Přejít k hlavnímu obsahu

WCS Amerika 2: Pigbaby překvapil sám sebe

7. 7. 2014 | 11:52 StarCraft 2
Stejně jako v Evropě je i ve druhé sezóně Premier League americké WCS převaha korejských hráčů. Zde se mezi nejlepší osmičku neprobojoval ani jeden hráč jiné národnosti, dokonce ani zkušený protoss  HuK.
Výchozí obrázek

Stejně jako v Evropě je i ve druhé sezóně Premier League americké WCS převaha korejských hráčů. Zde se mezi nejlepší osmičku neprobojoval ani jeden hráč jiné národnosti, dokonce ani zkušený protoss {#Kanada} HuK. Opravdu veliké překvapení se odehrálo hned v prvním vyřazovacím kole, ve čtvrtfinále hlavní terranský favorit {#Korejská republika} TaeJa nestačil na nepříliš známého protosse {#Korejská republika} Pigbabyho a prohrál s ním 0:3. {#Korejská republika} Pigbaby však ukázal, že jeho úspěch nebyl dílem náhody a dokázal vyhrát celou druhou sezónu WCS Amerika, ve finále udolal {#Korejská republika} Bombera 4:3 po obrovské bitvě.

Hrací systém:

V první skupinové fázi se představilo celkem 32 hráčů v osmi skupinách a nejlepších šestnáct borců postoupilo do druhé skupinové fáze. Zde znovu vykrystalizovalo osm nejlepších hráčů, kteří následně postoupili do playoff.

  • {#Korejská republika} Heart
  • {#Korejská republika} viOLet
  • {#Korejská republika} Alicia
  • {#Korejská republika} Bomber
  • {#Korejská republika} TaeJa
  • {#Korejská republika} Pigbaby
  • {#Korejská republika} Polt
  • {#Korejská republika} HyuN
Ve čtvrtfinále a semifinále se hraje systémem BO5, finálový zápas pak BO7. Důležité je také zmínit, že všech šestnáct postupujících hráčů do druhé skupinové fáze je automaticky nasazeno do Premier League WCS do další sezóny.

Prize Money:

Hráči si mezi sebou rozdělí cca 131 000 amerických dolarů (USD) a 10 500 WCS bodů.

  • 1. místo - 25 000 USD a 2000 WCS bodů
  • 2. místo - 15 000 USD a 1000 WCS bodů 
  • 3. - 4. místo - 7 500 USD a 750 WCS bodů 
  • 5. - 8. místo - 5 000 USD a 500 WCS bodů 
  • 9. - 12. místo - 3 000 USD a 300 WCS bodů 
  • 13. - 16. místo - 3 000 USD a 200 WCS bodů 
  • 17. - 24. místo - 2 000 USD a 150 WCS bodů 
  • 25. - 32. místo - 2 000 USD a 100 WCS bodů

Playoff:

Jak již bylo zmíněno výše, největším překvapením celého čtvrtfinále bylo {#Korejská republika} TaeJovo vypadnutí proti protossovi {#Korejská republika} Pigbabymu, který tak měl možnost zahrát si o nejlepší umístění a jeho úspěch ve čtvrtfinále určitě nebyl náhodný. Do semifinále se přesto probojovali dva terrani, {#Korejská republika} Heart si poradil s {#Korejská republika} viOLetem jednoznačně 3:0 a {#Korejská republika} Bomber přehrál 3:2 {#Korejská republika} Aliciu. Posledním semifinalistou se stal vítěz první sezóny zerg {#Korejská republika} HyuN.

Také v semifinále {#Korejská republika} Pigbaby ukázal svůj potenciál a přehrál dalšího velikého favorita a vítěze první letošní sezóny zerga {#Korejská republika} HyuNa, tomu povolil pouze jednu mapu. {#Korejská republika} Bomber nenavázal na nevýrazné výkony z posledních měsíců a v semifinále porazil v TvT souboji {#Korejská republika} Hearta také 3:1.

Ve finále potom měli fanoušci možnost vidět obrovskou bitvu, která byla rozhodně atraktivnější než evropské finále mezi {#Korejská republika} Sanem a {#Korejská republika} StarDustem. V tomto případě byl k vidění maximální počet sedmi her a {#Korejská republika} Pigbaby dokonal svou cestu za titulem vítězstvím 4:3 nad {#Korejská republika} Bomberem. Ve vyřazovací části tedy zničil tři veliké postavy StarCraftu II a řekl si o pozici v nějakém kvalitním týmu. V současné době je totiž bez angažmá.

WCS Amerika - 2. sezóna
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO5BO5BO7 
 
{#Korejská republika} Heart
3     
  {#Korejská republika} Heart1   
{#Korejská republika} viOLet0     
    {#Korejská republika} Bomber3 
{#Korejská republika} Alicia2     
  {#Korejská republika} Bomber3   
{#Korejská republika} Bomber3     
      {#Korejská republika} Pigbaby
{#Korejská republika} Polt0    Vítěz
  {#Korejská republika} HyuN1   
{#Korejská republika} HyuN3     
    {#Korejská republika} Pigbaby4 
{#Korejská republika} TaeJa0     
  {#Korejská republika} Pigbaby3   
{#Korejská republika} Pigbaby3     
 

Související články:

GSL Code S: Druhou sezónu ovládl protoss Classic

WCS Evropa 2: StarDust ovládl PvP finále

WCS Amerika: Zergský prapor drží HyuN