Přejít k hlavnímu obsahu

Poker a progaming mají k sobě velmi blízko

23. 12. 2013 | 16:41 Poker
Výchozí obrázek

Poker-arena.cz
Rafael Nadal v Praze spolu s Ronaldem a dalšími sportovci hraje charitativní pokerový turnaj (foto: PokerStarsblog.com)Více o jeho vítězství se dozvíte zde: Rafael Nadal vítězem pokerového turnaje.

Rafael Nadal vyhrává svůj první živý pokerový turnaj


Z reklamy nebo z internetu jste si mohli všimnout, že se momentálně odehrává jedna z největších a nejznámějších pokerových sérií - European Poker Tour (EPT). Jednou ze zastávek je i hlavní město naší krásné republiky. V Praze se můžete se zde setkat se známými pokerovými hvězdami ze zahraničí, jako jsou Daniel Negreanu a Vanessou Selbst, nebo i českými, jako Martinem Staszkem nebo Petrem “Jelly” Jelínkem. Celkový prizepool turnaje European Poker Tour, do kterého se v Praze zapojilo něco málo přes tisíc hráčů, se nakonec vyšplhal na 4 883 950€ a na vítěze čeká 889 000€, tedy zhruba 25 milionů korun. Průběh hry u pokerových stolů můžete v úterý a ve středu sledovat v přímém přenosu s komentářem v českém jazyce – více informací naleznete na výše uvedeném odkazu.


Akci si nenechaly ujít ani hvězdy sportovní, mezi nimiž nechyběl nejlepší tenista světa Rafael Nadal, nebo například bývalí fotbalisté Ronaldo a Andrij Ševčenko. Současní i bývalí vrcholoví sportovci si mezi sebou zahráli exkluzivní turnaj a rozdělili si mezi sebou 100 000€. Právě první jmenovaný nakonec celý turnaj vyhrál a svoji výhru 50 000€ věnoval charitativnímu projektu “The Good Hand Project”, který Rafa podporuje s dalšími španělskými sportovci.


EPT je prostě obrovská akce známá celosvětově všem pokerovým hráčům. Je tak ještě lepší, když se jí můžeme zúčastnit a nemusíme jezdit hrát poker do zahraničí.


Poker je eGamingu velice podobný

 

Poker je stejně jako eGaming hra pevných nervů, rychlých rozhodnutí, a samozřejmě zdravého soupeření mezi hráči. A stejně tak je třeba přizpůsobit svoji strategii tahům soupeře, a co nejlépe skrýt strategii svoji. Není tak žádnou náhodou, že mnoho progamerů tak svoji kariéru začalo směřovat právě k pokeru. Zjistili totiž, že při svých schopnostech si mohou vydělávat pokerem řádově více peněz.


Mezi všemi můžeme jmenovat ve své době jednoho z nejlepších hráčů Starcraftu - Bernarda “ElkY” Grospelliera, který se umístil na druhém místě WCG v roce 2001 a čtvrtém místě v roce 2002. Svou pozornost ale začal věnovat pokeru a je z něj jeden z nejúspěšnějších turnajových hráčů světa, člen profesionálního týmu největší online pokerové herny PokerStars s výhrami v živých turnajích přesahujícími 10 000 000$. 

 

Poker-arena.cz

ElKy při svém úspěšném pokusu o světový rekord, při kterém měl odehrát během jedné hodiny co nejvíce Sit and Go turnajů – a skončit při tom se ziskem (Bertrand odehrál 62 SNG a skončil v plusu 23,60$)

 

Dalším hráčem, který se z progamingu přesunul k pokeru je Lim Yo-Hwan, jinak také známý jako “BoxeR”. Byl to právě on, kdo ve finále WCG porazil ElkYho, a dokonce získal svůj další titul i o rok později.

Pozorovatelé VODů dalšího veleúspěšného hráče, Manuela “Grubby” Schenkhuizena, známého především ze hry Warcraft 3: The Frozen Throne, kerý se již ovšem věnuje hlavně Starcraftu II, si jistě všimli pokerových narážek, které Grubby občas pronese.


Poker jednoduše progamery táhne a táhnout jistě bude i v budoucnu.

 

Poker-arena.cz

 

Poker je dovednostní hra

 

Není náhodou, že právě úspěšní progameři jsou úspěšní také v pokeru. Poker se dá učit, trénovat, a téměř neomezeně se v něm zlepšovat. Existuje mnoho variant a každý jistě najde svou oblíbenou dle toho, v čem vyniká. Libo matematičtější formát? Turnaje pro menší počet lidí jsou ideální. Rádi přehráváte své soupeře? Hra jeden na jednoho vám jistě udělá radost. Hrát můžete o sirky, pár drobných, nebo i desetitisíce dolarů. Vše je jen na vás a možnosti jsou takřka neomezené. Díky masivní oblíbenosti pokeru po celém světě nebudete muset na hru čekat. Takřka vždy je s kým hrát.


Stejně jako v eGamingu, i začátky pokeru bývají náročné. Není důvod říkat opak. Pokud by vás poker zajímal, chtěli jste se ho naučit, nebo se dokonce stát pokerovými profesionály, rádi vás uvidíme na PokerArena.cz, kde se můžete dočíst vše, co vás o pokeru zajímá. Naučit se můžete jak pravidla poker texas holdem a základy hry, tak pokročilé koncepty. Vše od světově známých hráčů, kteří pokerem vydělávají již mnoho a mnoho let, a kteří se s vámi rádi podělí o vše, co znají.


Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz. Čtenáři zde naleznou každý den nejnovější zprávy a zajímavosti ze světa pokeru, výuková videa od českých profesionálů, strategické série, recenze heren a mnoho dalšího. 

Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.

Štítky: Poker-arena.cz