Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli: "Nejhezčí akcí byl pro mě DreamHack"

24. 12. 2015 | 10:39 Hearthstone
O času vánočním jsme si pro hráče připravili rozhovor s Faelim, který je v současnosti kapitánem Hearthstone sekce u týmu eSuba.Vítám tě u rozhovoru Faeli. Klasická otázka na úvod, představ se našim čtenářům.Ahoj, jmenuji se Oldřich Mahdal, Hearthstone hraju od jeho začátku a poslední rok působím v týmu eSuba.
Výchozí obrázek

O času vánočním jsme si pro hráče připravili rozhovor s Faelim, který je v současnosti kapitánem Hearthstone sekce u týmu eSuba.

Vítám tě u rozhovoru Faeli. Klasická otázka na úvod, představ se našim čtenářům.

Ahoj, jmenuji se Oldřich Mahdal, Hearthstone hraju od jeho začátku a poslední rok působím v týmu eSuba.

Jak budeš letos slavit Vánoce? Jsou to pro tebe svátky plné stresu a spěchu, najdeš si čas také na trénování Hearthstone nebo spíše od něj odpočíváš?

Konečně budu delší dobu doma, měl jsem hodně cestování po eventech, takže jsem rád, že si odpočinu. Co se týče Hearthstone, máme tu první sezonu roku 2016, takže se budu soustředit na prosincový ladder.

Faeli

Přejděme trošku na serioznější notu. Začneme třeba od letošního MČR, kde se ti nedařilo a vypadl jsi již ve skupině. Co říkáš na akci od PLAYzone jako takovou?

Celá akce na výstavišti včetně cosplayů, obchůdků, doprovodných turnajů apod byla moc pěkná. Pokud jde o Hearthstone turnaj, je trochu škoda, že show na místě byla pouze z finále. Doufám, že v další sezoně bude více brán ohled na různé turnaje i mimo PZ (nebo dokonce ladder), někteří hráči by mohli být na základě toho zváni, možná by to zlákalo i například Standu Cifku.

Poté jsi potvrdil své kvality na BGCH, kde jsi urval zlatou medaili. Tento víkend se ti ale naopak na ASUS Finals nedařilo a podobně jako na MČR jsi vypadl hned v úvodu turnaje. Co myslíš, že stojí za tvou kolísavou formou, nebo je to jen smůla?

Za neúspěchem na MČR stojí především špatná volba decků, Asus Finals byly o jednom zápase, kde jsem potkal Mirrariho a dopadlo to pro mě špatně. Naopak ale mám pocit, že se mi konzistentně daří, i když se to ne vždy projeví na umístění.

Chtěl bych se hodně pobavit také o zahraničních turnajích. Popiš nám, kde všude ses po boku dalších spoluhráčů z eSuby ukázal a jaké byly tvé výsledky.

Od léta byla akcí opravdu hodně, nejdříve Gfinity v Londýně (2. místo), pak DreamHack Cluj (2. místo), GameGune Bilbao (doprovod Pokrovace), DH Winter (skore 6-3), Insomnia (5-1, 0-2). Především díky úspěchu v Cluji mám možnost cestovat na co nejvíce eventů a budu pokračovat i v přístím roce.

Kterou z tvých účastí na EU offline turnajích v posledních měsících hodnotíš nejkladněji? Která akce se ti mimo výsledek líbila nejvíce?

Nejhezčí akce byl DH Winter, mohli jsme si užívat Twitch lounge a vidět velké turnaje v Dotě apod. Jen škoda, že jsem nevyhrál poslední kolo o postup do TOP16.

Jaké máš plány na sezónu 2016, co se týče turnajů mimo ČR?

Vše se bude dost točit kolem úspěchů na ladderu a sbírání Blizz bodů, rozhodně se budu snažit nevynechat akce jako DreamHack (nejbližší v Lipsku v lednu, HS ale ještě nepotvrzen).

Faeli

Stal ses v letošním roce kapitánem eSuby, co to pro tebe extra obnáší? Užíváš si svou pozici? Jaké máš s týmem plány do další sezóny?

Především věřím, že jsem podmínky a organizaci naší sekce posunul správným směrem. Že bych si kapitánování užíval, se říct nedá, ale dělám, co můžu, pro to, aby se týmu dařilo na místní i zahraniční scéně. Plány pro tým se víceméně shodují s mými vlastními, jen bych k tomu připojil nějaké clanwary, snad i proti evropským týmům.

Dokázal bys vyjmenovat pět nejlepších hráčů z naší scény?

StanCifka, Born2win, VanillaTitan, Mirrari, Pokrovac.

Tady už to nejspíše uzavřeme, já bych ti chtěl poděkovat. Závěrem máš prostor napsat vzkaz svým fanouškům, přátelům či rodině.

Díky za podporu především na streamech z velkých akcí, že společně děláme z Česka jednu z top HS zemí světa! Jen tak dál, ať Češi dostávají invity na turnaje a můžeme tu mít akce jako Road to Blizzcon 2015.

Štítky: eSuba, Faeli
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.