Přejít k hlavnímu obsahu

Bronzový medailista z MČR hlásí rozpad

18. 1. 2017 | 20:29 Counter-Strike 2
Účastník loňského Mistrovství ČR po neshodách v týmu ohlásil oficiální rozpad.
Výchozí obrázek

Účastník loňského Mistrovství ČR po neshodách v týmu ohlásil oficiální rozpad.

Eclot Gaming byl jedním z největších překvapení CS:GO turnaje na MČR 2016. Hned v úvodním zápase se slovenské pětici podařilo šokovat budoucího šampiona ROG.eXtatus, což bylo následováno vítězstvím 2:1 nad Inside Games MSI a postupem z prvního místa v supertěžké skupině. Kdybychom se dívali pouze na statistiky ze skupinové fáze, jeden z dvou hostů v ECLOTu, Peter 'NaturalG' Turčan, by dokonce získal ocenění MVP. To se nakonec nekonalo, protože jemu a celému zbytku týmu se nezdařilo semifinále proti Teamu Universe - 0:2, konec.

Po Mistrovství se sice do sestavy vrátil wap0 i grendie, ale už to nefungovalo, jako dřív, nejúspěšnější éra týmu byla u konce. Na to následovaly klasické pokusy o změny v sestavě, které vyústili až v odchod samotného kapitána Alexe 'wap0' Kľučky. Tým to zkoušel i nadále, ale marně. Někteří hráči již trénují v nových působištích a bylo jasné, že se čeká jen na oficiální oznámení rozpadu. Eclot Gaming tak vstupuje do roku 2017 bez CS:GO sestavy.

K nastálé situaci se vyjádřil majitel organizace Martin Novotný:

"Dosavadní CS:GO sekci jsme postavili teprve v dubnu minulého roku z víceméně neznámých hráčů. Přesto se z nich záhy stala nejúspěšnější sekce našeho týmu. Takže z tohoto pohledu se investice do méně zkušených hráčů vyplatila. I přes nestabilní sestavu se klukům dařilo dosahovat skvělých výsledků, takže určitě nebude jednoduché postavit podobně kvalitní tým. Proto si na hledání necháme trochu víc času, nicméně věřím, že se nám nakonec podaří opět vytipovat talentované hráče. Našim bývalým hráčům děkuji, že pomohli posílit jméno naší organizace a přeji hodně úspěchů do budoucna."

Poslední známá sestava Eclot Gaming:

{#Slovenská Republika} Alex 'wap0' Kľučka
{#Slovenská Republika} Peter 'grendie' Chrastina
{#Slovenská Republika} Juraj 'kutnass' Kútny
{#Slovenská Republika} Matej 'hed0r' Čerňanský
{#Slovenská Republika} Vojtech 'vojtiiis' Krázel

Zdroj: eclot.eu
Štítky: eclot gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.