Přejít k hlavnímu obsahu

SC2CL VIII: Téměř dokonalé kolo

6. 6. 2013 | 15:30 StarCraft 2
Druhé kolo osmé sezóny kdysi čistě německé, nyní již mezinárodní, i když stále víceméně evropské soutěže StarCraft 2 Clan League je téměř dohráno. Žádný z deseti zástupců české kotliny zatím neodstoupil a doufejme, že k tomu nedojde ani během následujících týdnů. Přesto jsme bohužel byli opět svědky několika freewinů, kterými někteří ze soupeřů tuzemské celky "obdařili".
Výchozí obrázek

Druhé kolo osmé sezóny kdysi čistě německé, nyní již mezinárodní, i když stále víceméně evropské soutěže StarCraft 2 Clan League je téměř dohráno. Žádný z deseti zástupců české kotliny zatím neodstoupil a doufejme, že k tomu nedojde ani během následujících týdnů. Přesto jsme bohužel byli opět svědky několika freewinů, kterými někteří ze soupeřů tuzemské celky "obdařili".

SC2CL Season 8

Úvodní zápasy přinesly zatím pět vítězství českých týmů - zápas KnT proti italským MaTriX eSports stále čeká na odehrání. Jak to dopadlo minulou neděli, v případě odložených utkání v následujících dnech, můžete vidět v tabulce níže. O dost lepší, co říkáte?

SC2CL VIII - 2. kolo

MeSuba Academy Team {#Česká Republika}w.o{#Švédsko} Playing with Firedetaily
MWeWannaWin Clan {#Česká Republika}5:0{#Švýcarsko} mYinstanitydetaily
1eSuba.Intel {#Česká Republika}4:1{#Bulharsko} team pSidetaily
2aCombat Wombats {#Česká Republika}0:3{#Francie} War Bringerdetaily
2aWeWannaWin Clan B-team {#Česká Republika}4:1{#Bulharsko} StarCraft Freak Clan Bdetaily
3bENSOX {#Česká Republika}5:0{#Španělsko} Night Paradise Gamingdetaily
3cTeam KnT {#Česká Republika}2:3{#Španělsko} SupplyZero Bdetaily
3dDěravá Kapsa {#Česká Republika}w.o{#Evropská unie} DieTryingdetaily
4dAngry Bunnies {#Česká Republika}2:3{#Německo} BigBoomBoxdetaily
4eInaequalis {#Česká Republika}4:1{#Evropská unie} Team Spectredetaily

První kolo pro eSubu Academy nedopadlo nejlépe, když podlehla 1:4 Chorvatům ze StarCraft Freaks Klanu, a její hráči chtěli napravit dojem hned v kole následujícím. Nebylo jim však přáno, soupeř se nedostavil, ani nepožádal o odklad a pravděpodobně bude ze soutěže vyřazen. WeWannaWin Clan si naopak připsal už druhé vítězství, když tentokrát proti švýcarským myInstanity ztratil pouze dvě mapy, celkově ani bod a vyšvihl se na průběžné první místo Master divize. Na sklonku tohoto týdne si první zmíněný český tým opět nuceně odpočine, w3c pak zkusí proti chorvatským sfc prodloužit svou vítěznou šňůru a zároveň pomstít své krajany.

Druhou výhru zaznamenala i eSuba, která zopakovala skóre z minulého týdne a bulharský team pSi porazila 4:1. Jediný bod tentokrát ztratil {#Česká Republika} meny a náš dlouhodobě nejúspěšnější domácí tým se tak o vedoucí postavení na čele tabulky prozatím dělí s dalšími konkurenty v boji o postup. Dokáže se osamostatnit po třetím kole, ve kterém jej čeká v této sezóně nepříliš aktivní Mouse Control z Beneluxu, jenž musel druhý zápas dokonce vzdát pro nedostatek hráčů?

Ani jeden ze zástupců českých barev ve 2a divizi nevstoupil do soutěže pravou nohou, alespoň však drželi - jak se říká - basu a oba prohráli shodným skóre 1:4. Ve druhém kole se jejich cesty už rozešly a zatímco Combat Wombats zatím prohrávají s francouzským týmem War Bringer už 0:3 a ani tentokrát si premiérové vítězství nepřipíší, B-tým WeWannaWin Clanu se mohl radovat po výhře nad "béčkem" StarCraft Freaks Clanu. Že je skupina nebývale vyrovnaná hovoří i poměr zápasů, které skončily rozdílem jediného bodu - po dvou úvodních kolech je jich větší polovina.

Po nešťasné a těsné porážce 2:3 na začátek sezóny se ENSOX oklepali a svému soupeři ze Španělska darovali pouze tři mapy. Pětibodový zisk znamená, že se znovu zapojili do boje o nejvyšší příčky zaručující postup do druhé divize. Své postavení mohou čeští hráči posílit již tuto neděli, kdy je čeká portugalský klan Grow uP Gaming, který obě svá utkání prohrál.

Bez stále neodehraného zápasu prvního kola nastoupil Team KnT proti B-týmu španělského klanu SupplyZero. Protože byl po duelech stav vyrovnaný, musela rozhodnout pro mnohé hráče nepopulární čtyřhra. Naši zástupci ji bohužel nezvládli a utrpěli první porážku v sezóně. V dalším utkání KnT vyzvou zatím nepokořené a tabulku vedoucí NoMercy od našich severních sousedů.

Skvělý vstup do soutěže nemohla Děravá Kapsa bohužel ve druhém kole potvrdit, když se její soupeř k zápasu nedostavil a protože se opakovala situace z úvodu sezóny, bude s největší pravděpodobností vyloučen. "DéKáčka" alespoň ušetřila síly na nadcházející souboj se španělskými typical|Spectrum, kteří by pro ně neměli představovat vážnější problém.

Němci z týmu BigBoomBox nakonec neobdrželi kontumační prohru, jak bylo avizováno v reportu z minulého týdne, a své soupeře rozdrtili nejvyšším možným rozdílem 5:0. Namlsaní vysokým bodovým přídělem se chystali si smlsnout i na českém klanu Angry Bunnies, který však nehodlal prodat svou kůži lacino. To také potvrdil průběh utkání, jehož vítěze musela určit až čtyřhra. Oproti minulému týdnu, kdy čeští hráči 2v2 ovládli, se karta bohužel obrátila a AB museli vzít po prohře 2:3 za vděk dvěma body. Už v neděli by si však měli spravit náladu v souboji proti týmu Unidad Extrema Intervención z Pyrenejského poloostrova, který zatím nezískal ani bod.

Cestu za postupem do vyšší divize započali Inaequalis minulý týden vítězstvím 4:1. A stejné skóre zopakovali i ve druhém kole v odloženém zápase proti týmu Spectre. Podle dosavadního průběhu ve skupině to však pravděpodobně byla tzv. povinná vítězství a pravá prověrka kvality českých zástupců přijde možná už v dalším kole proti DUM-Squadu z Německa, ale hlavně v závěru soutěže, kdy je čeká dvojice zatím suverénních ruských celků.

Všem týmům přejeme do třetího kola hodně štěstí!

Report 1. kola