Přejít k hlavnímu obsahu

WCS Amerika 3: Vítězem terran Polt

21. 10. 2013 | 09:07 StarCraft 2
Korejská a Evropská část třetí sezóny WCS je úspěšně za námi. V první zmiňované zvítězil protoss  Dear, ve druhé potom terran  MMA.
Výchozí obrázek

Korejská a Evropská část třetí sezóny WCS je úspěšně za námi. V první zmiňované zvítězil protoss {#Korejská republika} Dear, ve druhé potom terran {#Korejská republika} MMA. Do své závěrečné fáze se nyní dostala také americká část třetí sezóny WCS a také zde vyhrál korejský hráč. Terran {#Korejská republika} Polt ukázal svou sílu a ve finále zdolal zerga {#Korejská republika} ByuLa jednoznačně 4:1.

Související články:

WCS Evropa 3 - terran MMA je zpátky

Finále WCS 2 - šampionem terran Bomber

WCS Korea 3 - Dear porazil SoO 4:2

WCS AMERIKA 3 - o umístění
SemifináleFináleVítěz
BO3BO5 
 
{#Korejská republika} Hack3   
  {#Korejská republika} HackQ 
{#Čína} MacSed
1   
    
{#Korejská republika} Heart1  
  {#Korejská republika} HerOQ 
{#Korejská republika} HerO3   
 

Prize money a postup do finále WCS 3:

Nejlepší hráči třetí sezón WCS Amerika si mezi sebou rozdělí celkem 100 000 amerických dolarů a 10 000 bodů do žebříčku WCS.

Na finálový turnaj druhé sezóny WCS se kvalifikuje celkem 16 hráčů. Z evropské části to bude pět hráčů, dále se kvalifikuje pět hráčů z korejské části a šest hráčů z této americké části. Je jasné, že to budou všichni semifináloví účastníci, tedy {#Korejská republika} Jaedong, {#Korejská republika} ByuL, {#Korejská republika} Polt a {#Korejská republika} Oz. Doplnila je dvojice hráčů z pavouka o umístění, tedy {#Korejská republika} Hack a {#Korejská republika} HerO.

  • 1. místo - 20 000 USD (amerických dolarů) a 1 500 WCS bodů
  • 2. místo - 12 000 USD a 1 000 WCS bodů
  • 3. - 4. místo - 7 000 USD a 750 WCS bodů
  • 5. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů
  • 6. - 8. místo - 3 500 USD a 500 WCS bodů - bez účasti na finále WCS

PLAYOFF:

Do čtvrtfinále americké části se dostalo z osmi hráčů hned sedm Korejců. Ty doplnil čínský protoss {#Čína} MacSed, který narazil na zerga {#Korejská republika} ByuLa a podle očekávání neuspěl. Korejský favorit to však neměl s {#Čína} MacSedem rozhodně vůbec jednoduché, ale postup si po výsledku 3:1 pohlídal.

Jako první se představil jeden z hlavních favoritů na celkové vítězství zerg {#Korejská republika} Jaedong. Také on měl ve svém čtvrtfinále veliké problémy a svého terranského soupeře {#Korejská republika} Hacka porazil těsně 3:2. V semifinále se {#Korejská republika} Jaedong postaví v mirroru ZvZ právě proti {#Korejská republika} ByuLovi.

V terranském čtvrtfinálovém boji uspěl favorit {#Korejská republika} Polt nad svým soupeřem {#Korejská republika} Heartem a zvítězil jednoznačně 3:0. Podobně skončilo také PvP čtvrtfinále mezi {#Korejská republika} Ozem a {#Korejská republika} HerO, první zmiňovaný postoupil mezi nejlepší čtyřku po suverénním výkonu.

Korejské semifinále se neslo ve znamení atraktivních duelů. Oba dva totiž skončily až na pěti mapách, tedy s maximálním počtem her. V prvním byl v mirroru ZvZ úspěšnější {#Korejská republika} ByuL, který byl proti {#Korejská republika} Jaedongovi mírným outsiderem, ale na rozhodující mapě Yeonsu byl trpělivějším hráčem a přineslo mu to postup do vysněného finále.

Ve druhém semifinále jsme měli možnost vidět zajímavý souboj TvP a bylo se rozhodně na co dívat. Protoss {#Korejská republika} Oz byl na turnaj velmi dobře připravený, ale narazil na skvěle hrajícího {#Korejská republika} Polta, který odehrál celý turnaj téměř bez jediné chybičky a v rozhodujícím momentu ho to zachránilo také v semifinále, {#Korejská republika} Polt postoupil po výsledku 3:2.

Finále už tak atraktivní podívanou nenabídlo a {#Korejská republika} Polt potvrdil, že jeho TvZ je v současné době na úrovni, na kterou {#Korejská republika} ByuL nemohl dosáhnout. Po jednoznačném výsledku 4:1 se tak z vítězství ve třetí sezóně WCS Amerika raduje terran {#Korejská republika} Polt. Uspěje také na finálovém turnaji, na který tentokrát postoupilo 15 Korejců a jediný Evropan {#Španělsko} VortiX?

UPDATE: 21. 10. 2013 - 9:00

ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO7BO7 
 
{#Korejská republika} Jaedong3     
  {#Korejská republika} Jaedong2   
{#Korejská republika} Hack2     
    {#Korejská republika} ByuL1 
{#Čína} MacSed
1     
  {#Korejská republika} ByuL3   
{#Korejská republika} ByuL3     
      {#Korejská republika} Polt
{#Korejská republika} Polt3    Vítěz
  {#Korejská republika} Polt3   
{#Korejská republika} Heart0     
    {#Korejská republika} Polt4 
{#Korejská republika} Oz3     
  {#Korejská republika} Oz2   
{#Korejská republika} HerO0