Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál na Gaming Paradise

8. 9. 2015 | 22:00 Counter-Strike 2
Dnešní den proběhl ve Slovinském Portoroz ve znamení hned několika skandálů kolem Gaming Paradise - od nezaplacení veškerého vybavení, nájmu prostor a hotelu, přes zrušení celého turnaje až k pomalému řešení situace a pokračování zápasů.Už od začátku byl Gaming Paradise velkým selháním. Nabralo se několikahodinové zpoždění startu celého turnaje kvůli nedostačujícím počítačům, které se později vyřešilo a posunulo se několik zápasů.
Výchozí obrázek

Dnešní den proběhl ve Slovinském Portoroz ve znamení hned několika skandálů kolem Gaming Paradise - od nezaplacení veškerého vybavení, nájmu prostor a hotelu, přes zrušení celého turnaje až k pomalému řešení situace a pokračování zápasů.

Už od začátku byl Gaming Paradise velkým selháním. Nabralo se několikahodinové zpoždění startu celého turnaje kvůli nedostačujícím počítačům, které se později vyřešilo a posunulo se několik zápasů.

Když už hráči měli pocit bezpečí, objevil se na druhý den další, ještě méně očekávatelný a šokující problém - za celé prostory, stejně jako vybavení produkce, počítače a hotel, nebylo zaplaceno a na místo dorazil personál, který zkonfiskoval některé produkční vybavení.

Organizátorům bylo také vyhrožováno zamezením odchodu, než se veškeré náklady zaplatí, a pasy hráčů byly drženy policií poté, co vyšlo na světlo, že nebyly zaplaceny hotelové pokoje pro všechny hráče a manažery.

Celá situace se vyhrotila oznámením zrušení celého turnaje, jenž bylo brzy poté stáhnuto, protože hráči chtěli nadále pokračovat v zápasech a ustanovit konečné pořadí a tedy i rozdělení cen.

Organizátor Gaming Paradise, ředitel společnosti Gaming.rs, Petar Markovic, se nechal slyšet v rozsáhlém vyjádření, že zodpovědnost spadá na společnost The Gaming Resorts, která Gaming.rs najala ke spravování akce. 

"Byli jsme jako Gaming.rs najati společností zvanou The Gaming Resorts, abychom udělali šou ke Gaming Paradise. Naší zodpovědností bylo poskytnout stream, produkci a sehnat hráče a týmy, aby se zúčastnili tohoto turnaje. The Gaming Resorts měli udělat všechno ostatní a opatřit vše, aby byla akce úspěšná.

Mluvíme tu o prostorách, lístkách, cenách, hotelu a, samozřejmě, veškerém vybavení, jako například počítačích a monitorech. Informace, kterou jsme dostali od majitelů a Gaming Resorts byla, že počítače byly na cestě, ale ty nikdy nedorazily.

Změnili názor a dodali jiné počítače, které nebyly určené pro hraní. Neměly žádné grafické karty, a ty dorazily pozdě. Proto se celý turnaj zpozdil."

Po celém skandálu však turnaj nadále pokračuje - Kinguin čekají v grand finále na výherce zápasu Titan proti Natus Vincere / Virtus.pro - a vypadá to, že se dohraje až do samotného konce.

Štítky: Gaming Paradise