Přejít k hlavnímu obsahu

Nerf na R8 Revolver přichází již po dvou dnech

11. 12. 2015 | 03:39 Counter-Strike 2
Netrvalo to ani celých 48 hodin a Valve připustilo, že poslední update byl přestřel. Většinou se tak rychlé nerfy nedějí, tentokrát to však bylo nevyhnutelné.
Výchozí obrázek

Netrvalo to ani celých 48 hodin a Valve připustilo, že poslední update byl přestřel. Většinou se tak rychlé nerfy nedějí, tentokrát to však bylo nevyhnutelné.

Již první minuty a hodiny po vydání posledního update ukázaly, že tento krok Valve nebyl správný. Přidat do hry zbraň, která zabíjí i na dálku instantně soupeře na jednu střelu, přičemž stojí jen $850, to je prostě špatně. V souvislostí s tím vychází v noci ze čtvrtka na pátek nový patch, který lehce pozměňuje chování zbraně, konkrétně jde o rozptyl a poškození.

Dosud byl hráč schopen revolverem usmrtit na jeden výstřel soupeře například přes celý mid na mapě Dust2, jelikož zbraň dávala stejné poškození na libovolnou vzdálenost. Právě tato vlastnost je nyní upravena a v hodnotách má zbraň snížené poskožení z 115 na 86. V tuto chvíli tedy R8 nezabije soupeře na jeden výstřel na dálku, ale ani střední či krátkou vzdálenost.

R8 Revolver

Dle oficiálního vyjádření Valve se touto rychlou záplatou snaží R8 posunout na úroveň ostatních zbraní ve hře, aniž by výrazně vyčnívala. Důležitá je také oprava bugu, díky kterému jste si zbraň mohli koupit za $700, ačkoliv v buymenu byla zobrazena cena $850. Stejně tak byla tato chyba opravena u CZ-75, kde šlo o podstatnější slevu z $500 na $300.

Třetí menší změnou je drobné zvětšení rozptylu střelby. Hodnota byla zvýšena z 0.48 na 0.52, tak malý rozdíl nejspíše nepocítite, ale zbraň je opět o něco nepřesnější. A to jak v pohybu, tak za úplného klidu, ani tehdy není revolver zdaleka tak přesný, jako například Deagle. Uvidíme, zda-li tyto úpravy dopomohou k tomu, že se R8 stane užitečnou zbraní, která nebude ani přesílená, ani příliš slabá. Záležet bude na tom, jestli přijdou ještě další drobné úpravy.

Ani tahle rychlá úprava však zřejmě komunitu neuspokojí. Kromě přidání nové zbraně se ve středečním update objevila také změna střelby s AK/M4A4/M4A1-S, která se dá označit za naprosto zbytečnou, rozptyl střelby s populárními zbraněmi je nyní náhodnější než doposud. K těmto změnám Valve prohlásilo, že je příliš brzy ke zjištění dopadu těchto úprav.

Z řad komunity se také ozývají hlasy, že namísto zavedení veřejného beta klienta na vyzkoušení podobných změn využívá Valve hráče jako pokusné králíky. No uvidíme, co si pro nás připraví vývojáři pro příště, snad už podobné překvapení v rukávu neskrývají.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.