Přejít k hlavnímu obsahu

ESL: National World Challenge a info o našich národních týmech

4. 2. 2013 | 18:08
Před nedávnem se začaly skládat týmy pro ESL National World Challenge. Do turnaje se zapojí i Česko a Slovensko. Naše týmy poskládali kapitáni Acecko (SVK) a Kubel (CZE). Oba kapitáni odpověděli na pár otázek. Na jejich odpovědi se můžete podívat níže. Krom informací o zápasech na turnaji se můžete těšit také na informace z přípravných showmatchů. 
Výchozí obrázek

Před nedávnem se začaly skládat týmy pro ESL National World Challenge. Do turnaje se zapojí i Česko a Slovensko. Naše týmy poskládali kapitáni Acecko (SVK) a Kubel (CZE). Oba kapitáni odpověděli na pár otázek. Na jejich odpovědi se můžete podívat níže. Krom informací o zápasech na turnaji se můžete těšit také na informace z přípravných showmatchů. 

První z nich odehrála Česká republika proti Belgii včera večer a s potěšením můžeme konstatovat, že se českým hráčům podařilo zvítězit 11:9. Hlavní byl při tomto úspěchu skvělý start našich borců, kteří se dostali po prvním kole do vedení 8:2. Přestože nakonec ze zápasu bylo drama, naši hráči se radovali z vítězství.



Nyní přejděme na rozhovor s oběma kapitány. Prvním odpovídajícím je eXtatus.Kubel, který je vůdcem českého týmu.

Většina komunity tě sice zná, ale mohl by ses krátce představit a povědět nám něco málo o svých zkušenostech a úspěších v sérii FIFA?

-Ahoj, jmenuju se Honza Kubelka, je mi 18 let a fifu online hraju už od verze 09, za tu dobu jsem dosáhl několik desítek úspěchů, za zmínku stojí například 5-8 místo na SEE v Německu nebo nedávné 2. místo na MČR.


Prozradil bys nám, jak ses vlastně stal kapitánem národního týmu?
-Jako kapitán jsem byl zvolen hráči, nejspíš proto, že se na scéně pohybuju už delší dobu a mám hodně zkušeností.

Znáš některé další reprezentace trošku blíže? Ze kterých jde největší respekt?-Většinu hráčů z ostatních výběrů znám, ale nevim jak jsou na tom momentálně, jelikož naše scéna je tak trochu uzavřená a evropské turnaje moc nehrajeme. Mezi největší favority patří určitě Německo, Polsko a Rumunsko.

Co byla hlavní kritéria při výběru jednotlivých hráčů?

-Snažil jsem se vybrat zkušené a aktivní hráče, od kterých vím, že nezklamou a doplnil jsem je takovýma "žolíčkama" kteří můžou překvapit.

Když jsi skládal tým, nastaly nějaké potíže?
-Žádné větší potíže nenastaly. O sestavě jsem měl jasno, už když jsem se dozvěděl, že budu kapitánem.

Jaké cíle si jako kapitán týmu stavíš?
-Jak už jsem zmiňoval výše, naše scéna je tak trochu uzavřená, takže nevím, jak na tom jsme vůči Evropě, každopádně za úspěch bych považoval, kdybysme se dostali do PLAYOFF.

Koho budeš považovat za největší opory svého týmu?
-Myslím si, že vyloženě jako oporu nebudu považovat nikoho. Každý kdo je v sestavě, je schopný něco uhrát. Bude záležet na momentální formě a sebevědomí jednotlivých hráčů.

Máš v plánu se nějak seznamovat se soupeři předem a případně nějak v rámci možností taktizovat?
-Už máme naplanovaný showmatch se Slovenskem a Belgií, ještě bych chtěl domluvit showmatch s Polskem, kde se znám osobně s jejich kapitánem, takže by to neměl být problém.

 

Na stejné otázky odpověděl i kapitán slovenského týmu gaming.sk Acecko.

