat něco, co nebylo původně součástí hry.

Pokud by toto pravidlo skutečně v pokeru platilo, vypadala by hra úplně jinak. Vše, co by hráč musel udělat, by bylo nakoupit si na cash game stůl o jeden žeton více než všichni ostatní a pak chodit každou handu all-in a měl by zaručené vítězství.



1. Absurdní handy

Pravděpodobně nejotravnějším zvykem ve filmech, který často zkazí i jinak povedenou scénu, je když se závěrečná handa blíží nemožnému. Obvykle pak vidíme, jak quads poráží quads a nikdo se ani vzdáleně nepodivuje nad statistickou nepravděpodobností takové handy.

Pokeroví hráči by mnohem raději viděli velmi chytrý thin value bet s třetím nejvyšším párem, nebo jak hrdina calluje s king high, ale místo toho se vždy dočkáme něčeho takového (tato scénka mimochodem také přetéká příšernými slowrolly):



Rozcestník PokerStrategy.com

1. Vyplňte kvíz a získejte $50 zdarma - ZDE
2. Získejte další peníze na poker zdarma - ZDE
3. Hrajte turnaje zdarma a vyhrajte reálné peníze - ZDE
4. Nevíte si rady? Kontaktujte podporu v češtině - ZDE