Přejít k hlavnímu obsahu

Radikální změny systému v EU i NA LCS

9. 12. 2015 | 21:52 League of Legends
Po radikální změně systému kvalifikací do Challenger series přichází další šok. V Riot Games se totiž rozhodli od základu změnit systém LCS jak v Evropě, tak i v Severní Americe.
Výchozí obrázek

Po radikální změně systému kvalifikací do Challenger series přichází další šok. V Riot Games se totiž rozhodli od základu změnit systém LCS jak v Evropě, tak i v Severní Americe.

lcs

O co vlastně jde? Již několik let se na většině velkých turnajů a mistrovstvích světa ukazuje velká převaha asijských týmů nad těmi "západními". To je způsobena mnoha faktory, které Riot nemůže ovlivnit, například jiná mentalita a kulturní rozdíly, ale také několika organizačními věcmi, z nichž jednu se Riot změnit rozhodl. Není jí nic menšího než nahrazení stávajícího systému "best of one" her systémem bo2, respektive bo3.

Systém bo2, tedy s možným remízovým výsledkem, bude nasazen v EU, zatímco delší bo3 se bude hrát v NA regionu. Riot to odůvodňuje zaprvé jakýmsi pokusem přirovnat bo2 k fotbalu, který je v Evropě populární, zadruhé prostým faktem, že oba systémy mají své výhody i nevýhody, tím pádem není snadné vybrat pouze jeden. Změny se dočkáme od Summer Splitu 2016, nadcházející Spring Split se tak odehraje ještě původním systémem.

Nově vzrostlý počet zápasů v jednom hracím týdnu zapříčiní i další změny. V obou regionech si nově diváci budou moci vybrat mezi dvěma oficiálními streamy, jejichž program bude zřejmě záviset na průběhu série, relevantní podrobnosti zatím Riot Games nezveřejnili. Evropské týmy pak odehrají své zápasy v nezměněném dvoudenním herním týdnu, zatímco celky ze Severní Ameriky čeká třídenní program s hracími dny v pátek, sobotu a neděli.

Samozřejmě že takovéto změny se neobejdou bez zvýšené investice do zdrojů Riot Games. Jedná se hlavně o prodlouženou pracovní dobu lidí "za kamerou", ale také možný výskyt nových, talentovaných komentátorů a analytiků. V létě se tak určitě máme na co těšit.

Štítky: lcs, zmena