Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE uvádí další generaci základních desek AMD – desky pro socket FM2

4. 10. 2012 | 00:27 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 2. října 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, dnes uvedl nové základní desky se socketem FM2, které podporují nové APU AMD série A s architekturou Trinity. Základní deska GIGABYTE F2A85X-UP4, jenž je vlajkovou lodí série GIGABYTE FM2, se může pochlubit technologií GIGABYTE Ultra Durable™ 5, digitálně řízeným napájením a dalšími exkluzivními funkcemi, které garantují to, že z nové platformy AMD Trinity získáte maximum.
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 2. října 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, dnes uvedl nové základní desky se socketem FM2, které podporují nové APU AMD série A s architekturou Trinity. Základní deska GIGABYTE F2A85X-UP4, jenž je vlajkovou lodí série GIGABYTE FM2, se může pochlubit technologií GIGABYTE Ultra Durable™ 5, digitálně řízeným napájením a dalšími exkluzivními funkcemi, které garantují to, že z nové platformy AMD Trinity získáte maximum.

„Mnoho funkcí a technologií bude pro platformu AMD premiérou. Patří mezi ně technologie Ultra Durable™ 5, duální UEFI 3D BIOS, digitálně řízené napájení, podpora tří monitorů zároveň a Lucid Virtu MVP," komentoval Tim Handley, zástupce ředitele pro marketing základních desek společnosti GIGABYTE. „Tyto nové základní desky série FM2 nabízí mimořádnou hodnotu po každého, kdo si vlastními silami staví počítač a hledá využití vylepšeného výkonu nových APU Trinity od AMD".

 

GIGABYTE F2A85X-UP4 – Maximální výkon platformy Trinity
Vlajková lodí série GIGABYTE FM2 je základní deska GIGABYTE F2A85X-UP4 s technologií GIGABYTE Ultra Durable™ 5. Tato deska je navržena pro posunutí výkonnostního limitu APU AMD série A. Digitální napájecí regulátory zajistí vysokou kapacitu a proud, což v kombinaci s podporou vysokorychlostních paměťových modulů zajistí chod integrované grafické karty AMD 7000 na absolutní maximum.

 

Testováno a ověřeno na HWBOT.org

Uznávanému přetaktovávači a fanouškovi HWBOT.org, Massmanovi, se podařilo dosáhnout na APU AMD A10-5800K skóre v 3DMark Vantage Performance přes 10 000 bodů. To je vyšší výkon, než u mnoha dnešních diskrétních grafických karet a dokazuje vysoký potenciál nové platformy AMD FM2. Výsledky na portálu hwbot.org naleznete zde: 
http://hwbot.org/submission/2316144

 


Duální generátory hodin pro APU

Modely AMD APU bez přívlastku „K" mají zamčený násobič, což může vážně omezovat limit potenciálního přetaktování. Základní desky GIGABYTE série FM2 jsou vybaveny přídavným generátorem frekvence sběrnice APU, který umožňuje dosažení mnohem vyššího taktu, což dělá ze základních desek GIGABYTE FM2 nejlepší koupi pro přetaktovávače a ladiče AMD APU série A.


GIGABYTE Ultra Durable5
Nejnovější modely GIGABYTE FM2 jsou prvními základními deskami AMD, které byly vybaveny několika exkluzivními technologiemi GIGABYTE včetně nejnovější Ultra Durable™ 5. Díky komponentám přizpůsobeným pro vysoké proudy, kam i patří obvody IR3550 PowIRstage® se zatížitelností až rekordních 60 A, poskytují základní desky GIGABYTE Ultra Durable™ 5 nejkvalitnější napájení procesoru pro překovávání výkonnostních rekordů, skvělé chlazení, efektivní provoz a delší životnost.

GIGABYTE 3D BIOS™ 
Nové základní desky GIGABYTE FM2 jsou prvními deskami splatformou AMD, které jsou vybaveny technologií GIGABYTE 3D BIOS™. Ta poskytuje úhledné rozhraní UEFI se dvěma exkluzivními režimy interakce šitými na míru jak nadšencům, tak začínajícím uživatelům.

Digital Power
Základní deska GIGABYTE F2A85X-UP4 se může pochlubit exkluzivním digitálním napájením. Digitální regulátory umožňují oproti konkurenci mnohem přesnější řízení napětí jak procesorové, tak i grafické části AMD APU.


Podpora tři displejů – AMD Eyefinity

Základní desky GIGABYTE FM2 jako první využívají technologie AMD Eyefinity, která umožňuje uživatelům rozšířit pracovní plochu připojením až tří digitálních monitorů s vysokým rozlišením zároveň. Tři displeje značně zvyšují produktivitu práce, navíc si díky ovladačům optimalizovaným pro technologii AMD Eyefinity můžete vychutnat panoramatické 3D hraní.

Nové procesory AMD série A 
Platforma AMD FM2 je založena na nejnovějším socketu FM2, do něhož lze osadit nové AMD APU (Accelerated Processing Units) s architekturou AMD Trinity. Nejvýkonnější modely AMD A10 mají čtyři procesorová jádra a nejnovější grafické jádro AMD 7000, což přináší vyvážený výkon a lepší vizuální zážitek.



O 30 % vyšší výkon oproti předchozí generaci

Nejnovější grafické jádro AMD 7000 obsažené ve všech APU Trinity přinese v porovnání s předchozí generací hráčům až o 30 % vyšší 3D výkon. Nová platforma AMD FM2 je tak skvělou volbou pro běžné 3D herní aplikace. Díky podpoře Microsoft® DirectX® 11, OpenGL 4.2 a OpenCL 1.1 je 3D herní zážitek podobný řešení s diskrétní grafickou kartou.

 

AMD Dual Graphics: bezkonkurenční možnosti rozšíření
Nová platforma AMD FM2 také přináší technologii AMD Dual Graphics, která umožňuje uživatelům posílit herní výkon přidáním další specifické diskrétní grafické karty AMD Radeon™ HD 6000. Ke zvýšení výkonu dochází současným využitím jak diskrétní grafické karty, tak integrované grafiky v APU.



Modely základních desek GIGABYTE FM2 (socket FM2)

GA-F2A85X-UP4

GA-F2A85X-D3H

GA-F2A85XM-D3H

GA-F2A85XM-HD3

GA-F2A75-D3H

GA-F2A75M-D3H

GA-F2A75M-HD2

GA-F2A55-DS3

GA-F2A55M-HD2

GA-F2A55M-DS2




Více informací o základních deskách GIGABYTE FM2 najdete zde: FM2 mikrostránce

Štítky: GIGABYTE