Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice: fnatic vítězí

5. 3. 2016 | 22:08 Counter-Strike 2
Intel Extreme Masters v Katowicích už zná všechny postupující ze skupin, které přinesly nejen jedno překvapení. O největší se postaral brazilský celek Tempo Storm, který postoupil ze skupiny B z 2. místa na úkor EnVyUs a FaZe.Grand Finále
Výchozí obrázek

Intel Extreme Masters v Katowicích už zná všechny postupující ze skupin, které přinesly nejen jedno překvapení. O největší se postaral brazilský celek Tempo Storm, který postoupil ze skupiny B z 2. místa na úkor EnVyUs a FaZe.

Grand Finále

Ve finále se utkají fnatic proti Luminosity. Favoritem jsou spíše fnatic, i přestože ve skupině Luminosity již jednou na tomhle turnaji fnatic dokázali porazit. Ale fnatic v aktuální sestavě vyhráli 5 turnajů v řadě. Můžeme očekávat velmi vyrovnaný duel, který bude ve formátu BO5, takže bude opravdu na co koukat.

fnatic {#Švédsko}
vs.
{#Brazílie} Luminosity
JW {#Švédsko}
olofmeister {#Švédsko}
dennis {#Švédsko}
flusha {#Švédsko}
KRIMZ {#Švédsko}
 
{#Brazílie} coldzera
{#Brazílie} fnx
{#Brazílie} FalleN 
{#Brazílie} fer
{#Brazílie} TACO
3
 0
  19
17
16

03
               19   15

Druhý semifinálový zápas

Druhým finalistou se stává tým fnatic po výhře 2:1 nad Astralis, konkrétně 16:6 na mapě de_overpass, prohře 12:16 na mapě de_cache a výhře 16:7 na mapě de_inferno. Hlavními strůjci výhry fnatic byli tradičně hráči olofmeister a flusha. Švédský celek se ve finále utká s brazilskými Luminosity Gaming v BO5.

fnatic {#Švédsko}
vs.
{#Dánsko} Astralis
JW {#Švédsko}
olofmeister {#Švédsko}
dennis {#Švédsko}
flusha {#Švédsko}
KRIMZ {#Švédsko}
 
{#Dánsko} device
{#Dánsko} cajunb
{#Dánsko} Xyp9x
{#Dánsko} karrigan
{#Dánsko} dupreeh
 2 
 1
 16 

 17
12  16
16 
 07

 

První mapa byla stejně jako v předchozím semifinálovém zápase de_overpass. Nožové kolo vyhráli fnatic a začali tak za příjemnější CT stranu. První kolo celkem pohodlně vyhráli Astralis, když se s přehledem dostali v 5 hráčích na B site. Po dvou vyhraných anti-ecách se Astralis dostali do vedení 3:0. V prvním klasickém gun-roundu si flusha připsal 4 killy při velmi agresivní hře a získává tak první kolo pro fnatic. Pro fnatic připadlo i další kolo, když dokázali re-taknout B site a podařilo se jim tak snížit na stav 2:3. Švédský celek byl úspěšnější i ve 3. gun-roundu a po vyhraném antie-ecu se tak fnatic dostali do vedení 4:3. Ani v dalším kole fnatic nenechali svého dánského soupeře položit bombu a stav byl 5:3. V dalším kole už se hráčům Astralis sice podařilo položit bombu, ale situaci pro fnatic zachránil JW killem přes smoke a i další kolo tento hráč dokázal re-taknout stejný site. Za stavu 7:3 se fnatic rozhodli vytáhnout až k fontáně, díky čemuž se Astralis poměrně snadno dostali na B, bohužel pro ně, ale fnatic opět dokázali re-taknout B. Za stavu 8:3 se opět vytáhl flusha a 3 killy zvyšuje stav score na 9:3. V dalším kole se konečně podařilo získat kolo týmu Astralis. Bohužel pro ně další kolo už šlo opět ve prospěch fnatic, i přestože neměli ideální ekonomickou situaci. Poslední kolo první strany pro svůj tým zajistil krimz 3 killy a první strana skončila 11:4 ve prospěch fnatic. Ve druhém pistolkovém kole byli opět úspěšnější hráči Astralis a po úspěšném anti-ecu stav první mapy snížili na 6:11. V dalším kole velmi těsně vyhráli fnatic, když dokázali vyhrát na bombu. Za stavu 12:6 se fnatic rozhodli jít na A site, který dokázali dobýt a ubránit proti re-taku. Naprosto bez problému si fnatic připsali i další kolo a stav už tak byl 14:6. Do map-pointu dokázal svůj tým dostat olofmeister po brilantně zahrané 1v2 situaci se 3 hp a navíc v časové tísni. Fnatic si pohlídali i poslední kolo a naprostým přehledem drtí Astralis 16:6 na jejich picknuté mapě.

