Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Shrnutí základních skupin

16. 8. 2014 | 07:55 Counter-Strike 2
Po soubojích v základních skupinách jsou známy týmy postupující do play-off. Připravili jsme si pro vás tedy krátké shrnutí prvních dvou dní turnaje ESL One Cologne o 250 000 $. Kompletní coverage základních skupin naleznete zde, turnajové preview zde.
Výchozí obrázek

Po soubojích v základních skupinách jsou známy týmy postupující do play-off. Připravili jsme si pro vás tedy krátké shrnutí prvních dvou dní turnaje ESL One Cologne o 250 000 $. Kompletní coverage základních skupin naleznete zde, turnajové preview zde. Coverage bude pokračovat i během PO, novinku hledejte tady.

Ve skupině A jsme mohli vidět zápasy týmů Epsilon, HellRaisers, NiP a Wolf. Prvně jmenovaní byli jasnými favority na vítězství nejen ve skupině. Kdo jiný než jeden z nejlepších týmů světa by měl titul z Cologne ukořistit. V prvním zápase si dokázali poradit s outsidery z týmu Wolf (16-7), což je tým, který se do Kolína dostal z indické kvalifikace. Francouzi z týmu Epsilon nedali šanci ukrajinským HellRaisers (16-1), jejichž předturnajová forma byla pro mnohé velkou záhadou. HellRaisers se následně utkali s Wolf o to, kdo v turnaji zůstane. HR se zaskočit nenechali (16-4) a nezkušení Indové v turnaji skončili. V souboji vítězů, který se hrál na mapě Cobblestone, si Epsilon až překvapivě snadno poradili s NiP (16-6), kteří tak museli svést souboj o postup do PO s HellRaisers. Švédům se domů nechtělo a poslali HellRaisers domů po výhře 16-11 na Overpassu. 

Postupující do PO: Epsilon, Ninjas in Pyjamas


Akce Gordona 'Sf' Giryho ze zápasu NiP – Epsilon



Skupina B nabídla souboje týmů Copenhagen Wolves, LDLC, London Conspiracy a Natus Vincere. Ukrajinský tým byl mírným favoritem této skupiny, což potvrdil i ve svém prvním zápase, kdy si poradil s CPH Wolves 16-6. Ani LDLC se nenechali překvapit a přejeli Nory z London Conspiracy 16-2. CPH Wolves a LC si to poté rozdali na mapě de_cache a pro Nory tento souboj (16-5) znamenal jediné: v Cologne končí. V zápase vítězů si LDLC vyšlápli na Na`Vi a skvělou týmovou hrou uzmuli Inferno poměrem 16-12. Na`Vi se tak museli utkat s CPH Wolves o postup do PO. A zápas to byl věru zajímavý. Rozhodovalo se až v prodloužení (19-17), kde Dánové doplatili na určitou nezkušenost a také na přesnou mušku GuardiaNova AWP. 

Postupující do PO: LDLC, Natus Vincere.


I přes přesnou mušku Ioanna 'Edwarda' Sukharieva v tomto zápase Na`Vi prohráli

Ve skupině C se utkaly týmy dAT, fnatic, iBUYPOWER a Virtus.pro. Posledně zmínění VP jsou obhájci titulu z únorového EMS One v Katowicích a logicky se od nich očekává prvotřídní výkon. V prvním zápase si bezpečně poradili (16-7) s černým koněm skupiny, rusko-ukrajinským týmem dAT, který v on-line kvalifikaci vzbudil rozruch porážkami mousesports a ESG!. Zápas Američanů z iBP a švédských fnatic dopadl taktéž jednoznačně, když si fnatic dokráčeli pro vítězství 16-7. Souboj poražených ovládli Američané 16-6 a dAT se s turnajem chtě nechtě museli rozloučit. Jediným zajímavějším zápasem skupiny byl souboj fnatic a VP, který se rozhodoval až v prodloužení, z něhož vyšli lépe (19-16) Švédi. VP si nemohli dovolit vypadnout, a tak neváhali a přejeli iBP 16-1. Zajímavostí skupiny je, že se všechny zápasy hrály na nových mapách (dvakrát se hrál Overpass i Cobblestone a jednou Cache).

Postupující do PO: fnatic, Virtus.pro.


Braxton 'swag' Pierce z iBP byl v Cologne ve formě

Skupina D byla papírově nejatraktivnější skupinou a nakonec se to i vyplnilo. Mohli jsme vidět tyto týmy: Cloud9, dignitas, Titan a Vox Eminor. Australští Vox Eminor byli jednoznačnými outsidery skupiny, ale i přesto uhráli v prvním zápase solidních 9 kol proti dignitas. První zápas Titan se hrál na mapě de_dust2 a střetli se s Cloud9. Titáni měli soupeře za stavu 15-11 „na lopatě“, ale trestuhodně tuto šanci zahodili a později toho litovali. Cloud9 to dodalo vítr pod křídla a po druhém prodloužení zvítězili 22-18. Duel poražených byl jednoznačnou záležitostí, Titan na sobě nedali znát zklamání z prvního zápasu a přejeli Australany 16-1. Zápas dignitas s Cloud9 byl plný zvratů a úžasných individuálních akcí. Po výhře 16-14 se nakonec radovali Američané. Dignitas si tak museli poměřit síly s Titan. A nejednalo se ani tak o poměřování sil, jakož o vraždění neviňátek. Titan byli schopní uhrát pouhopouhé jedno kolo a pomalu už si balí kufry. Pro francouzsko-belgický tým je toto jednoznačné zklamání. Příjemným bonusem skupiny D byly počty diváků, kterých se zejména u zápasů C9 sešlo přes 250 000!

Postupující do PO: Cloud9, dignitas.


Přehlídka prvotřídního CS:GO za stavu 14-14. V hlavních rolích dupreeh (dignitas) a Hiko (C9)