Přejít k hlavnímu obsahu

Víkend na PZ plný Starcraftu

8. 5. 2013 | 17:45 StarCraft 2
O uplynulém víkendu se nebojovalo pouze o účast na WCS kvalifikaci, nýbrž bylo možno sledovat hned dva větší turnaje na naši tuzemské scéně. Kde bylo možno oba turnaje najít? Právě zde na Playzonu.   
Výchozí obrázek

O uplynulém víkendu se nebojovalo pouze o účast na WCS kvalifikaci, nýbrž bylo možno sledovat hned dva větší turnaje na naši tuzemské scéně. Kde bylo možno oba turnaje najít? Právě zde na Playzonu. 

Víkend na Pz plný Starcraftu

 

Sobota 4. 5. 2013:

V Sobotu když právě zacházelo slunce, červánky lehounce pluly po obloze a pilné včelky už šly spát, se právě v onu chvíli sešla osmice hráčů, která se již před tím kvalifikovala pomocí jednoho ze čtyř kvalifikačních turnajů.

Mezi hráči, kteří se utkali nejen o čest a slávu, ale i o hodnotnou cenu v podání hry dle vlastního výběru od firmy Comgad jsme mohli vidět přední české hráče, jako jsou například {#Česká Republika} Meny, {#Česká Republika} Reitor, {#Česká Republika} Harpner či {#Česká Republika} Devil. A právě onu poslední zmíněnou dvojici jsme mohli sledovat i ve finále, kde svedli svou bitvu, ve které zergský hráč {#Česká Republika} Devil potvrdil, že "Bermudský trojúhelník v Sc2" stále existuje a že stále nezapomněl, jak hrát na svého týmového kolegu, kterého jednoznačně porazil 3:0. Stal se tak vítězem turnaje a tímto zazvonil zvonec a ABC Data Saturday Cupu - finále byl konec.

 

Neděle 5. 5. 2013:

V neděli ve znamení pětek si pro nás zakladatelé FB skupiny StarCraft 2 při příležitosti dosažení 400 členů připravili turnaj, ve kterém jste mohli hrát o krásnou dotaci ve výši 1.500 Kč, Na rozdíl od turnaje, který probíhal o den dříve, zde nebylo nutno, aby se hráči kvalifikovali, tudíž zde byly otevřeny dveře všem a pokud jste právě v neděli po mši neměli co dělat, mohli jste si užít krásný den se Starcraftem.

Co se však oproti sobotě nezměnilo, byla neskutečná jízda Zergského hráče {#Česká Republika} Devila, který nekompromisně ničil jednoho soupeře za druhým a ve finálovém ZvZ tomu nebylo jinak, když porazil svého soupeře {#Česká Republika} Lumpase 3:1. Ten však nemusí smutnit, jelikož si odnáší druhou cenu a to 500Kč. Jako třetí se umístil {#Česká Republika} Reitor a jeho pokojíček může začít slavit, protože se na jeho stěně nejspíše objeví plakát Heart of the swarm, který si odnáší za své umístění v turnaji.

 

Pokud jste turnaj nestihli, nemusíte propadat panice, záznam z turnaje si můžete přehrát v této 1.části a zakončit ho sledováním jeho 2.části.

 

A co na samotný turnaj říkaji sami pořadatelé?

Rádi bychom pogratulovali vítězům a poděkovali všem hráčům i divákům 400 PRO SC2. I tentokrát jsme měli skvělou účast v obou těchto táborech. Společně s novým rozhraním GAMEHEART jsme zkoušeli i druhou novinku v podobě hostování turnaje na portálu Playzone, který pro nás byl trochu složitější, než jsme čekali. Naštěstí jsme měli plnou podporu Jumpa, který nám na začátku párkrát pomohl a v průběhu turnaje se prakticky změnil v admina.Další turnaj od náš můžete čekat zhruba do měsíce, nemusíte se bát o všem vás budeme s dostatečným předstihem informovat. Prozradím, ale pár věcí už takhle dopředu. Systém cen se nám osvědčil a chceme pokračovat ve finančních odměnách pro vítěze namísto podložek. Chceme přidat rozhovory s hráči během turnaje nebo alespoň s finalisty.

Ještě jednou děkujeme za účast ať už přímou nebo diváckou a budeme se na vás všechny těšit i příště.
Spectre a Esy