Přejít k hlavnímu obsahu

MČR Preview: FROZENRIDERS

9. 10. 2012 | 17:18 Counter Strike 1.6
Představujeme vám detailní rozbor týmů, které se jedou poprat o ty nejlepší ceny v Counter-Strike 1.6 turnaji na Mistrovství ČR v počítačových hrách!
Výchozí obrázek

Představujeme vám detailní rozbor týmů, které se jedou poprat o ty nejlepší ceny v Counter-Strike 1.6 turnaji na Mistrovství ČR v počítačových hrách!

Do mistrovství zbývá asi deset dní a vy si zasloužíte do detailu znát všechny týmy díky MČR preview. Od dnešního dne - úterý 9. 10. - vám každý den uděláme náhled na jeden tým z osmi, které příští pátek vyrazí do kongres hotelu Jezerka v Seči a v sobotu začnou bojovat o titul Mistra ČR!

Týmy na MČR 2012

{#Česká Republika} eSuba.INTEL
{#Česká Republika} iNfernity
{#Slovenská Republika} NecroRaisers.Ozone Gaming
{#Česká Republika} Team Syndicate
{#Česká Republika} Gamesites.cz (wrAth)
{#Česko + Slovensko} N*ggas in Paris
{#Slovenská Republika} eEriness
{#Česká Republika} FROZENRIDERS *

* náhradník za eternal Playerz

Tahle osmička se o víkendu 19. až 21. října utká o ceny, které jsme nedávno oznámili v novince MČR: CS uzavrie svoju kapitolu s GIGABYTE a 92 000 Kč v výhrach. My vám tyto týmy budeme představovat postupně odspodu, což znamená, že první na seznamu je tým, který získal slot místo eternal Playerz (ti totiž pojedou na Counter-Strike: Global Offensive turnaj) a jsou to...

FROZENRIDERS

Line-up

{#Česká Republika} Kamil 'zERG' Hanák
{#Česká Republika} Jakub 'chillda' Schüller
{#Česká Republika} Tomáš 'factor' Sklář
{#Česká Republika} Tomáš 'SIRASTER' Kotrla
{#Česká Republika} Tomáš 'Nixonn' Jirásek

Tip na umístění: 5. - 6.

Poslední výsledky

7. - 8. HAL3000 Tour
9. - 16 Mezihernový turnaj září
5. - 6. LanCraft Summer
5. - 6. Quietus Day 2012
9. - 16. LanCraft Spring

 

"Vyvrcholení celoročního snažení kvalifikovat se na Mistrovství ČR je za dveřmi a my tedy musíme doufat, že naše výkony budou stabilnější než ty, které jsme předváděli v posledních měsících.

Do karet nám však určitě nehrají několikanásobné změny v lineup, které nás nutili účastnit se každého kvalifikačního turnaje v nové sestavě. Pro samotné MČR tu tedy máme opět zcela novou sestavu, ve které se snad vyhneme nestabilním výkonům. Díky odstoupení ethernal playerz z jednašestkového turnaje se pro nás uvolnilo místo a my tuto šanci hodláme na plno využít. V tomto týdnu zahájíme tedy naše zvýšené tréninkové dávky a zkusíme se (ač v časové tísni) maximálně připravit.

Do hlavního turnaje se dle očekávání kvalifikovalo mnoho kvalitních týmů a mixtýmů, přesto já a můj mančaft pevně věříme, že během turnaje nejednou potrápíme, překvapíme, nebo zkazíme několik ticketů v zápasech s favority.

Pevně věřím, že Mistrovství ČR v počítačových hrách 2012 bude zapsáno do historie československého progamingu nejen jako parádní akce, ale i jako důstojné zakončení "jednašestkové" éry, kdy do posledního kola nebude jasné, kdo bude šampiónem.

Ohledně nového bratříčka naší milované hry nemáme jednotný názor a zatím ani jako tým neuvažujeme o přestupu. Mně osobně se hra celkem líbí, až na desorientaci na některých z map, ale to je asi otázka zvyku. Co jsem se bavil se spoluhráči tak síra s čildítem mají na hru stejný názor.
Preferují CSPromod a již spolu založili historicky první český tým této hry. Kdo chce může se prý přidat.

