Přejít k hlavnímu obsahu

*Herdyn se vyjádřil ke změnám u ex-eSuby

24. 12. 2013 | 11:51 League of Legends
Přední český tým se rozhodl po vstupu do nové organizace vyměnit svého supporta.UPDATE #1: K přestupu se vyjádřil kapitán týmu Pavel 'Herdyn' Mikeš:
Výchozí obrázek

Přední český tým se rozhodl po vstupu do nové organizace vyměnit svého supporta.

UPDATE #1: K přestupu se vyjádřil kapitán týmu Pavel 'Herdyn' Mikeš:

"Dovolte mi, abych se vyjádřil k odchodu Demona od našeho týmu. Nebudu si hrát na nějakého komouše a zatajovat vám informace, nebo tak něco. Pravda je prostě taková, že tým nebyl spokojen s Demonovými výkony a přístupem, a vzhledem k nadcházející kvalifikaci na challenger ligu, která by nám mohla změnit celý život, byl nucen ho na hlavní pozici supporta nahradit jiným hráčem a Demona přesunout na pozici náhradníka, který by se stále podílel nějakým způsobem na fungování organizace a týmu. Takovéto věci se dějí na progaming scéně neustále. Ano, jsme kamarádi, ano, je to hnusné před svátky, a ano, můžeme se dokola hádat a diskutovat nad tím, jak je Demon dobrým hráčem a že někdo si zasloužil tohle víc, ale prostě chceme pro to udělat všechno, a tohle se celému týmu zdálo, jako krok, který nám nesmírně pomůže, a zatím to tak podle těch výsledků vypadá. Naopak není už moc kamarádské odmítnout si o tom jakkoliv promluvit, odmítnout veškeré kompromisy, odejít z týmu úplně a začít proti nám štvát komunitu, jako kdybychom ho nemilosrdně okamžitě vykopli bez jakýhokoliv vysvětlení. Já taky jednou dostal bench, Demone, chápu tě, taky jsem byl naštvaný, ale v týmu jsem zůstal a svou pozici si vybojoval zpátky. I teď mně taky kvůli mému špatnému období hrozil odsun na pozici náhradníka, ale asi prostě jsem se nějakým způsobem ještě zachránil. A i kdyby k tomu došlo, chápal bych to jako své selhání, svoji chybu, že jsem svému týmu nebyl dostatečně dobrý. A víš dost dobře, že u tebe to taky nebylo bez důvodu.. Takže se prosímtě přestaň čertit, a přiď si s náma o tom normálně promluvit."


Ondřej 'Demon' Fučík již v Herdynově týmu hrál dlouhou dobu, tomu je však nyní konec a Fučík je nyní posazen na lavičku. Na jeho místo byli dva kandidáti. Kdo se podíval v posledních dnech na stream Marksmana Štěpána 'Baxtrix' Buchty, tak docela často hrál duoQ se supportem poslední FrozenRiders sekce Pavlem 'Soap' Křemenem.

Křemen také pár dní s týmem hrál a docela se jim společně dařilo, ovšem byla to jen změna dočasná, než se najde ten pravý. Se Soapem jako hostem se týmu podařil opravdu dlouhý winstreak na novém 5v5 týmu, ovšem poté už nastoupil někdo jiný.

1
Demon (úplně vlevo) se pod barvami nové organizace příliš dlouho neohřál. (Foto: frozenriders.org)

Nové jméno v sestavě je ovšem opravdu velkým překvapením, novým členem týmu se totiž nestal nikdo z české scény, nýbrž dánský support sweaty b. S novou posilou se Herdynův tým potřebuje dostat na Eastu do Top10 v Challengeru, aby získal právo na účast v chystané Coca-Cola Challenger League, což bude druhá nejvyšší soutěž od Riotu.

Aby toho nebylo však málo, chvílemi to vypadalo na ještě jednu změnu, jelikož pár premade hráli FrozenRiders i s jiným topařem, kterým byl známý slovenský hráč Michal 'odstranovac' Duchoň. Že by kluci uvažovali i o výměné svého kapitána, který celý tým dal vůbec dohromady?!

K vyhazovu se Ondřej 'Demon' Fučík vyjádřil pro portál Grunex:

"Ahoj, tým frozenriders se rozhodl pro změnu soupisky a to na pozici supporta. Odůvodněni jsem dostal takové, že Baxtrix nahrál za poslední dobu víc duoQ s hráčem jménem SWEATY B,a jelikož se blíží uzávěrka na cocacola league kvalifikaci, tak se sekce rozhodla a ten se proto stává novým supportem frozenriders. Já jsem dostal bench na lavičku a uvidíme co se bude dít dál. Netuším jestli je to jen na tuto kvalifikaci a nebo napořád a proto už přemýšlím o dalších krocích. Ovšem přístup hráčů k celé věci mi přišel tak komický, že o možnosti zůstat v týmu asi nikdo nepřemýšlí."

Nynější sestava Frozenriders:

{#Česká Republika} Pavel 'Herdyn' Mikeš - Top Laner
{#Slovenská Republika} Lukáš 'LouGi' Balaževič - Jungler
{#Česká Republika} Jan 'Rikytan' Kusák - Mid Laner
{#Česká Republika} Štěpán 'Baxtrix' Buchta - Marksman
{#Dánsko} 'sweaty b' - Support

Štítky: FROZENRIDERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.