Přejít k hlavnímu obsahu

Týden 8 v EU LCS: překvapivá vítězství a přestupy

21. 7. 2015 | 17:37 League of Legends
Je za námi další týden Evropské LCS, nabitý novými událostmi, posledními změnami v sestavách týmů a v neposlední řadě několika překvapivými vítězstvími.
Výchozí obrázek

Je za námi další týden Evropské LCS, nabitý novými událostmi, posledními změnami v sestavách týmů a v neposlední řadě několika překvapivými vítězstvími.

Logo Evropské LCSZřejmě největším takovým překvapením jsou Copenhagen Wolves, kteří si po porážce od Elements fantasticky poradili se třetím týmem tabulky, silnými H2K. V první hrací den potom diváci mohli sledovat ještě dvě vítězství outsiderů, a to v zápase předposledních SK Gaming s Unicorns of Love, a ihned poté Gambit Gaming, kteří udolali favorizovaný tým Origen. Na čele tabulky zůstávají zatím neporažení Fnatic, nyní s šestnácti vyhranými zápasy.

V týmu Unicorns of Love pokračují změny v sestavě. Konkrétně jde o náhradu za junglera Mateusze "Kikis" Szkudlareka, který z týmu odešel minulý týden a později se připojil k celku G2, který momentálně působí v Challenger Series. Na novou pozici nastoupí staronový jungler Berk "Gillius" Demir, který s týmem odehraje minimálně nadcházející týden. Dále tým přivítal dva nové náhradníky na pozici jungle, první z nich je Korejec Cho "H0R0" Jae-hwan, druhým pak Karim "Airwaks" Benghalia, který nedávno opustil Copenhagen Wolves.

Tým Gambit před playoff představil tři nové hráče na pozice náhradníků. Jedná se o Karima "ImSoFresh" Bbahlu na pozici junglera, Amaurye "Moopz" Minguerche jako supporta a konečně známého Pierra "Steelback" Medjaldiho, bývalého marksmana týmu Fnatic. Všichni tito hráči zůstávají v týmu jako náhradníci a podle vyjádření týmu se dostanou do hry, pouze pokud některý hráč ze základní sestavy dobrovolně odstoupí, bude v týmu dělat problémy nebo nebude moci nastoupit kvůli osobním problémům.

Před námi je nyní poslední týden základní části LCS, kdy se rozhodne nejen o nasazení týmů do playoff, ale také o tom, kdo zůstane na posledním místě a automaticky se přesune do nižší Challenger Series. Nejhůře situace zatím vypadá pro Copenhagen Wolves, kteří ale tento týden ukázali, že dokáží porazit i mnohem silnější týmy, a rozhodně ještě boj o záchranu nevzdávají. V posledním týdnu se také očekává tuhý boj týmů ze středu tabulky. Tři celky totiž po tomto týdnu skončily shodně na pátém místě. Konkrétně jde o Gambit Gaming, Giants Gaming a Roccat se skóre 7-9, navíc odstup od týmů na čtvrtém a osmém místě činí pouze jednu výhru, což může vyústit ve velmi překvapivé výsledky splitu. Podle pravidel LCS už týmy nyní nemohou měnit sestavu ani náhradníky, což znamená, že v nynější sestavě musí dohrát až do konce sezóny. Žádných překvapivých přesunů hráčů, alespoň co se aktivních týmů týče, se už tedy nedočkáme.