Přejít k hlavnímu obsahu

Wolfsburg podepsal smlouvu s progamerem

18. 2. 2016 | 06:46 Všechny hry
Opravdu je to tak, jak titulek napovídá. Německý fotbalový tým Wolfsburg se stal historicky prvním, který do svého týmu zaměstnal hráče fotbalového simulátoru FIFA.
Výchozí obrázek

Opravdu je to tak, jak titulek napovídá. Německý fotbalový tým Wolfsburg se stal historicky prvním, který do svého týmu zaměstnal hráče fotbalového simulátoru FIFA.

Mezi hráči a nehráči počítačových her už delší dobu probíhá diskuze o tom, zda-li by měl být progaming zařazen mezi klasické a tradičnější sporty. Progameři sice ke svému výkonu nepotřebují fyzickou zdatnost, avšak musí mít skvělé logické myšlení, schopnost rychlého a správného rozhodování, co možná nejrychlejší reakce, v týmových hrách musí umět kooperovat, a především musí mít vytříbenou schopnost multitaskingu, který na takové úrovni najdeme jen u málokterého jiného sportu.

David Bytheway

Dalším argumentem pro zařazení progamingu mezi sport je právě rozhodnutí Wolfsburgu. Tento elitní bundesligový tým se rozhodl podepsat smlouvu s britským hráčem jménem David Bytheway, který se jen tak mimochodem věnuje fotbalovému simulátoru FIFA.

David Bytheway je mezi hráči FIFA známou postavou. Běžně se účastní turnajů po celé planetě a i jeho streamy se těší velké popularitě. Nyní se tento Brit pocházející z Wolverhamptonu zařadí mezi fotbalové hvězdy Wolfsburgu, jakými jsou například Andre Schurrle či Julian Draxler.

S rostoucí popularitou e-sportu vlastně ani není překvapením, že k něčemu podobnému došlo. Podepsáním smlouvy se Wolfsburg začal angažovat i v tomto rychle se rozvíjejícím odvětvím, čímž rozhodně zvýší povědomí o svém týmu. Navíc věřím, že i David Bytheway svými výsledky udělá zaměstnavatele hrdé.

Zdroj: DailyMail
Štítky: fifa