Přejít k hlavnímu obsahu

C9 startují další shuffle, -semphis -ShahZaM

25. 4. 2015 | 02:07 Counter-Strike 2
Cloud9 dnes ráno oznámili, že se loučí s jedním ze základajících členů sestavy, Korym "semphis" Friesenem, a služebně nejmladším Shahzebem "ShahZaM" Khanem. Podle několika zdrojů jde o start nové éry severoamerické scény jen pár měsíců po posledním promíchání sestav.První masivní promíchání týmů severoamerické scény proběhlo před pouhými čtyřmi měsíci, kdy většina z ESEA Invite týmů podstoupila alespoň jednu změnu hráče v jejich sestavách s výjimkou CLG (tehdejších mouseSpaz).
Výchozí obrázek

Cloud9 dnes ráno oznámili, že se loučí s jedním ze základajících členů sestavy, Korym "semphis" Friesenem, a služebně nejmladším Shahzebem "ShahZaM" Khanem. Podle několika zdrojů jde o start nové éry severoamerické scény jen pár měsíců po posledním promíchání sestav.

První masivní promíchání týmů severoamerické scény proběhlo před pouhými čtyřmi měsíci, kdy většina z ESEA Invite týmů podstoupila alespoň jednu změnu hráče v jejich sestavách s výjimkou CLG (tehdejších mouseSpaz).

Cloud9 i tehdy nastartovali vlak změn, když se s nimi rozloučil dlouhodobý spoluhráč Spencer "Hiko" Martin a nahradil jej slibný sniper Shahzeb "ShahZaM" Khan. Není tomu jinak ani v tomhle případě, protože je to právě Khan, jenž společně se zakládajícím členem tehdejších compLexity opouští Cloud9.


semphis opouští Cloud9 po téměř dvou letech ve stejné trojici (foto: HLTV.org)

Kdo dvojici nahradí není zatím oficiálně potvrzené, avšak jedno ze jmen vyvstalo na povrch poté, co jej zmínil Joshua "steel" Nissan ve Tweetu "Vítej v Cloud9, fREAKAZOiDe". Brzy poté právě dotyčný hráč, Ryan "fREAKAZOiD" Abadir, na svém streamu procházel svoji e-mail schránku, která mimo jiné podle všeho obsahovala i konverzaci s majitelem Cloud9, Jackem Etiennem.

Aspirantů na druhou volnou pozici v týmu je mnoho - nejpravděpodobněji však půjde o snipera a nedá se vyloučit ani možnost přijetí hráče z Evropy. Hlavními jmény jsou pochopitelně Peter "ptr" Gurney - ten podle DailyDot opouští CLG - a Tyler "Skadoodle" Latham, který zůstal bez týmu poté, co čtveřice jeho spoluhráčů v iBUYPOWER dostala ban na téměř všechny turnaje po skandálu se sázením.

Prozatím vypadá oficiální trio Cloud9 následovně:

{#Spojené státy americké} Sean "sgares" Gares
{#Spojené státy americké} Jordan "n0thing" Gilbert
{#Kanada} Mike "shroud" Grzesiek

Podle různých zdrojů je toto pouze první z mnoha změn, kterou pravděpodobně opět prodělá velká většina nejlepších týmů v Severní Americe, obzvláště Team Liquid a Counter Logic Gaming.

Štítky: Cloud9, semphis, ShahZaM