Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč roku 2016: Aleš "Freeze" Kněžínek

23. 1. 2017 | 00:57 League of Legends
Jedna z nejznámějších českých esports tváří dominovala naší třetí anketě. Aleš "Freeze" Kněžínek se stal jasně dle fanoušků nejlepším hráčem League of Legends za rok 2016! Co během loňského roku stihl všechno zaznamenat?
Výchozí obrázek

Jedna z nejznámějších českých esports tváří dominovala naší třetí anketě. Aleš "Freeze" Kněžínek se stal jasně dle fanoušků nejlepším hráčem League of Legends za rok 2016! Co během loňského roku stihl všechno zaznamenat?

Na rok 2016 se dá z Alešova pohledu koukat dvěma směry. Od ledna do května figuroval na soupisce týmu Renegades, který bohužel doplatil na počínání svého vlastníka Christophera "MonteCristo" Myklese. Riot po přezkoumání několika důležitých faktorů rozhodl o zabanování tohoto týmu a převedení slotu na jinou organizaci. Tuto šanci nakonec využil tým EnVyUs. Aleš se tak objevil bez sestavy a snad jako blesk z čistého nebe na něj ukázala organizace H2k Gaming, kde se rodila nová, vysoce prestižní sestava. Aleš začal i v hlavní pětici, nicméně v červenci, tedy po dvou měsících, jej dohnalo zranění zápěstí a na pozici ADC jej zastoupil řecký polobůh Konstantinos “FORG1VEN” Tzortziou. Ten jej už do základní sestavy nepustil. Aleš strávil ozdravný pobyt v Česku, kde se zajímal o aktivity svého nově otevřeného baru Tribunál. Nedá se mu ale upřít, že díky výkonům svých spoluhráčů, mu bylo na štít hráče připsáno 3. místo z EU LCS Summer a Worlds Championship.

Aleš "Freeze" Kněžínek
 FreezeLoLVěk: 22 let
 FreezeCZTým: Tempo Storm
 LoLFreezeCZ
  
Největší úspěch 2016 
 3. místo EU LCS Summer 3. místo Worlds Championship

Anketa, ve které Aleš dominoval, i dále měla skvělé zastoupení. O druhou pozici pak bojovala trojice hráčů Fraternitas, ze které nejlépe vyšel Marek "Humanoid" Brázda. Ten společně se svými spoluhráči Cekutkou a Denykem dokázal dominovat celé české scéně a vydřeli vítězství nad svými konkurenty z eSuby jak na MČR, tak i na obou svitavských ROG Masters. Až za touto trojicí se umístil Jakub "K0koo" Vaňkát, hráč německých EURONICS.

Výsledky ankety CZ/SK Hráč roku 2016

 

  • 1. místo - Aleš "Freeze" Kněžínek - 60% hlasů
  • 2. místo - Marek "Humanoid" Brázda - 19% hlasů
  • 3. místo - Petr "denyk" Haramach - 9% hlasů