Přejít k hlavnímu obsahu

Zveřejňujeme detaily finále PLAYzone CS:GO ligy

13. 4. 2016 | 00:14 Counter-Strike 2
Výchozí obrázek

LAN finále

Základní část premiérové sezóny PLAYzone CSGO ligy dělí od konce pouhých sedm zápasů a naší je povinností je tak odhalit detailní informace o vyvrcholení úvodní sezóny. Pokud vám uniklo obecné oznámení prvního LAN finále PLAYzone lig, začíst se můžete na odkazu tady. Celé finále se uskuteční o víkendu 20. až 22. května v Praze - Holešovicích v Alza Game Zone, hrát se bude na HAL3000 MČR počítačích se 144 Hz monitory AOC.

Tato novinka však bude věnována čistě informacím o vyvrcholení CSGO ligy. V lize aktuálně zbývá 7 týmů, každý z nich čeká dvojice zápasů, po kterých budeme znát čtveřici postupujících na LAN finále, kde si ty nejlepší týmy rozdělí celkem 22 000 Kč.

Ceny pro PLAYzone CSGO ligu I:

1. místo: 2000 MČR bodů + 10 000 Kč
2. místo: 1200 MČR bodů + 6 000 Kč
3. místo: 900 MČR bodů + 4 000 Kč
4. místo: 700 MČR bodů + 2 000 Kč

5. místo: 500 MČR bodů
6. místo: 350 MČR bodů
7. místo: 250 MČR bodů
8. místo: 200 MČR bodů

Po dohrání LAN finále bude také vyhlášena cena MVP turnaje, tedy nejužitečnější hráč, který si odnese cenu partnera PLAYzone CSGO ligy.

PLAYzone CS:GO liga

Jak jistě víte, v lize se rozdá největší porce MČR bodů ze všech turnajů a lig zařazených do bodování Mistrovství ČR v roce 2016. Postupující na LAN finále mají automaticky zajištěnou účast i v druhé sezóny PLAYzone CSGO ligy, týmy na 5. a 6. místě se utkají s finalisty playoff naší dlouhodobé 5v5 Clanbase a poslední týmy v pořadí na 7. místě vypadne z ligy kompletně, účastnit se však můžou kvalifikací. O uvolněné dva sloty pak proběhnou těsně po LAN finále dva kvalifikační turnaje. Druhá sezóna odstartuje v první polovině června.

Je nutno také dodat způsob, jak se určí pořadí týmů v případě stejného počtu bodů po základní části. V případě shody dvou a více týmů se mezi nimi vytvoří doplňková tabulka, kde o celkovém pořadí jednotlivých týmů rozhodnou tyto parametry: 1) počet bodů, 2) skóre ze vzájemných zápasů, 3) celkové skóre v celé základní části, 4) dodatečný rozstřel BO1.

Systém LAN finále v CSGO:

Pro finálový CSGO turnaj byl zvolen jako hrací den sobota, přičemž se začne v 9 ráno a skončí v pozdních večerních hodinách, jelikož na každou hru je vyhrazen jeden celý den. Turnaj o čtyřech týmech se odehraje systémem Single Elimination se zápasem o 3. místo, všechny zápasy formátem BO3. Do semifinálového duelu bude mít právo výběru soupeře jako privilegium nejlepší tým po základní části, tedy lepší z dvojice eSuba, Gunrunners, týmů na aktuální špici.

Harmonogram LAN finále v CSGO:

9:00 - Úvod vysílání
10:00 - Semifinále #1 (BO3)
13:15 - Semifinále #2 (BO3)
16:30 - Zápas o 3. místo (BO3)
19:45 - Grandfinále (BO3)

Stejně jako běžely základní části PLAYzone lig na našem Twitch kanále PLAYzoneTV, tak se můžete těšit na živě komentované přenosy všech zápasů LAN finále. O tom, na koho se za mikrofonem můžete těšit, se dozvíte již brzy, společně s představením postupujících na tohle velkolepé finále, do konce základní části zbývají poslední dva týdny. Mimo vysílání na Twitchi bude pro diváky připraveno také promítání přímo na místě, takže se nebojte přijít podpořit vaše favority naživo v Alza Game Zone v pražských Holešovicích.

MČR 2016

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.