Druhou mapou tohoto zápasu byla de_cache, kterou si pickli fnatic. Tentokrát nože vyhráli Astralis a začali tak za CT. V prvním kole fnatic bez větších problému dokázali dobýt A site, který dokázali i ubránit. Další dvě kola šla bez většího překvapení také pro fnatic. První gun-round šel taktéž ve prospěch fnatic, navíc dostali Astralis do eca, se kterým neměli problémy a stav byl 5:0 pro fnatic. I 6. kolo připadlo pro fnatic hlavně díky krasným 3 headshotům v podaní dennise. Sedmé a osmé kolo konečně vyhráli Astralis. Astralis si připsali i další kolo, když Xyp9x dokázal vyhrát 1v1 clutch a snížil tak na 3:6. Ale fnatic další kolo rozjeli úspěšný split A a bez větších problémů si dokázali pohlídat bombu, navíc Astralis museli jít do eca, se kterým fnatic opět neměli větší problém. Za stavu 8:3 pro fnatic se sice devicemu podařilo dát ace, ale i tak šlo kolo ve prospěch fnatic a Astralis museli jít opět do eca. To bez větších problémů opět vyhráli fnatic. Nicméně další kolo si Astralis dokázali pohlídat A site. V posledním kole první strany museli fnatíc jít do force-buye a rozhodli se jít rychlé B, které dokázali dobít, ale už ne uhlídat i přes působivou snahu JW. První strana skončila 10:5 ve prospěch fnatic. První kolo druhé strany bylo naprosto v režii fnatic, resp. konkrétně olofmeistera, který si se svým USP-S připsal 5 hlav a zajistil výhru pro svůj tým ve druhém pistolkovém kole. Po vyhraném anti-ecu se fnatic překvapivě rozhodli nechat volné A, čehož hráči Astralis využili a dokázali snížit stav mapy na 6:12. Další kolo už A volné nebylo, ale i přesto ho hráči Astralis dokázali dobít, hlavně díky 3 killům v podaní dupreeha. Po vyhraném anti-ecu a jednomu gun-roundu bez větších potížích Astralis snížili už na 9:12 a vrátili se zpátky do hry. Po taktické pauze fnatic museli jít opět do eca, ze kterého fnatic dokázali jen savnout AK-47. V dalším kole se vytáhl karrigan se 3 killy a dupreeh se 2 killy a po dalším anti-ecu Astralis srovnali výsledek na 12:12. I další kolo padlo ve prospěch Astralis, když karrigan dokázal vyhrát velmi důležitý clutch 1v3. Karrigan kraloval i v dalším kole, kdy si připsal 4 killy. Za stavu 14:12 pro Astralis musel jít švédský celek do force-buye. Astralis se díky dobré hře hráče Xyp9x, který si připsal 3 killy, dostali do map-pointu. Astralis vyhráli i poslední kolo a po velkém comebacku ze stavu 5:12 dokázali mapu otočit na 16:12 a dokázali tak dostat zápas do 3. rozhodující mapy.

