Přejít k hlavnímu obsahu

hakkiJunior vyhrál GT Academy a zajezdí si na okruhu v Maďarsku

4. 10. 2012 | 17:37 Všechny hry
Jezdec stáje eSuba.Red Bull, Erik "hakkiJunior" Leštach, přidal do své sbírky další kolosální úspěch, když ve slovenské kvalifikaci GT Academy vybojoval první pozici. Díky tomu si příští neděli zajede do Maďarska, kde se zúčastní velkého finále a zároveň si vyzkouší, jaké je to být jezdcem skutečného závodního vozu značky Nissan.
Výchozí obrázek

Jezdec stáje eSuba.Red Bull, Slovensko Erik "hakkiJunior" Leštach, přidal do své sbírky další kolosální úspěch, když ve slovenské kvalifikaci GT Academy vybojoval první pozici. Díky tomu si příští neděli zajede do Maďarska, kde se zúčastní velkého finále a zároveň si vyzkouší, jaké je to být jezdcem skutečného závodního vozu značky Nissan.

Pro Erika je vítězství v národní kvalifikaci, navíc ve zcela jiné hře (GranTurismo 5), dost možná největším úspěchem vůbec. Sám nám sdělil, že euforie a nadšení byla dokonce lepší než po titulu z mistrovství světa v Paříží (ESWC 2011). Přitom v online části zajel až čtvrtý čas, nicméně v offline fázi sebral veškeré své zkušenosti a patřičně je zúročil, čímž získal skvělé první místo. Za odměnu dostal PS Vita, ale především získal možnost jet do Maďarska na okruh Hungaroring, kde si vyzkouší nejdříve jako spolujezdec a následně i jako jezdec upravený vůz Nissan 370Z. Zároveň se zde utká v malém turnaji s vítězem české a maďarské kvalifikace.

e1349271044978852
hakki přebírá cenu za první místo


Více o celé akci nám řekl sám šampión hakkiJunior:
"Začalo to všetko tým, ked som našiel na nete článok, že sa GT Academy chystá aj pre Slovensko. Bolo to niekedy začiatkom augusta. Hneď na druhý deň som si objednal volant, ktorý mi prišiel do 1-2 dní a začal som sa pomaly oboznamovať s hrou. Hru som mal ako takú doma už rok, ale venoval som sa jej iba tak oddychovo. Po kvalifikačnej časti, ktorá trvala niečo cez mesiac, som skončil na 4. mieste, s čím som bol ako-tak spokojný. Nasledovalo prvé národné finále pre českých hráčov v Prahe, kam som zavítal podporiť kamaráta ale hlavne zistiť, ako to bude prebiehať na slovenskom finále. Vskutku som bol spokojný, aj ked bolo niekoľko vecí, ktoré by trebalo do budúcna zlepšiť. Ale aspoň som vedel, na čo sa mám pripraviť. Prejdime k samotnému finále v Bratislave. Mal som na malíčku už od začiatku, ked som do Bratislavy prišiel na železničnú stanicu, (vlak "nečakane" meškal) a za 7 minút mali končiť registrácie. Zobral som si mega drahý taxík (5x drahší ako cestou späť) a len tak tak som to stihol. Hostesky mi zo začiatku nedovolili registráciu, ale mojím šarmom som to zahral do autu a nakonec mi odpustili :p Finále prebiehalo v priateľskej nálade a snažil som sa ničím nerozptyľovať. Môj finálny čas presiahol moje očakávania, takže som bol velice spokojný s mojím výkonom. Musím povedať, že ked ma volal týpek s mikrofónom na najvyšší stupienok mal som lepší pocit z výhry ako na ESWC 2011 a to je čo povedať. Znovu som ukázal, že ked človek chce niečo dokázať a spraví všetko preto, tak to aj dokáže. Myslím si, že polovica ľudí by sa vzdalo hned na začiatku a ani by to neskúsili. Dalo by sa o tom hovoriť veľmi dlho, ale už sa mi nechce :D Veľmi moc sa teším do Madarska a možno prinesieme aj nejaké videjká:)"