Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní sklizeň: Postupující duo z Inside Games

1. 6. 2017 | 13:11 Hearthstone
Sklizeň je za námi a po krátkých minirozhovorech s dvojicí hráčů Eclot Gaming přinášíme výpovědi také hráčského dua z Inside Games, Daniela 'PoweR' Strmisky a Václava 'Findan' Prossera.
Výchozí obrázek

banner

Sklizeň je za námi a po krátkých minirozhovorech s dvojicí hráčů Eclot Gaming přinášíme výpovědi také hráčského dua z Inside Games, Daniela 'PoweR' Strmisky a Václava 'Findan' Prossera.

Věřili jste si v těžké konkurenci na postup?

PoweR: Určitě jsem si věřil! Bez toho by to nešlo.

Findan: Hodně jsem si věřil a dost vkládal důvěru do svého line-upu. Celkem hodně jsem se připravoval před samotným turnajem, takže sebevědomí určitě nechybělo. Navíc hned po tom, co jsem viděl line-up mého oponenta v prvním kole Fella, jsem se už viděl v top8, protože měl line-up postavený do controlních balíčků a moje aggro to úplně bez problému převálcuje. To musím přiznat, že jsem měl celkem štěstí, narozdíl od Mattyho, který dostal anti-aggro line-up už hned v prvním kole.


Jak probíhala vaše příprava na Jarní sklizeň?

PoweR: Popravdě jsem se kvůli studijním povinnostem moc nepřipravoval, ale já jsem vlastně ani nemusel, mám za jarní sezónu dost nahráno. Snažil jsem se totiž kvalifikovat na HCT Summer Playoffs, což se mi také povedlo. Jediné co jsem udělal je, že jsem vzal svůj lineup z Playoffs, vylepšil ho a změny jsem potom prodiskutoval s klukama z iG. A ještě jsem trénoval speciálně na první kolo s Findanem, který simuloval mého protivníka, což mi dost pomohlo.

Findan: Příprava začala tak týden před turnajem, když jsme si několikrát s Mattym a Powerem zašli na náš TeamSpeak a diskutovali o tom, jaký vezmeme line-up. Nakonec jsme se s Mattym rozhodli pro větrohněv (Windfury, pozn. red.) a vzali na kartu totožný line-up. Po tom, co už byly zvěřejněné decky soupeřů, tak jsme proti sobě s Mattym a PoweRem simulovali line-upy našich protihráčů, což mi rozhodně pomohlo.

Popište nám přednosti svého line-upu.

  • PoweR: Medivh Mage, N'Zoth Paladin, Midrange Shaman, Quest Warrior

PoweR: V prvé řadě jsem vzal decky, které mám perfektně nahrané. Svůj line-up jsem se snažil zaměřit na českou meta game, která je velmi často o dost více greedy, pomalejší a kontrolnější, než třeba byla meta na Summer Playoffs. Čekal jsem tak spousty N'Zoth Control Paladinů, Gunther Mágů a podobných balíků. Zároveň jsem vycházel z poznatku, že nějakou formu Paladina bude nejspíš hrát úplně každý. Takže jsem své decky trochu upravil právě do Paladina a to zakomponováním Harrisona Jonese, popř. hard removalu jako Hex nebo Polymorph. Zároveň mi ale v hlavě svítilo červené světýlko, protože agresivní decky slavily dost úspěchu na zahraniční scéně, z tohoto důvodu jsem se rozhodl nevzít největší slabinu do Aggra mého lineupu z Playoffs Jade Druida, kterého jsem nahradil Shamanem, jenž zároveň výborně seděl do mé strategie soft-counterování Paladina.

Největší slabinou se ukázal být můj Mage, ale nechci ho uplně hanit, deck je to dobrý a když bylo potřeba, tak zafungoval. Nicméně znovu bych ho na Sklizeň nevzal, nahradil bych ho nejspíš Miracle Rogunou. Co se týče ladderu, tak moje rada zní jednoduše – nehrát žádný z těchto pomalých decků, ladderu prostě vládnou rychlé a agresivní balíčky. Pokud je ale aggra přespříliš, tak bych stejně jako minulou sezonu hrál Quest Warriora, se kterým jsem se umístil v dubnové sezóně v TOP100 na americkém serveru.

  • Findan: Aggro Druid, Aggro Hunter, Yogg-saron Mage, Pirate Warrior

Findan: Rozhodl jsem se pro agresivní line-up okořeněný dvěma Vicious Fledglingama v každém decku pro potenciál vyhrát jednou za čas na třetím kole. Dvě karty jinak než standartně obecně deck moc nezhorší a rozhodně se to podle mě vyplatí, když třeba každá desátá hra skončí už na třetím. Slabinou je, že jsou decky méně konzistentní, takže se může stát, že vám prostě nedojde dobrá ruka a už s tím nic neuděláte, ale to je podle mě risk, který se vyplatí podstoupit. Na ladder je určitě nejlepší Warrior a Druid, kteří také na turnaji měli nejlepší winrate nebo byli často zabanováni.

Duo postupujících hráčů z Inside Games - vlevo Findan, vpravo PoweR

Co pro vás tento brzký postup na Mistrovství znamená?

PoweR: Postup na MČR hned z první Sklizně se mi náramně hodí. Následující tři měsíce totiž musím co nejvíce zamakat na škole a dotáhnout ji do úspěšného konce. Mám teď také práci v jedné advokátní kanceláři v Pardubicích, takže budu přes den pracovat a po večerech studovat. Je čas pořádně zapracovat na svém právnickém já. Z tohoto důvodu jsem se taky rozhodl, že vynechám letní HCT sezónu. Každopádně Hearthstone budu hrát samozřejmě dál, jen už nebudu nucen tak tryhardit. Příští měsíc mě navíc čeká cesta do zahraničí a to na Dreamhack do Švédska, za dva měsíce možná i na Dreamhack ve Valencii.

Findan: Znamená to jedinou věc, a to že už ve čtvrtek nemusím hrát PLAYzone MČR NightCupy a můžu se věnovat třeba ladderu, hraní HCT turnajů, abych získal důležité body pro HCT Summer Playoffs. Anebo čemukoliv jinému, co ani nesouvisí s Hearthstonem.

Jaké jsou vaše následující cíle pro letošní sezónu?

PoweR: Cíl pro následující týdny je jasný – vypilovat perfektní Last Hero Standing line-up a na DreamHacku urvat konečně nějaký evropský úspěch!

Findan: Rozhodně se kvalifikovat na všechny větší české turnaje (kvalifikaci na ten největší už mám naštěstí za sebou), účastnit se spousty LANek v Česku i v zahraničí a samozřejmě na nich odehrát výborné výsledky. Také se chci pokusit se dostat na HCT Summer Playoffs.


Pokud chcete nadále sledovat počínání těchto dvou hráčů zkušených hráčů, určitě zanechte palec na jejich sociálních sítích - Daniel 'PoweR' Strmiska a Václav 'Findan' Prosser.

 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.