Přejít k hlavnímu obsahu

NVIDIA uvádí své první zařízení pro domácí zábavu

4. 3. 2015 | 12:48 Všechny hry
NVIDIA dnes představila NVIDIA® SHIELD™, první Android™ TV zařízení, které domácnostem nabídne filmy, hudbu a počítačové hry z cloudu. “SHIELD mění očekávání jak dnes v domácnostech vnímáme a užíváme si digitální zábavy,” říká  Jen-Hsun Huang, prezident a výkonný ředitel společnosti NVIDIA. “Je to neuvěřitelně výkonné, efektivní a chytré zařízení pro domácí zábavu. Nejlepší možná zkušenost s Android TV. A samozřejmě se také jedná o seriózní herní mašinu. Byl stvořen pro hraní.”
Výchozí obrázek

NVIDIA dnes představila NVIDIA® SHIELD™, první Android™ TV zařízení, které domácnostem nabídne filmy, hudbu a počítačové hry z cloudu.

“SHIELD mění očekávání jak dnes v domácnostech vnímáme a užíváme si digitální zábavy,” říká  Jen-Hsun Huang, prezident a výkonný ředitel společnosti NVIDIA. “Je to neuvěřitelně výkonné, efektivní a chytré zařízení pro domácí zábavu. Nejlepší možná zkušenost s Android TV. A samozřejmě se také jedná o seriózní herní mašinu. Byl stvořen pro hraní.”

Stvořen pro hru

SHIELD, který se prodává s bezdrátovým herním ovladačem SHIELD, je jedinečnou herní platformou nabízející přístup k množství skvělých her.

Zaprvé bude připraveno ke stažení více než 50 Android titulů optimalizovaných pro SHIELD, včetně AAA her jako Crysis 3, Doom 3®: BFG EditionT nebo Borderlands: TPS. Ty poběží parádně díky procesoru Tegra X1 a jeho 256-jádrovému GPU artchitektury Maxwell™ a 64-bit CPU.

Zadruhé je možné streamovat populární AAA tituly, včetně těch konzolových, využitím on-demand herní streamovací služby GRID. GRID bude v ceně zahrnovat přístup k 50 hrám jako Batman: Arkham Origins, GRID 2 nebo Metro: Last Light Redux, přičemž každý týden budou přidávány další nové tituly.

Zatřetí je GRID možné využít pro nákup a streamování nově vycházejících AAA her, včetně například Batman: Arkham Knight nebo The Witcher 3: Wild Hunt.

Velká podpora vývojářů

Známí světoví herní vývojáři vzdali SHIELDu a službě GRID velký hold.

“Neuvěřitelný výpočetní výkon Tegry X1 nám umožňuje přinést Doom 3: BFG na Android platformu a zároveň nás opravdu baví možnosti, které v hraní skýtá GRID.”

- Tim Willits, studio director, id Software

“Ohromné výpočetní schopnosti procesoru Tegra X1, běžícího na systému Android TV, nám dává přístup k mnohem širšímu okruhu zákazníků. Je nám potěšením spojit se s NVIDIÍ a zapracovat na různých projektech pro SHIELD, například na remasteringu klasiky survival hororu, hry Resident Evil 5.”

- Jun Takeuchi, managing corporate officer, CAPCOM

“SHIELD je rozhodně stvořen pro hru a díky Tegře X1 máme již dnes hru The Witcher: Battle Arena nativně běžící na SHIELDu. S GRIDem potom budeme schopni nové očekávané tituly dostat k hráčům okamžitě a bez čekání.”

- Benjamin Lee, The Witcher: Battle Arena lead producer, CDPROJEKT

Cena a dostupnost

SHIELD bude na americkém trhu dostupný v květnu, jeho cena spolu s ovladačem bude začínat na $199 bez daně. Doplňkové příslušenství zahrnuje další ovladače, dálkové ovládání a stojánek na vertikální postavení SHIELDu.

SHIELD je ústředním článkem rodiny SHIELD zařízení, která již zahrnuje SHIELD tablet, dokonalý tablet pro hráče a SHIELD portable, ultimátní přenosné herní zařízení. Více informací najdeš na http://shield.nvidia.com