Přejít k hlavnímu obsahu

Další francouzský shuffle?

1. 1. 2017 | 00:09 Counter-Strike 2
V poslední dnech se objevují náznaky, že by mohlo dojít k dalšímu francouzskému shufflu.
Výchozí obrázek

V poslední dnech se objevují náznaky, že by mohlo dojít k dalšímu francouzskému shufflu.

Francouzským týmům se v roce 2016 moc nedařilo. G2 a EnVyUs se v roce 2016 nepodařilo ani na jednom ze dvou majorů postoupit ze skupin. Oba týmy udělaly změny v sestavě. Do G2 přišel bodyy, který nahradil Ex6TenZe, z EnVyUs zase odešel v první polovině roku kioShiMa do FaZe. kioShiMa byl nahrazen DEVILem, nicméně v nové sestavě se EnVyUs dařilo ještě méně, proto byl DEVIL vyměnen za SIXERa.

Pro francouzského fanouška je to určitě neuspokojivý rok, protože jak v roce 2015 (DreamHack Open Cluj-Napoca - EnVyUs), tak v roce 2014 (DreamHack Winter - Team LDLC) vyhrál francouzský tým MAJOR. Proto se pravděpodobně schyluje už k třetímu velkému shufflu. Tenhle rok jsme mohli vidět švédský shuffle v podání fnatic a GODSENT, který se ale moc nepovedl a oba týmy se zdají být horší než dříve. I přes nepřílíš dobré výsledky se oboum francouzským týmům povedlo kvalifikovat na americký ELEAGUE major, který bude 22. ledna. Francouzský shuffle by tak mohl být na konci ledna/začátku únoru. Samozřejmě bude záviset na výsledcích, které oba francouzské týmy předvedou. Důležité také bude, jestli se alespoň jednomi týmu povede získat status LEGEND - vstupenku na další major.

g2 slaví jediný vítězný turnaj v roce 2016 zdroj: hltv.org
G2 slaví jediný vítězný turnaj (ECS season 1) v roce 2016 zdroj: hltv.org

Co se týče sestavy nového francouzské týmu, tak to vypadá, že bychom mohli vidět dva dlouhodobě nejlepší francouzské hráče v jednom týmu, tedy shoxe a kenny-hoS, kteří navzdory špatným týmovým výsledkům, předváděli neskutečné individuální výkony. Doplnit by je měl dvojnásobný vítěz majoru NBK, bývalý hráč TITANS a současný hráč EnVyUs apEX a nejnovější posila G2 bodyy. Roli coache by se mohl ujmout současný sniper G2 SmithZz, který byl hodně kritizovaný za své herní výkony v tomto roce. Co se týče organizace, pod kterou by tento nový francouzský superteam měl hrát, tak většina leaků napovídá, že by to měla být organizace G2 Esports. Pro někoho může být překvapivé, že v tomto týmu se pravděpodobně neobjeví ScreaM, který si bude nejspíš muset hledat nový tým. Samozřejmě je možné, že se zformuje i druhý francouzský tým, který by mohl být vytvořen okolo zbylých hráčů (ScreaM, Happy, RPK, SIXER) a hráčů z Teamu LDLC.


Pravděpodobná sestava nového francouzského superteamu:

{#Francie} Richard "shox" Papillon
{#Francie} Nathan "NBK" Schmitt
{#Francie} Kenny "kennyS" Schrub
{#Francie} Dan "apEX" Madesclaire
{#Francie} Alexandre "bodyy" Pianaro

{#Francie} Edouard "SmithZz" Dubourdeaux (coach)
{#Francie} Jérôme "NiaK" Sudries (manager)

Zdroj: flickshot.fr
Štítky: EnVyUs, G2