Třetí a rozhodující mapou bylo de_inferno. Nožové kole vyhráli hráči fnatic a mapu mohli začít za CT stranu. První kolo v situaci 1v1 dokázal krimz zneškodnit bombu a zajistil pro fnatic první kolo. Bez problémů fnatic vyhráli i další kolo, ale ve třetím kole už Astralis mohli nakoupit a podařilo se jim vyhrát kolo i přes 4 killy od flushy. Další kolo už poněkolikáté v tomto zápase dokázal olofmeister to, proč je považován za nejlepšího hráče světa a svými 3 killy dostal Astralis do eca, se kterým fnatic neměli problém a vyhráli i další dvě kola a zápas dostali do stavu 6:1. Astralis sice dokázali vyhrát další kolo, ale fnatic opět vyhráli několik kol po sobě a mapu dostali do stavu 9:2. Astralis se dokázali vrátit do zápasu dvěma pohodlnými koly a snížili stav mapy na 4:9. V předposledním kole první strany se opět vytáhl olofmeister se 3 killy a získal další bod pro fnatic. Stejný hráč si připsal další 3 killy a dostal fnatic do stavu 11:4. Ve druhém pistolkovém kole na této mapě byli opět úspěšnější fnatic, když krimz a olofmeister dokázali ubránit bombu v situaci 2v4. Fnatic si připsali i další dvě anti-eca a mapu dostali do stavu 14:4. Astralis se vrátili do hry dvěma vyhranými gun-roundy a jedním anti-ecem čímž snížili stav mapy na 7:14. Další kolo Astralis zkusili zahrát agresivně, což fnatic potrestali a dostali se do match-pointu. Zápas ukončili fnatic hned v dalším kole a vyhráli tak mapu de_inferno 16:7 a celý zápas 2:1.

První semifinálový zápas

Luminosity Gaming si připisují výhru 2:0 ve velmi vyrovnaném zápase proti svému častém rivalovi Natus Vincere. Po výhrách 22:19 na mapě de_overpass a 16:12 na mapě de_inferno. Hlavní hvězdou zápasu byl FalleN, ale i flamie na druhé straně zahrál velmi dobře. LG se díky této výhře dostali do finále, kde se utkají v BO5 proti vítězi zápasu Astralis vs. fnatic.

Luminosity {#Brazílie} 
vs.
{#Ukrajina} Natus Vincere
coldzera {#Brazílie}
fnx {#Brazílie}
FalleN {#Brazílie}
fer {#Brazílie}
TACO {#Brazílie}
 
{#Ruská federace} flamie
{#Slovenská Republika} GuardiaN
{#Ukrajina} Zeus
{#Ukrajina} Edward
{#Ruská federace} seized
 2 
 0
 22 

 19
16 
 12

První mapa overpass dopadla lépe pro LG, i přestože měli Na`Vi měli poměrně velký náskok, když získali 7 kol za T stranu a po flamieho pistolkovém acu se dostali do vedení 13:9. Poté ale začal velký comeback v podaní LG, když coldzera našel awp a dal s ním 3 killy, čímž zničil ekonomiku týmu Na´Vi, kvůli čemuž LG začali otáčet první mapu ve svůj prospěch. Velkou zásluhu na tom měl také vynikající clutch FalleNa, když dokázal vyhrát prohranou situaci 1v3. LG se tak dostali až do vedení 15:14, kdy Na´Vi podržel flamie 3 killy a další kolo seized taktéž 3 killy, když odvážně zůstal v molotovu a pustil smrtící spray, čímž zajistil výsledek 15:15.

Po prvním kole ve prospěch Na´Vi dokázal FalleN opět vyhrát clutch situaci tentokrát 1v2 a další kolo padlo také ve prospěch LG. Druhou stranu prodloužení ukázali Na´Vi velmi zajímavé triple-man boosty a díky tomu si zajistili remízový výsledek 18:18 a druhé prodloužení. Ve druhém prodloužení byli bohužel úspěšnější LG a první mapu získali ve svůj prospěch s výsledkem 22:19.