Většina komunity tě sice zná, ale mohl by ses krátce představit a povědět nám něco málo o svých zkušenostech a úspěších ve FIFA?
-Ahoj volám sa Marek Šrámek a na hernej scéne FIFA vystupujem už vyše 6 rokov pod prezývkou Acecko. Narodil som sa n a strednom Slovensku v mestečku Ružomberok. Momentálne navštevujem 2 ročník Vysokej školy v Žiline. Za tie roky čo vystupujem na hernej scéne som odohral kvantá zápasov, spoznal som fajn ľudí, navštívil nové mestá a získal nové zážitky. Povyhrával som rôzne turnaje ale medzi najväčšie považujem účasť na WGT 2009 a WCG2010.

Prozradil bys nám, jak ses vlastně stal kapitánem národního týmu?
-FIFA herná scéna sa každou novou verziou FIFA mení. Mení sa štýl hrania, hráči turnaje, sponzori a podobne. Keďže od roku 2010 už neprebieha ENC ani CLANBASE vo fife takže podstate reprezentácia bola nulová. V roku 2011 sa konal národný turnaj bez účasti Slovenska a to ma mrzelo lebo vždy sme patrili do kvalifikácie kapitán už bol málo aktívny. Ako náhle vyšla novinka o národnom turnaji vo FIFA som neváhal a kontaktoval manažéra Slovenského progamingu a tiež aj najlepších hráčov vo FIFE. A tak slovo dalo slovo a stal som sa kapitánom.

Představil bys krátce členy národního týmu a jednou větou popsal, proč právě je jsi zvolil?
-Tak národný výber som vyberal podľa súčasnej formy a hry. Samozrejme každý môže prekvapiť keď sa na niekoho hecne. Ale vychádzam , že základom úspechu bude trojica : Sir,rSp a Tibco. Tu myslím si niečo čo dodať skvelé výsledky na hernej scény skvelá hra a podobne. Ďalším hráčom je hráč R9 ktorý vystupuje na hernej scéne už dlhé roky a taktiež bol členom širšej reprezentácie. Jeho hra v hre FIFA 13 ma zaujala a myslím si že má na to aby uhral niečo na Európskej scéne. A piaty hráč bude zvolení podľa súčasnej formy. 

Když jsi skládal tým, nastaly nějaké potíže?
-Myslím si , že problémy ani neboli pretože každý vie na čo má a môj názor je , že v reprezentácií sa nachádza to najlepšie čo môžeme poskytnúť. Škoda že s hraním skončil môj kamarát a bývali hráč fofos.sk black_point ktorý patril ku najlepším hráčom na Slovensku. Tak isto aj další napr. Ivaninho,Rolo,Dzeffo,Stefan ktorý patrili ku TOP hráčom EU.

Jaké cíle si jako kapitán týmu stavíš?
-Všetko závisí od daného žrebu. Ale môj názor je že máme tím ktorý by mohol patriť do TOP 10 v Europe dúfam že forma bude táka akú si predstavujem.

Máš v plánu vyvozovat nějaké následky, pokud některý z hráčů nebude splňovat předpokládanou výkonnost?
-FIFA je strašne nevyspitatelná hra kde rozhoduje aj kus štastia takže za dáky prehratý zápas opatrenia určite robiť nebudem.

Koho budeš považovat za největší opory svého týmu?
-Ako som už hore spomínal medzi najavšie opory považujem Sir,rPs a Tibco ku ktorým sa dúfam pripojí R9. Som rád že najlepší hráč Slovenska za posledné roky vo FIFE oSiS sa rozhodol posilnit náš tím... je to skvelá správa pre náš tím.

Máš v plánu se nějak seznamovat se soupeři předem a případně nějak v rámci možností taktizovat?

-Väčšinou súperov poznám aj hru akou hrajú takže taktika určite bude. Budem sa hlavne spoliehať na skúsenosti s minulosti a vyhnút sa chybám aké sme urobili na ENC. A tak isto taktizovat. Koho na koho nasadiť a podobne.

To je prozatím vše, sledujte však dále aktuální informace o obou týmech v novinkách na Playzone.cz. 
Českým i slovenským hráčům přejeme mnoho zdaru.