Přejít k hlavnímu obsahu

Nardeus od února působí v mousesports

16. 2. 2016 | 20:28 League of Legends
Tuzemská scéna kromě Aleše 'Freeze' Kněžínka vyprodukovala vícero hráčů, kteří prorazili za hranice České republiky či Slovenska. Jedním z nich je i Tomáš 'Nardeus' Maršálek.
Výchozí obrázek

Tuzemská scéna kromě Aleše 'Freeze' Kněžínka vyprodukovala vícero hráčů, kteří prorazili za hranice České republiky či Slovenska. Jedním z nich je i Tomáš 'Nardeus' Maršálek.

Nardeus byl v roce 2012 objeven eSubou jako hráč soloQ na vysokém elu. Přes eSubu a působení v Benched či Reason Gaming se dostal do zahraničí a zkoušel se na pozici AD Carry probojovat do LCS, konkrétně v týmu Heavy Botlane. Následně na to však dostal nabídku jako první český hráč do Turecka, celou sezónu 2015 strávil v celku Beşiktaş e-Sports Club, kde za dva splity turecké soutěže vybojoval zlato a stříbro, zahrál si také na Mid-Season Invitational od Riotu, kde si splnil hráčský sen utkáním proti SK Telecom v čele s Fakerem.

Nardeus

Po působení v Turecku se Nardeus vrátil do Evropy, po odmlce se znovu pokusil zabojovat o LCS s týmem 3sUP Enterprises. Po neúspěšné kvalifikaci se tým rozpadl, ale začátkem února se český hráč dostal zpět na scénu, jeho výkonů si všimli ve známém herním celku mousesports, kde Nardeus nahradil německého AD Carry Tarika 'Tarik' Holze.

Tento evropský tým se narozdíl od 3sUP do EU Challenger Series probojoval, ke dnešnímu dnu však skóre mousesports není příliš přívětivé. Ze tří zápasů se mouz podařila uhrát pouze jediná remíza, v úterý večer budou bojovat o první výhru proti SK Gaming, kteří jsou momentálně jediným týmem s méně body na kontě. V současné době evropskou Challenger Series bez jediné hry opanuje celek Inspire eSports, druzí se ztrátou jednoho bodu jsou Millenium.

Současná sestava mousesports:

{#Estonsko} Mauno 'beansu' Tälli - Top Laner
{#Velká británie} Daniel 'Dan' Hockley - Jungler
{#Polsko} Sebastian 'Sebekx' Smejkal - Mid Laner
{#Česká Republika} Tomáš 'Nardeus' Maršálek - AD Carry
{#Portugalsko} Rúben 'rhuckz' Barbosa - Support

Štítky: mousesports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.