Přejít k hlavnímu obsahu

AG oficiálně přestupují pod EERINESS

18. 9. 2015 | 21:23 Counter-Strike 2
Nebyla by to československá herní scéna, kdyby se během jednoho týdne nešelo hned několik událostí. Tentokrát je to opět novinka ohledně nové sekce u jednoho týmu a u ztráty týmu u druhé organizace. Jaká zajímavá rošáda dnes nastala, to se dozvíte níže v článku. 
Výchozí obrázek

Nebyla by to československá herní scéna, kdyby se během jednoho týdne nešelo hned několik událostí. Tentokrát je to opět novinka ohledně nové sekce u jednoho týmu a u ztráty týmu u druhé organizace. Jaká zajímavá rošáda dnes nastala, to se dozvíte níže v článku. 

Určitě vám neutekla nedávná informace o "aféře Pidík" (psali jsme zde), aneb o banu na jedné z největších lig v Evropě - Faceitu. I to je možná dohra u Authority Gaming, proč sekce tuto stabilní organizaci opouští. Ale to bychom se pouštěli do větších spekulací. Odpověď nám nabídne spíše komentář samotného vedení týmu na Facebook profilu instituce. 

"Příjemný středeční večer všem. Horká zpráva přímo z našeho středu - po několika měsících nás opouští naše Counter Strike squadra, která i přes nedávnou kauzu kolem Pidika vybojovala v našich barvách četná a hlavně cenná vítězství, za což jí patří ohromné díky! S borcema jsme byli v posledních dnech neustále v kontaktu a na "volném" odchodu jsme se vzájemně dohodli a nyní se v dobrém, se širokým úsměvem ve tváři, rozcházíme. Ještě jednou velké díky, hlavně Dandymu a Bladovi, a mnoho úspěchů v novém působišti!

Organizace AG se aktuálně nebude poohlížet po nové CS sekci a plně se zaměří na podporu veleúspěšné Hearthstone sekce, jejíž členové se v blížících týdnech objeví na mnoha velkých akcích."

- oficiální prohlášení Authority Gaming

A kam vlastně sestava okolo Denise "DANDY" Štrbáka míří? Dle spekulací vše směřovalo k přestupu do EERINESS, což se také dne 18. 9. stává skutečností. Populární česká organizace tak opět vstupuje do vod CS:GO, kdy s poslední sekci se rozloučila loni v prosinci - tým pod vedením Milana "Striker" Švejdy ukončil působení po 3. místu z Grunex Challenge 2014.

K přestupu pod EERINESS se vyjádřil kapitán týmu Denis Štrbák:

"Ahoj, takže na začiatok chcem uviesť , že aféra okolo pidika s odchodom z AG nemala nič spoločné. Dlho sme so Sirkou (majiteľom AG) riešili ako to bude ďalej, no nakoniec sme sa rozhodli , že to takto bude lepšie pre obe strany. Týmto chcem veľmi pekne poďakovať celej organizácií Authority Gaming za pekné 4 mesiace pod nimi. Dúfam, že sa bude ďalej dariť celému AG. No prejdime na tú radostnejšiu novinku a tou nie je nič iné ako prestup do EERINESS E-BLUE. Hneď ako sme sa kontaktovali sme si super sadli s celým vedením. Super komunikácia, super jednanie , okamžité poskytnutie veci a podmienok , ktoré sme potrebovali. Nič nebránilo tomu, aby sme si plácli a povedali si svoje "ÁNO". Všetci z nás dúfame, že to bude trať na dlhú cestu. Na záver chcem poďakovať všetkým fanúšikom , ktorí nás sledujú a držia nám palce ! A taktiež nemôžem zabudnúť poďakovať celému vedeniu EERINESS a tak isto sponsorom E-BLUE , Seasonic a i3D.net."

K nové akvizici řekl pár slov i hlavní manažer organizace EERINESS Miroslav Tomáš:

"Je to zhruba 10 měsíců, co u nás působila poslední velice úspěšná sekce okolo Milana "Strikera" Švejdy. Dohoda vedení zněla tak, že CS:GO dostane stopku na úkor League of Legends týmu. Ovšem za předpokladu, že když se objeví mladý zajímavý tým, tak mu zkusíme dát šanci. Za těch X měsíců přišlo snad sto různých nabídek od známých či neznámých jmen, za což moc děkujeme. Ta nejzajímavější nabídka přišla ale včera od Denise "DANDY" Štrbáka, která rozhodla o budoucnosti CS:GO v týmu EERINESS. Chtěl bych tímto ze srdce přivítat mladou krev z týmu AG a popřát jim hodně štěstí v našem angažmá."

Aktuální sestava EERINESS.CSGO:

{#Slovenská Republika} Denis "DANDY" Štrbák 
{#Česká Republika} Roman "blade" Pilný
{#Česká Republika} Jiří "čabas" Hollý
{#Slovenská Republika} Maroš "BOMBARDIAN" Rečo
{#Česká Republika} Sebastian "beastik" Daňo