Přejít k hlavnímu obsahu

Guild Wars 2: Páteční souhrn: 26.10.2012

26. 10. 2012 | 09:16
Další, tentokráte celkem výživný týden máme za sebou ve světě Tyrie. V tomto týdnu vskutku je o čem psát. Máme tu Halloween event, máme tu pár odehraných zápasů na naší scéně a také jsme si začali pohrávat s myšlenkou organizace duelů. No pojďme na to kouknout hezky jedno po druhém.
Výchozí obrázek

Další, tentokráte celkem výživný týden máme za sebou ve světě Tyrie. V tomto týdnu vskutku je o čem psát. Máme tu Halloween event, máme tu pár odehraných zápasů na naší scéně a také jsme si začali pohrávat s myšlenkou organizace duelů. No pojďme na to kouknout hezky jedno po druhém.

Halloween event: Shadow of the Mad King
Pro evropu od úterý je aktivní Halloweenský event s názvem Shadow of the Mad King. Přináší nějaké PVE dodatky, ale především pro PvP orientované jedince několik úprav.

  • Patch notes obsahují různé updaty a balance jednotlivých postav. Jako zásadní je změna Elementalistova downed módu. Elementalista se nám touto změnou stal ze dne na den pěkným zmetkem. Jeho Vapor forma aktuálně zaručí minimálně 1 přerušení finishování. Celé patch notes si pak můžete přečíst zde
  • Mimo Halloweenské výzdoby v Mistech jsme se dočkali dalšího updatu od Jona Peterse na téma PvP. Ve svém postu Jon především postnul několik upravených screenshotů nového UI – které je aktuálně už v live verzi hry. Překlad celého jeho článku najdete zde.
  • PAID turnaje jsou funkční ! Ano čtete správně. V průběhu týdne po dlouhém oddalování  jsme se nakonec dočkali dlouho očekávaných paid turnajů. Ty obsahují lepší odměny ale také vyžadují „vstupné“ ve formě 5 tournament ticketů na hráče. Tento systém by měl více separovat dobré hráče od těch špatných – protože právě pokud nevyhráváte, tak nemáte další turnajové ticktey a tudíž nemáte čím zaplatit vstupní poplatek. Hned po spuštění bylo jasně vidět, že kvalita her se dost zvedla. Paid turnajů se zůčastňují pouze full premade skupiny takže už ani nemůžete narazit na neorganizovanou partu. Sečteno podtrženo – dobrej update.
  • Kvalifikační body: byly spuštěny solečně s PAID turnaji. Jde o to, že za jeden vyhraný paid turnaj (všechny kola) je každý hráč vítězného týmu odměněn kvalifikačním bodem. Ten defakto ukazuje vaši schopnost vyhrávat PAID turnaje. V budoucnu pak budou kvalifikační body zároveň vstupenkami na větší turnaje.

CZ / SK komunita
Tak pojďme ještě na zápasy na naší scéně.

  • Mufinex Squad [next] si zahráli proti Team of Renegades [REN] na Forest mapě. [next] zde bez vážnějších problémů vyhráli. Zápas můžete shlédnout na streamu.
  • Side of Evil [SOE] se střetli s Pilsner Urquell Guardians [PUG] a vyhráli zápas 500:200
  • [MOJO] se také potkali s Mufinex Squad [next] a vyhráli nad [next] vyhráli v poměru 500:404
  • Team of Renegades [REN] se také utkali s guildou Aeternus [aTs] na Forest mapě a uhráli vítěztví. Zápas je k vidění na streamu a začíná v čase 1:38

Duel aréna !
Přesně tak. Bylo tu několik ohlasů na duely, tak zatím jsme ve fázi průzkumu zájmu. Zde na fóru se k tomu můžete vyjádřít. Nicméně jak se zdá zájem bude a tak se velmi brzo můžeme dočkat organizace duel arény a postupně i třeba i nadstaveb (podle toho jak nám to pujde s organizací).  Nadstavbami mám na mysli třeba duely týmů 2v2 nebo 3v3.