Na mapě de_inferno byli úspěšnější Luminosity. První kolo vyhráli Na´Vi opět díky flamiemu, který si připsal 3 killy. v gun-roundech byli ale úspěšnější Luminosity a dokázali vyhrát první stranu 9:6. Pistolkové kolo opět padlo ve prospěch Na´Vi a po 2 vyhraných anti-ecách dokázali srovnat výsledek na stav 9:9. V prvním nákupu Na´Vi pohodlně přešli na A site, kde byli pouze dva hráči a donutili hráče LG k savovovat. Další dvě kola díky dobrým výkonům coldzery a FalleNa byli úspěšnější hráči LG. V dalším kole se Na´Vi rozhodli jít na A, kde se jim opět úspěšně podařilo získat další kolo. Nicméně další kolo FalleN svými 4 killy dokázal podržet B site. Další kolo se FalleN rozhodl, že půjde na A, a i díky tomu se LG dostali do vedení 13:11. Na A se Na´Vi rozhodli jít i další kolo a flamie opět podržel svůj tým 4 killy z ak47 a snížil na stav 12:13. Další dvě kola šla ve prospěch LG, čímž se dokázali dostat do vedení 15:12. V match-pointu už si dokázali zápas pohlídat LG a zvítězili 16:12 a 2:0 na mapy.

Druhý čtvrtfinálový zápas

Ve druhém čtvrtfinálovém zápase jsme mohli vidět domácí tým Virtus Pro a aktuálně nejlepší tým světa, který vyhrává jeden turnaj za druhým, fnatic. Švédský celek potvrdil svoji roli favorita a vyhrál 2:0 po přesvědčivě vyhraných mapách de_train 16:5 a de_inferno 16:8. Fnatic se tak stávají čtvrtým semifinalistou a utkají se s výhercem skupiny B Astralis o postup do finále.

První čtvrtfinálový zápas

V prvním čtvrtfinálovém utkání Natus Vincere vs. Tempo Storm dokázali Na´Vi vyhrát 2:1 na mapy po výhře 16:10 na mapě de_overpass, těsné prohře v prodloužení 15:19 na mapě de_cobblestone a výhře 16:13 na de_mirage. Na´Vi postoupili do semifinále, kde se utkají s dalším brazilský týmem Luminosity Gaming, který do semifinále postoupil už ze skupiny.

Skupiny

Místo v semifinále si ve skupinách zajistili Luminosity ziskem 12 bodů a suverénní Astralis, kteří neztratili ani bod. Fnatic postupuje se stejným počtem bodů jako Luminosity z 2. místa, kde narazí na domácí Virtus.pro, kteří si postup vybojovali až v posledním zápase s FaZe. Druhou čtvrtfinálovou dvojici tvoří Natus Vincere a Tempo Storm. Všechny výsledky v základních skupinách najdete zde.

Kdo se nakonec dostane do sobotního BO5 grandfinále, ve kterém půjde o $100,000 prizemoney, se dozvíme už v pátečním programu turnaje. Nabitý program začíná krátce po poledni a my se máme určitě na co těšit.

IEM Katowice 2016 - playoff
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
BO3BO3BO5 
 
{#Brazílie} Luminosity1     
  {#Brazílie} Luminosity2   
{#World} Freewin0     
   4.3. 19:10 {#Brazílie} Luminosity- 
{#Ukrajina} Natus Vincere2
     
 4.3. 12:30 {#Ukrajina} Natus Vincere0   
{#Brazílie} Tempo Storm
1
     
     5.3. 18:00
 {#World} TBA
{#Švédsko} fnatic2
    Vítěz
 4.3. 15:50 {#Švédsko} fnatic2   
{#Polsko} Virtus.pro0
     
   4.3. 22:30 {#Švédsko} fnatic- 
{#World} Freewin
0     
 {#Dánsko} Astralis1   
{#Dánsko} Astralis
1     
 

Souboje o postup do sobotního finále můžete sledovat na česky komentovaných přenosech z pražského Alza Gamer Centra. Mezi komentátory samozřejmě nebude chybět Ivan "Dev1" Lazarov. Oficiální přenos ESL TV s anglickým komentářem najdete zde.

CZ/SK Stream:

Zdroj: HLTV.org
Štítky: IEM Katowice