Přejít k hlavnímu obsahu

GSGE Cup: nEophyte bohužel vypadávají

2. 12. 2015 | 23:54 Counter-Strike 2
Za necelé dvě hodiny se utkají nEophyte proti polskému týmu CSGL v rámci mladého projektu Game Show Global eSports Cup, který má za cíl sjednotit ligy a týmy z amerických kontinentů, Evropy a Společenství nezávislých států. To vše s dotací 200 000 dolarů. 
Výchozí obrázek

Za necelé dvě hodiny se utkají nEophyte proti polskému týmu CSGL v rámci mladého projektu Game Show Global eSports Cup, který má za cíl sjednotit ligy a týmy z amerických kontinentů, Evropy a Společenství nezávislých států. To vše s dotací 200 000 dolarů. 

UPDATE #2: Ve svém druhém zápase ve skupině nEophyte předvedli výborný výkon, kdy nezahodili zbraně a za stavu 6:16, 2:15 dokázali druhou mapu ještě vyhrát v prodloužení. Ve třetí mapě podlehli jen těsně 14:16 a chybělo málo k tomu, aby překvapili.

UPDATE #1: V prvním duelu nEophyte podléhají CSGL 19:15 a 16:5, padají tak do dolního pavouka. Tam je bude překvapivě čekat turecký celek Space Soldiers, který nezvládl zápas proti Estoncům z OnlineBOTS. Duel se odehraje ve středu od 21:00.


Amerika a Evropa nám jsou jasné, Společenství nezávislých států (SNS) jsou pak státy z bývalého bloku Sovětského svazu. I proto se turnaj odehraje trochu složitěji. Vzhledem k velké konkurenci u týmů v Evropě si "Starý kontinent" odehraje dvojitou fázi skupin, ale u amerických regionů a u státu z SNS bude k vidění pouze jedna skupinová fáze. Projekt chce uskutečnit nový model sjednocení všech regionů, a tak z celkové dotace půjdou peníze na poskytnutí cestovních nákladů a jiných výdajů na velké finále, které se odehraje v Litvě - ve Vilniusu. Kvalifikace jsou pak otevřeny pro všechny, kdo se zúčastnit chce a ani pozvané týmy nebudou mít postup do finále jistý, protože budou muset svoje kvality změřit v kvalifikacích.  


Dostanou se mistři České republiky do velkého LAN finále? 

Nás nejvíce zajímá kvalifikace Evropy, jelikož zde máme naše zástupce - nEophyte.FSP. První etapa skupin se zúčastní osm pozvaných týmů proti týmům z otevřených kvalifikací. Rozdělí se na čtyři skupiny po čtyřech týmech, kdy každý tým odehraje tři zápasy. První dva týmy ve skupině postoupí do další fáze, kde narazí na dalších osm pozvaných týmů. Ty pak organizátoři nalosují do nových skupin. Každí dva vítězové skupin se pak dostanou do pavouka znamenajícího play-off, kde se odehraje pouze čtvrtfinále, ze kterého vzejdou všichni postupující do velkého LAN finále zmíněného výše. 

U americké divize a divize SNS (anglicky CIS) bude k vidění stejný systém, ale jen s jednou skupinovou etapou. Evropa tak nabídne do velkého finále čtyři týmy, kdežto americká divize a SNS pouze po dvou zástupcích. Model je podobný k tomu, který se uplaťnuje u různých světových šampionátů, kde má ale pro změnu největší zastoupení Asie. Evropa ale v CS:GO prozatím vládne, a tak je nabídnutí více slotů pro její týmy logickým krokem. 

GAME SHOW GLOBAL eSports Cup
Datum: 21:00 hodin, 1. 12. 2015; Stream: GAME SHOW
 Tým CSGL {#Polsko}{#Slovenská Republika} nEophyte
oskarish {#Polsko}{#Slovenská Republika} queztone
MICHU {#Polsko}{#Slovenská Republika} barb1
mouz {#Polsko}{#Slovenská Republika} frozen
innocent {#Polsko}{#Česká Republika} DEV7L
SPZERO {#Polsko}{#Slovenská Republika} ecko

Slovenští zástupci v tomto novém turnaji by měli nastoupit v této sestavě, což uvádí samotné HLTV.org. Utkání začíná ve 21.00 hodin a vy ho můžete sledovat na výše uvedeném odkazu na stream spadajícím pod projekt, kde by se měl polsko-slovenský duel měl vysílat. 

Přehled Evropské kvalifikace - skupinová fáze, 1. etapa: 

Skupina ASkupina B
{#Švédsko} DenDD{#Bulharsko} E-frag.net
{#Německo} KILLERFISH{#Norsko} BX3
{#Bulharsko} CSGO.one{#Švédsko} AliGon
{#Bulharsko} Revolte{#Španělsko} gBots
  
Skupina CSkupina D
{#Dánsko} unu.AiN{#Estonsko} OnlineBOTS
{#Francie} LDLC White{#Slovenská Republika} nEophyte
{#Německo} PENTA{#Polsko} CSGL
{#Německo} uX{#Turecko} Space Soldiers