Přejít k hlavnímu obsahu

Sestava eEriness se rozpadla

5. 12. 2014 | 19:52 Counter-Strike 2
Včera se nadobro rozpadla CS:GO sestava uznávaného českého týmu eEriness. Poslední pětkou byli Bordel, huhy, Jalu, Neci a Striker. Poslední zmiňovaný, tedy Milan 'Striker' Švejda, se navíc rozhodl skončit s aktivním hraním CS:GO.eEriness si dlouho drželi stabilní pětku, která čítala Švejdu, Martina 'nub1um' Lelka, Martina 'tv1' Dráhu a Adama 'Neci' Zoulu. V posledních měsících však eEriness x-krát měnili hráče, což nemohlo dopadnout jinak než poklesem výkonnosti a motivace.
Výchozí obrázek

Včera se nadobro rozpadla CS:GO sestava uznávaného českého týmu eEriness. Poslední pětkou byli Bordel, huhy, Jalu, Neci a Striker. Poslední zmiňovaný, tedy Milan 'Striker' Švejda, se navíc rozhodl skončit s aktivním hraním CS:GO.

eEriness si dlouho drželi stabilní pětku, která čítala Švejdu, Martina 'nub1um' Lelka, Martina 'tv1' Dráhu a Adama 'Neci' Zoulu. V posledních měsících však eEriness x-krát měnili hráče, což nemohlo dopadnout jinak než poklesem výkonnosti a motivace.

Na poslední větší akci, BenQ Grunex Challenge 2014, se eEriness umístili na ne úplně uspokojujícím třetím místě, když je ve finále lower bracketu trochu překvapivě přehráli ENSOX. Poslední LanCraft a MČR kvalifikace se hráčům okolo Švejdy spíše nevydařil, skončili totiž na nepopulárním dvojnásobném čtvrtém místě.


Video eEriness z BENQ Grunex Challenge 2014

S rozpadem CS:GO sekce eEriness souvisí i konec hráčské kariéry Strikera, který se rozhodl naplno se věnovat psaní pro HLTV.org a samozřejmě i pro PLAYzone. Níže vidíte plnou verzi jeho vyjádření, které vydal na své Facebook fanpage.

Včerejším dnem se definitivně rozpadla sestava eEriness v podobě Neci, Bordel, já, Jalu, huhy a zároveň já končím s aktivním hraním, abych se mohl soustředit na HLTV.org a sekundárně i PLAYzone.cz, kde jsem v posledních několika měsících psal - bohužel – minimálně.

Důvodů za rozhodnutím rozpadu týmu je víc, hlavním z nich je ale totální propad motivace na stranách více hráčů po všem, čím jsme si prošli.

Abych dal věci do perspektivy, do eEriness jsem přišel před přibližně 13 měsíci a dlouho jsme si drželi stabilní jádro já, Neci, nub1um, k čemuž se brzo přidal tv1, ale v průběhu posledního asi půl roku nebo několika měsíců se těch vyměněných hráčů asi ani nedalo spočítat. Z větší části to byly změny nevyhnutelné, z menší vyhnutelné, ale ve finále potřebné.

Vykrystalizovalo to odchodem Lukáše s nubem (práce a motivace), po čemž jsme byli nucení zkusit FLasHe, kterému to taky vydrželo asi týden a pak musel skončit - taky kvůli práci. Vzali jsme huhyho a Jalua s tím, že část Masters kluci odehráli beze mě, když jsem byl na DreamHacku. Výsledky byly jaké byly, bohužel pro téměř úplně novou sestavu se dvěma takřka neaktivními hráči je prakticky nemožné se dostatečně sehrát, když v průběhu dvou týdnů musíte odehrát 14 zápasů a zároveň je třeba si ukázat mapy.

Neberte to jako výmluvu, prostě jsme byli špatní a neměli jsme jak to efektivně napravit, abychom měli stále šanci na postup do play-off. Slovo dalo slovo a bylo evidentní, že Neci už to dál zkoušet nechce a já měl názor podobnej, frustrace z bezmoci v zápasech a pracc přetekla a zmizela poslední kapka motivace.

I tak jsme se rozhodli (čtěte donutil jsem ostatní) dohrát zbytek RoG Masters víceméně mixstyle, abychom jako pozvaný tým neodstupovali a taky aby zůstal případný slot v příští sezoně eEriness jako organizaci. Za to jsem rád, protože naše scéna je už tak nestabilní tak jak to je a pro HP by náš odstup znamenal problém. Na výsledcích už nám (alespoň mně osobně) prakticky nezáleží – I když by samozřejmě bylo fajn postoupit na LAN a zahrát si poslední společnou rozlučkovou akci.

Ta by obzvláště pro mě znamenala hodně, vzhledem k tomu, že by to byla pravděpodobně I moje poslední akce jako aktivního hráče, ale bez tréninku je téměř nulová šance se tam vůbec dostat, natož tam něco zahrát.

Jsem ale rád, že jsme odehráli alespoň trochu slušnou BGCH ke konci mé herní “kariéry” (nechci to tak u nás nazývat, ale nemám pro to přesnější slovo), na LANky s eEriness budu rád vzpomínat, I když jsme se nerozešli v nejlepším. Je samozřejmě možné, že se někdy vrátím v aktivním týmu, nechci z tohohle dělat obrovský haló ála pan hráč končí, tak vypadat opravdu nechci.

Nepředpokládám ale, že se to může stát v blízké době, protože už jsem se částečně upsal HLTV.org a toho se chci držet, protože v tom pro sebe vidím větší budoucnost než v hraní jako takovém.

Nechci se už nadále soustředit na více věcí zároveň, dává mi to ještě větší smysl teď, když vím, že nemusím pravidelně chodit na teamspeak a jít hrát. Mám prostě čas a motivaci si večer sednout, něco sepsat, vím, že nemusím být každý den na určitou hodinu doma, a HLAVNĚ mám klid. Žádné řešení změny hráče, žádné pomalu několikahodinové konverzace o tom, co se všechno dneska posralo, žádný stres. Je dost dobře možné, že mi to časem bude chybět, aktuálně toho ale nelituju a nepočítám s tím, že někdy budu.

Chci poděkovat především EERINESS, kteří se o nás starali jako o svoje děti, všem aktuálním nebo bývalým spoluhráčům, kteří to s náma zkoušeli a případně vydrželi (Bordel, Neci, nub1um, tv1, Luka5, KLOCEK, pussyhead, Bastik, FLasH, theton , Master, LogaN, jonz, Jalu, huhy – aspoň vidíte, kolik jich bylo, a to jsem bezpečně na někoho zapomněl) a chci taky poděkovat všem, kteří mě a nás všechny podporovali (HENRY!) po dobu toho více než roku od doby, co jsem s EERINESS začal.

Rozhodně nemizím z celé česko-slovenské scény, budete mě mít na krku ještě nějakou dobu, dokud se budu starat o CS:GO redakci na PLAYzone.cz a vůbec o věci okolo, asi už víte, že rád do naší scény strkám nos, protože nejsem spokojený s tím, jak to tu vypadá.

Díky. 

Štítky: eEriness