Myslím, že pokud se na MČR zadaří, čemuž věřím, tak s námi můžete v CSGO počítat, možná v trochu jiné sestavě."

{#Česká Republika} Kamil 'zERG' Hanák, kapitán FROZENRIDERS

Změny sestavy v průběhu roku

FROZENRIDERS (dříve FeW-Gamers) se v minulosti potýkali s drastickými změnami. Prvotní sestava ještě za Fofos Gaming.sk obsahovala pouze jednoho z aktuálních hráčů. Kamil společně s autorem tohoto článku po několika měsících vyměnil trio KREJZA-Klaceek-blade za Tomáše 'factor' Skláře a Jakuba 'chillda' Schüllera, zkušená jména, které se na scéně pohybují již pěknou řádku let. Stále ale chyběl poslední článek, který se v průběhu posledních měsíců stále měnil. Prvním z nich byl Michal 'MAJKEL' Janík, ten ale vydržel v týmu pouze na BenQ LanCraft Spring, na němž tým ještě pod jménem SNOOPYGAME skončil fiaskem.

Čtveřice nabrala novou sílu, Tomáše 'MORISBY' Tomšů, který se s týmem zúčastnil dvou LAN akcí. Druhá z nich ale již byla bez hlavního aktéra týmu, Kamila, který po ztrátě motivace opustil sestavu a zastoupil jej Radek 'r4il' Ječmínek, bývalý hráč UFOPORNO. Ztracenou motivaci ale opět našel a tak stál za zrodem aktuální sestavy pro MČR poté, co odešel dosavadní kapitán, in-game leader a sniper týmu. Místo MORISBYho vidíme v sestavě Tomáše 'SIRASTER' Kotrlu stojícího za zrodem mixtýmu tRushers nebo dAklan a Strikera nahrazuje Tomáš 'Nixonn' Jirásek, který týmu hostoval už na posledním LanCraftu.

Přestup k FROZENRIDERS oznámil tým teprve před pár dny na stránkách FROZENRIDERS.cz

Šance na Mistrovství

Kamilův tým se bude potýkat hned s několika problémy. Za prvé to bude nedostatečná sehranost - do Mistrovství zbývají jen dva týdny tréninku. Tým se bude muset vyrovnat se ztrátou snipera a zároveň (znovu) změnou in-game leadera, na obě pozice ale mají patřičné náhrady. Stejně tak jim ale bude chybět Radek 'r4il' Ječmínek stojící za slušnou částí fragů na HAL3000 LanCraft Summer. Proto záleží na tom, jak intenzivně potrénují a zda jim změna sedne.

Druhým problémem je systém BO1 ve skupinách, na kterém už málem ztroskotal na dřívější akci, BenQ LanCraft Spring. Na jedné mapě se může stát cokoliv, ať už proti sobě z osmičky týmů postavíte kohokoliv. To zároveň hraje do karet týmu FROZENRIDERS, který může nepřipravené překvapit individuálními, ale i týmovými výkony.

Věřím, že v zápasech s Team Syndicate nebo NecroRaisers.Ozone jsou FROZENRDIERS favority, wrAth už proti podobnému týmu prohru zakusili, ale u CSERVERS si netroufnu odhadnout. Zbylé tři týmy (eSuba.INTEL, iNfernity, eEriness) mají oproti nim navrch - to ale nemusí nutně znamenat, že proti nim prohrají. Pokud se sejde forma s dobrou mapou, ve skupinách jeden z těchto předních týmů porazit jistě mohou.

Shrnutí

Vše záleží na bracketu a na tom, jak se FROZENRIDERS stihnou sehrát s novými hráči. Ve skupinách by mohli na dobrý den porazit kohokoliv, to stejné ale může platit o prohře. Play-off bude záležet na bracketu, pokud vyjde dobře, dokážu si FR představit i na bronzové příčce. Černý kůň turnaje? Možná, ale "papírově" patří na 5. - 6. příčku.