Přejít k hlavnímu obsahu

Tabulka TOP 8 týmů Česka podle organizací

18. 8. 2015 | 17:40 League of Legends
Oficiální mistrovství České republiky v počítačových hrách se blíží, a tak je čas na to, abychom se pokusili odhadnout, jak si který tým povede. Zeptali jsme se proto těch nejlepších na české scéně, jak vidí momentální situaci oni.
Výchozí obrázek

Oficiální mistrovství České republiky v počítačových hrách se blíží, a tak je čas na to, abychom se pokusili odhadnout, jak si který tým povede. Zeptali jsme se proto těch nejlepších na české scéně, jak vidí momentální situaci oni.

Oslovili jsme nejlepších osm týmů z průběžné MČR kvalifikace. Právě těchto osm celků má největší šanci na postup do listopadového finále, a právě ony tak mohou podat subjektivní obraz o tom, jak to na české scéně vypadá. Snažili jsme se vždy, aby bodoval trenér či manažer týmu, ovšem v některých případech nikdo takový nebyl dostupný, a proto některá hodnocení přidělili sami hráči.

Nyní k samotnému systému bodování. Kvůli relevanci jsme žebříček omezili pouze na TOP 8, takže maximálně bylo možné přidělit osm bodů, minimálně pak jeden. Tyto body udělovala vždy jedna osoba za tým, a to tím způsobem, že celky seřadila od nejlepšího k nejhoršímu, ten nejlepší pak získal nejvíce bodů a nejhorší nejméně. Všechny body se pak sečetly a na základě tohoto součtu jsme pak sestavili výslednou tabulku.

Žebříček nejlepších týmů sestavený organizacemi

1. Fraternitas White (62 b.)

2. eSuba Intel (50 b.)

3. Inside Games.Logitech G (44 b.)

4. Fraternitas Black (42 b.)

5. Gunrunners AOC (31 b.)

6. Dark Tigers (23 b.)

7. eXtatus (13 b.)

8. Majestic Lions (13 b.)

Pokud si poctivě přepočítáte body u všech týmů, zjistíte, že jich pár chybí. Je to tím, že tým eXtatus hodnotil pouze TOP 4.

Při bližším pohledu můžeme vidět téměř bezkonkurenční Fraternitas White, k prvnímu místu jim zcela jistě pomohlo nedávné vítězství na Lancraftu. Hned v závěsu veterán české scény eSuba, který k druhému místu na Lancraftu přidali i vítězství v RoG. Souboj mezi Fraternitas Black a Inside Games byl opravdu těsný, poté následují v odstupu Gunrunners. Poslední trojici naší tabulky tvoří týmy Dark Tigers, nový tým se známými hráči, eXtatus, kteří s novou sestavou nemohou nalézt herní pohodu a nakonec Majestic Lions. Většina dotazovaných se shodla, že za tak nízké hodnocení týmu ML může absence na velkých LAN akcích a tudíž nemožnost jejich výkony jakkoliv porovnávat.

A co vy? Souhlasíte s hodocením zástupců organizací, nebo situaci vidíte úplně jinak? Budeme rádi, pokud se o své názory, případně připomínky podělíte v komentářích. Tabulku MČR, pro porovnání výsledků, můžete nalézt ZDE.