Přejít k hlavnímu obsahu

WCS Evropa 2: StarDust ovládl PvP finále

6. 7. 2014 | 23:11 StarCraft 2
Po skončení druhé sezóny GSL je za námi také evropská část World Series Championship. Mezi nejlepších osm hráčů se probojovalo šest Korejců a pouze dva Evropané, konkrétně  VortiX a  Welmu. Oba dva však ztroskotali hned ve čtvrtfinále a k vidění tak bylo korejské semifinále.
Výchozí obrázek

Po skončení druhé sezóny GSL je za námi také evropská část World Series Championship. Mezi nejlepších osm hráčů se probojovalo šest Korejců a pouze dva Evropané, konkrétně {#Španělsko} VortiX a {#Finsko} Welmu. Oba dva však ztroskotali hned ve čtvrtfinále a k vidění tak bylo korejské semifinále. Do finále se pak probojovali dva protossové {#Korejská republika} San {#Korejská republika} StarDust. Druhý jmenovaný zvítězil ve finále jednoznačně 4:0 a připsal si tak odměnu ve výši 25 000 amerických dolarů.

Hrací systém:

V první skupinové fázi se představilo celkem 32 hráčů v osmi skupinách a nejlepších šestnáct borců postoupilo do druhé skupinové fáze. Zde znovu vykrystalizovalo osm nejlepších hráčů, kteří následně postoupili do playoff.

  • {#Korejská republika} San
  • {#Korejská republika} MC
  • {#Korejská republika} Golden
  • {#Korejská republika} ForGG
  • {#Korejská republika} First
  • {#Korejská republika} StarDust
  • {#Španělsko} VortiX
  • {#Finsko} Welmu

Ve čtvrtfinále a semifinále se hraje systémem BO5, finálový zápas pak BO7. Důležité je také zmínit, že všech šestnáct postupujících hráčů do druhé skupinové fáze je automaticky nasazeno do Premier League WCS do další sezóny.

Prize Money:

Hráči si mezi sebou rozdělí cca 131 000 amerických dolarů (USD) a 10 500 WCS bodů.

  • 1. místo - 25 000 USD a 2000 WCS bodů
  • 2. místo - 15 000 USD a 1000 WCS bodů 
  • 3. - 4. místo - 7 500 USD a 750 WCS bodů 
  • 5. - 8. místo - 5 000 USD a 500 WCS bodů 
  • 9. - 12. místo - 3 000 USD a 300 WCS bodů 
  • 13. - 16. místo - 3 000 USD a 200 WCS bodů 
  • 17. - 24. místo - 2 000 USD a 150 WCS bodů 
  • 25. - 32. místo - 2 000 USD a 100 WCS bodů

Playoff:

Korejci znovu ukázali, kdo že vlastně vévodí světu StarCraftu II a v playoff nedali dvěma evropským borcům šanci. Poměrně kvalitně se držel {#Španělsko} VortiX, ale i on nakonec v ZvZ souboji podlehl {#Korejská republika} Goldenovi 2:3. {#Finsko} Welmu nestačil na jediného terrana v TOP8 {#Korejská republika} ForGG a prohrál jednoznačně 0:3. Dalšími dvěma semifinalisty se stali pozdější finalisté {#Korejská republika} San a {#Korejská republika} StarDust. První jmenovaný překvapivě přešel přes {#Korejská republika} MC (3:1) a {#Korejská republika} StarDust si s {#Korejská republika} Firstem poradil stejným rozdílem.

Nejvyrovnanějším soubojem celého playoff byl semifinálový duel mezi {#Korejská republika} Sanem a {#Korejská republika} Goldenem. Protosský hráč po veliké bitvě urval třetí mapu Overgrowth ve svůj prospěch a po výsledku 3:2 se radoval z postupu do finále. {#Korejská republika} StarDust ve druhém semifinále dominoval a terranovi {#Korejská republika} ForGG dovolil jedinou mapu.

Ještě více však {#Korejská republika} StarDust dominoval ve finálovém PvP souboji proti {#Korejská republika} Sanovi. Očekávala se vyrovnaná bitva, ale zejména díky neskutečnému micru dokázal {#Korejská republika} StarDust ve finále svého soupeře zničit jednoznačným výsledkem 4:0, až si to {#Korejská republika} San za svůj výkon na celém turnaji ani nezasloužil. Po zápase však proběhlo přátelské objetí a {#Korejská republika} San nesl svou porážku opravdu statečně. {#Korejská republika} StarDust znovu potvrdil, že je hráčem pro velké turnaje.

WCS Evropa - 2. sezóna
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} San
3     
  {#Korejská republika} San3   
{#Korejská republika} MC1     
    {#Korejská republika} San0 
{#Španělsko} VortiX2     
  {#Korejská republika} Golden2   
{#Korejská republika} Golden3     
      {#Korejská republika} StarDust
{#Finsko} Welmu 0    Vítěz
  {#Korejská republika} ForGG1   
{#Korejská republika} ForGG3     
    {#Korejská republika} StarDust4 
{#Korejská republika} First1     
  {#Korejská republika} StarDust3   
{#Korejská republika} StarDust3     
 

Související články:

WCS Evropa: MC vyhrál velký turnaj po dvou letech

GSL Code S: Na programu jsou semifinále