Přejít k hlavnímu obsahu

Adaptér RaidSonic přidá notebooku interní SSD disk

11. 9. 2012 | 13:21 Všechny hry
S Icy Boxem IB-AC642 přibude notebooku disk, o optickou mechaniku však nepřijde I obyčejný notebook se může snadno proměnit v super rychlý počítač s SSD diskem. Stačí mít optickou mechaniku, kterou vyměníte za adaptér Icy Box IB-AC642 od firmy RaidSonic. HDD nebo SSD se tak stane součástí počítače bez omezení jeho mobility. Navíc RaidSonic jako jediný výrobce k adaptéru dodává externí hliníkové pouzdro na optickou mechaniku. Používání CD a DVD se tak není třeba vzdát.
Výchozí obrázek

S Icy Boxem IB-AC642 přibude notebooku disk, o optickou mechaniku však nepřijde

I obyčejný notebook se může snadno proměnit v super rychlý počítač s SSD diskem. Stačí mít optickou mechaniku, kterou vyměníte za adaptér Icy Box IB-AC642 od firmy RaidSonic. HDD nebo SSD se tak stane součástí počítače bez omezení jeho mobility. Navíc RaidSonic jako jediný výrobce k adaptéru dodává externí hliníkové pouzdro na optickou mechaniku. Používání CD a DVD se tak není třeba vzdát.


Interní pevný disk v běžném notebooku často nenabízí dostatek prostoru pro uložení všech dat. Klasický externí HDD ale není jediným řešením.  Rámečky k notebooku pro HDD a SSD jsou odolné a přenášení dat se s nimi obejde bez neustálého zapojování kabelů a přídavných zařízení.

Adaptér Icy Box IB-AC642 umí nahradit optickou mechaniku pevným diskem SSD nebo HDD formátu 2.5" s libovolnou kapacitou. „Neomezí se tím však mobilita notebooku. Vše je schované uvnitř zařízení,“ uvedl Martin Potrykus z firmy RaidSonic. Dodal, že dodatečné zapojení SSD disku do notebooku je v současnosti populární. „Díky němu se totiž zvětší paměť počítače a činnosti operačního systému se výrazně zrychlí,“ řekl Potrykus.

I když je podobných zařízení na trhu více, RaidSonic jako jediný výrobce nabízí v balení externí box na vymontovanou optickou mechaniku. „Ta se dá používat bez omezení díky USB vstupu v hliníkovém pouzdře boxu. Ti, kteří využívají CD a DVD tak o mechaniku nepřijdou,“ zdůraznil Martin Potrykus.

Moderní technologie komponentů

Adaptér Icy Box IB-AC642 je kompatibilní s pevnými disky SATA ve formátu 2,5" s výškou 9,5 i 12,5 mm a je určen pro notebooky se standardní 12,7 mm optickou mechanikou. Samozřejmostí je také podpora technologie Hot Swap.

Počítačové příslušenství značky RaidSonic oblíbené pro svou odolnost a multifunkčnost. „Většina našich zákazníků chce svá IT zařízení inovovat a rozšiřovat možnosti jejich využití. Proto náš e-eshop nabízí už přes 40 produktů této značky,“ informoval marketingový ředitel CZC.cz, Marek Šalanda.

O společnosti CZC.cz:

CZC.cz s.r.o. patří mezi největší a nejoblíbenější internetové obchodníky s počítači a elektronikou v České republice. Za 13 let své existence prodal 8 mil. produktů více než 1,8 mil. zákazníků. CZC.cz je držitelem mnoha ocenění a certifikátů, od Křišťálové lupy 2006 a 2007, certifikátů Gold Partner Microsoft či HP až po certifikát výjimečnosti společnosti TÜV SUD Czech či loga SOAP Sdružení na ochranu spotřebitelů.  CZC.cz je ryze česká firma a zaměstnává přes 100 zaměstnanců (více na www.czc.cz). Posláním firmy je pomáhat lidem bezstarostně objevovat a pořizovat si nové technologie.