Přejít k hlavnímu obsahu

HellRaisers postupují do 2. fáze kvalifikace SL

23. 3. 2016 | 14:43 Counter-Strike 2
HellRaisers se v sestavě ANGEL, oskar, STYKO, Zero a queztone zúčastnili první fáze kvalifikace na turnaj StarLadder I-League Invitational, který se odehraje v Kyjevě od 19. do 22. května a týmy jako Luminosity, Natus Vincere či Virtus.pro si to rozdají o 100 000 dolarů.Tomuto slovensko-česko-ukrajinskému týmu se povedlo vyhrát kvalifikaci a zajistili si tak místo v hlavním turnaji. Ve finále udolali švédský Ancient, tým postavený okolo bývalého hráče týmu FNATIC, pronaxe.
Výchozí obrázek

HellRaisers se v sestavě ANGEL, oskar, STYKO, Zero a queztone zúčastnili první fáze kvalifikace na turnaj StarLadder I-League Invitational, který se odehraje v Kyjevě od 19. do 22. května a týmy jako Luminosity, Natus Vincere či Virtus.pro si to rozdají o 100 000 dolarů.

Tomuto slovensko-česko-ukrajinskému týmu se povedlo vyhrát kvalifikaci a zajistili si tak místo v hlavním turnaji. Ve finále udolali švédský Ancient, tým postavený okolo bývalého hráče týmu FNATIC, pronaxe.

Nicméně podívejme se na cestu HellRaisers kvalifikací postupně. Ve čtvrtfinále se utkali s ruským celkem Arcade. Ten porazili 16-13 na mapě de_overpass, velkou zásluhu na výhře měl opět Tomáš "oskar" Šťastný, který byl se skóre 24-16 nejlepším hráčem na serveru, alespoň tedy podle statistik.


oskar protáhl HellRaisers do další stage skvělými výkony (foto: HLTV.org)

V semifinále čekal na HR německý tým ALTERNATE aTTaX a zároveň změna formátu z BO1 na BO3. Mapy byly de_overpass, to byl výběr HR, de_cobblestone, který si vybral německý celek a případnou třetí mapou bylo de_inferno. HellRaisers první mapu dokázali ovládnout 16-10 i přes dobrý pokus aTTaX o návrat ze skóre 14-4. Druhá mapa byla o něco napínavější, nicméně HR zvládli zvítězit 16-11. Se 31 fragy na druhé mapě zazářil jediný ukrajinský hráč v HellRaisers, ANGE1.

HR se tedy posunuli až do kýženého finále proti švédskému Ancient. Mapy byly zvoleny následující: de_overpass, de_cobblestone a jako třetí de_inferno – stejné mapy jako v semifinále proti německému celku ALTERNATE aTTaX. Na první mapě nezačali HellRaisers nikterak dobře a museli se vyhrabávat ze ztráty 1-7 na CT straně. Dokázali však polovinu zakončit stavem 6-9 a měli tak ještě nějakou naději do druhé půlky. Bohužel však nedokázali dotáhnout de_overpass do vítězného konce a prohráli 13-16.

Na druhé mapě jsme už mohli vidět kompletně jinou, lepší hru od HR a bezproblémové vítězství 16-5 po skvělé polovině 12-3 na CT straně de_cobblestone. Poslední mapa ze začátku vypadala jako jednoznačná záležitost, když jsme mohli vidět HR i díky výborným výkonům oskara a ANGE1A ovládnout první polovinu 14-1. Prohrané pistol kolo na T straně však znamenalo, že se zápas ještě trochu zdramatizoval a protáhl, nicméně za stavu 14-9 HR získali své první kolo na T straně a rovnou navázali druhým. Poslední mapa tedy skončila 16-9 pro HellRaisers, kteří si zajistili účast v druhé fázi kvalifikačního procesu.

Štítky: HellRaisers