Přejít k hlavnímu obsahu

Mělo by csgolounge být vyšetřováno FBI?

8. 2. 2015 | 11:54 Counter-Strike 2
Scott "SirScoots" Smith včera v podrážděných Tweetech, které se zaměřovaly na ilegalitu sázení na známé stránce csgolounge.com, navrhl, že by se FBI (Federal Bureau of Investigation) měla zaměřit na hazardní stránku, která se může pyšnit více než 5 miliony měsíčními návštěvníky.Csgolounge.com je dnes všem známá internetová stránka, která poskytuje fanouškům Counter-Strike: Global Offensive možnost sázet na zápasy pomocí skinů, které ve hře získali. Jde však o legální záležitost?
Výchozí obrázek

Scott "SirScoots" Smith včera v podrážděných Tweetech, které se zaměřovaly na ilegalitu sázení na známé stránce csgolounge.com, navrhl, že by se FBI (Federal Bureau of Investigation) měla zaměřit na hazardní stránku, která se může pyšnit více než 5 miliony měsíčními návštěvníky.

Csgolounge.com je dnes všem známá internetová stránka, která poskytuje fanouškům Counter-Strike: Global Offensive možnost sázet na zápasy pomocí skinů, které ve hře získali. Jde však o legální záležitost?

Tuto otázku pokládala svým fanouškům na Twitteru známá americká osobnost Counter-Strike scény, bývalý vlastník GotFrag, bývalý manažer Evil Geniuses a dnes převážně moderátor akcí, Scott "SirScoots" Smith.

(Ve spojených státech se FBI se stará o problémy online hazardu, nebojte se jim dát vědět o csgolounge)

Jeho hlavním argumentem proti existenci csgolounge.com je fakt, že poskytuje možnosti sázení bez jakýchkoliv regulací, v čemž spočívá zásadní problém - sázení nezletilých. To je totiž ve většině zemí nezákonné, a právě poskytovatelé on-line hazardu mají problém ošetřený kontrolou osobních dokladů při registraci.

csgolounge.com tak nefunguje. Stačí vlastnit Steam účet, s nímž se dá snadno přihlásit do jejich služby a můžete si vesele sázet, zletilý nebo ne. Dalo by se argumentovat - a mnozí tak argumentovali právě Smithovi - že zde nejde o zisk peněz. Všechny skiny však mají hodnotu určenou v reálné měně, přestože nejdou "proplatit", jako tomu je například u žetonů v pokeru.

Nelze popřít, že sázení virtuálních skinů napomáhá vzrůstu popularity Counter-Strike: Global Offensive - kromě jiných her, jako například DotA 2 a jejich sesterská stránka dotalounge.com - ale je ho opravdu třeba, pokud jde o ilegální záležitost?