Přejít k hlavnímu obsahu

MonttY: Dokážeme sa presadiť aj mimo CZ/SK

6. 1. 2017 | 12:13 Counter-Strike 2
Nečekané! Vražená dýka do zad! Neskutečná drzost! Jednoznačně nejlepší volba! Neporazitelní ROG.eXtatus! Taková slova padala poté, co se den před Vánoci zjistilo, že Martin "MonttY" Melišek odchází z eSuby ke konkurenčním eXtatus.
Výchozí obrázek

Nečekané! Vražená dýka do zad! Neskutečná drzost! Jednoznačně nejlepší volba! Neporazitelní ROG.eXtatus! Taková slova padala poté, co se den před Vánoci zjistilo, že Martin "MonttY" Melišek odchází z eSuby ke konkurenčním eXtatus.

Martin přišel do eSuby společně se svými spoluhráči benq1-HenkkyG v únoru roku 2015 poté, co se rozpadla organizace ENSOX a kluci v zimě dosáhli na 2. místo v BENQ Grunex Challenge. Za ten rok a 10 měsíců eSuba získala 2. místo na MČR v roce 2015 nebo na ASUS ROG Finals 10. Zlatým písmem se sám zapsal do paměti hráčů především na posledním ROG Finals 11, kde doslova dotáhl eSubu na poslední mapě k titulu nad Inside Games.

Poté ale přišla nabídka, která se neodmítá a my jsme si tak domluvili rozhovor s touto novou akvizicí ROG.eXtatus.

Ahoj MonttY, gratulujeme ti k přestupu do ROG.eXtatus! První otázka bude asi jasná. Fanoušky zajímá, zda byl přestup plánovaný nebo je to spíš věc, která se seběhla strašně rychle?

Zdravím, povedal by som, že to bolo skôr narýchlo. Pred pár mesiacmi ma eXtatus kontaktovali a vtedy som začal rozmýšľať o prestupe. Po niekoľkých tréningoch som videl, že je to naozaj dobré a darí sa nám, takže som sa rozhodol prijať ich ponuku.

Mluvilo se o problémech v eSubě. Můžeš nám je přiblížit? Co byl ten nejdůležitější point, že jsi se rozhodl pro konkurenční tým?

Problémy sme mali asi ako každý tím, ale vždy, keď sa nejaký vyskytol snažili sme sa ho riešiť spolu až dokým nezmizol úplne. Keď sme začínali hrať, videl som eSubu ako projekt, ktorému sa darilo ísť vyššie a vyššie. Bohužiaľ pred niekoľkými mesiacmi sa tento postup úplne zastavil. Aby sme sa pohli ďalej chalani prišli s novou víziou do roku 2017, s ktorou som sa ja nestotožňoval.


Martin (úplně vlevo) ještě v dresu eSuba.Intel 

Ty sám jsi byl s eSubou hodně úspěšný. Už máte definované cíle na příští rok?

Náš hlavný cieľ na CZ/SK scéne je samozrejme získať titul na MČR. Každý úspech prichádza s dlhým a ťažkým tréningom, ktorý nás určite čaká. Je pred nami dlhá cesta, ktorá nebude jednoduchá, ale dúfam, že ju spolu zvládneme.

V eXtatus je situácia pomerne iná ako v mojom predchádzajúcom tíme, čiže budeme potrebovať čas na to aby sme sa spolu zohrali. Verím, že to zvládneme a ako každý tím, v ktorom sa dejú zmeny, dokážeme sa presadiť aj mimo československej scény. Či už na online alebo LAN akciách.

Jak bys ty sám zhodnotil své působení v eSubě, resp. především rok 2016?

Ako som už povedal, v roku 2016 náš tím stagnoval, a tým pádom sme potrebovali vykonať viaceré zmeny, ktoré nás brzdili v napredovaní či už na európskej scéne, ale aj na československej. Cez leto sa nám konečne podarilo zostaviť zostavu, ktorá by mohla konkurovať práve eXtatus. Do každého turnaja sme išli s tým, že teraz sa nám to konečne podarí a nebudeme večne druhí. Podarilo sa to iba raz a vždy, keď sme vo finále prehrali, povzbudzovali sme sa tým, že na MČR to bude inak. Bohužiaľ aj na MČR nás eXtatus dokázali premôcť, a tým pre nás fakticky ukončili rok 2016. ROG Finals nehodnotím nakoľko tam sme sa s naším rivalom nestretli.

Někteří tvoji bývalí spoluhráči byli dost rozhořčení z přestupu...

Určite chápem, že niektorí boli prekvapení z toho, že som sa rozhodol prestúpiť, nakoľko so mnou počítali aj do konca roku. Predsa len hrali sme spolu dva roky a ťažko sa hľadá náhrada. Dúfam, že sa im to podarí a budú nám konkurovať v roku 2017. Sezóna začína a najviac teším na ďalší ročník ROG Finals. Som si istý, že tentokrát tam eXtatus chýbať nebude.

Štítky: eXtatus, Montty, ROG