Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Winter 2012 bude nabitý

14. 11. 2012 | 07:46 StarCraft 2
Největší lan party světa již tradičně hostí turnaj ve Sc2 pod hlavičkou společnosti Eizo. Nejinak tomu bude i v zimním vydání, kdy se navíc bude turnaj honosit podtitulem Grand Final celé sezony, čemuž odpovídá i podoba základních skupin hlavního turnaje. 
Výchozí obrázek

Největší lan party světa již tradičně hostí turnaj ve Sc2 pod hlavičkou společnosti Eizo. Nejinak tomu bude i v zimním vydání, kdy se navíc bude turnaj honosit podtitulem Grand Final celé sezony, čemuž odpovídá i podoba základních skupin hlavního turnaje. 

Když jsem vám včera přinesl skupiny Singapurského IEM, tak jsem zmiňoval, že obsazení turnaje není nijak bohaté na slavná jména. Hlavním důvodem je akce, o které vás chci informovat nyní, DreamHack Winter 2012 Eizo Open Grand Finals. Stejně jako akce organizace ESL se DH:W koná kolem posledního listopadového víkendu, přesněji od 22. do 24. listopadu tohoto roku

V uplynulém roce proběhlo několik zastávek skrze evropský kontinent (Stockholm, Jonkoping, Valencie a Bukurešť), ze kterého se kvalifikovala dvacítka nejlepších, kteří se utkají s postupujícími z open BYOC turnaje o korunu Sc krále DreamHacku pro rok 2012 a lákavý prize pool ve výši 550,000 švédských korun. 

 

DreamHack production vypustila "hypetrailer", který opravdu funguje a člověka pro tuto akci opravdu nabudí. Ale je to vlastně vůbec nutné s tak hvězdnou účastí?

Každý vítěz a hráč na druhém místě v eventu DH série v uplynulém roce měl zajištěný seed do hlavního turnaje DH:W. Zbytek z dvaceti, dopředu rozdělených slotů v turnaji byl přidělen těm hráčům, kteří získali v uplynulé sezóně největší počet bodů za umístění v turnajích série Eizo Open.

Dvacítka pozvaných vypadá nakonec takto:

1.  ThorZaIN – vítěz DreamHack Eizo Open: Stockholm
2.  MaNa – 
vítěz DreamHack Eizo Open: Summer
3.  DIMAGA – finalista DreamHack Eizo Open: Summer 
4.  Taeja – vítěz DreamHack Eizo Open: Valencia
5.  ForGG – finalista DreamHack Eizo Open: Valencia
6.  Nerchio – vítěz DreamHack Eizo Open: Bukurešť
7.  Bly – finalista DreamHack Eizo Open: Bukurešť

8.  Stephano – 32 bodů
9.  fraer – 32 bodů 
10.  SaSe – 29 bodů 
11.  Ret – 25 bodů 
12.  TargA – 25 bodů 
13.  TheSTC – 25 bodů 
14.  HerO – 24 bodů 
15.  StarNaN – 20 bodů 
16.  TLO – 12 bodů 
17.  Socke – 12 bodů 
18.  NaNiwa – 12 bodů 
19.  SjoW – 12 bodů 
20.  Monchi – 12 
bodů

+ 4 místa pro hráče z Open BYOC kvalifikace.

Tito hráči byli následně rozlosování do 4 základních skupin, jejichž téměř konečná podoba (bez již zmiňovaných kvalifikovaných z BYOC turnaje) vypadá takto:

Rozlosování základních skupin pro Eizo Open DH:W 2012.

Prozatimní startovní pole DH:W vypadá jako velmi povedená sešlost. Ano, někdo namítne, že například {#Švédsko}  Thorzain, od svého triumfu na DH ve Stockholmu, je spíše nevýrazným stínem svého bývalého já, nebo že jedna vlaštovka, v podobě výjimečného výkonu ve Valencii, z {#Norsko}  Targy rovnoceného soupeře pro světovou špičku nedělá. Nicméně, i kdyby se potvrdily všechny předpoklady a hráči jednoho úspěchu pohořeli , tak nám zbývá sledovat spousta dalších.

Dokáží Poláci světu, že vzrůstající tendence jejich výkonů v poslední době není výkřikem do tmy, ale nastupujícím trendem pro foreign scénu. Dokáže Stephano znovu pevně zakořenit svojí nadvládu nad nekorejským světem Sc2? Nebo snad promluví do konečného pořadí někdo z domácí švédské výpravy? Naniwa i Sase by si jistě rádi připoměli, jaké to je v záři reflektorů. Samozřejmě nesmíme opomenout ani výpravu z Jižní Koreje, protože i přes zklamání v semifinále GSL se nedá o TaeJovi mluvit jako o vyhaslé naději a ani HerO, obhájce loňského titulu, jistě není bez šance na příčky nejvyšší.

Pro nezávislého pozorovatele má už nyní tento turnaj obrovský potenciál. Když se k tomu navíc přidá skutečnost, že z Čech se na BYOC turnaj chystá nemalá hráčská výprava (poslední FB post Lukáše "Jump" Vobeckého o výpravě na DH:W mluvil o krásném 24 hlavém českém stádě), tak se člověk, chtě nechtě, musí začít na letošní zimní edici DreamHacku opravdu těšit.