Přejít k hlavnímu obsahu

PGL: NA a CIS kvalifikace začíná

8. 6. 2017 | 16:36 Counter-Strike 2
Už 29. června se utká šestnáct týmů, kteří se dokázaly dostat do offline kvalifikace na Major PGL Kraków, kde se bude hrát o jeden milion dolarů. 
Výchozí obrázek

Už 29. června se utká šestnáct týmů, kteří se dokázaly dostat do offline kvalifikace na Major PGL Kraków, kde se bude hrát o jeden milion dolarů. 

Do offline kvalifikace se dokázal probojovat český hráč reprezentující tým Mousesports, Tomáš "Oskar" Šťastný. Doprovázet ho budou dva slovenští hráči Martin "STYKO" Styk a Patrik "Zero" Žúdel, kteří hrají za HellRaiers. Po ELEAGUE Atlanta mají zajištěnou pozici v offline kvalifikaci týmy GODSENT, G2 Esports, Team Liquid, mousesports, OpTic Gaming, HellRaisers a také FlipSid3 Tactics.


Foto: hltv.org

Kvalifikace do uzavřené části (8 míst)

Asijská kvalifikaceÚčastníciPostupující do offline kvalifikace

{#Austrálie} Renegades
{#Čína} Flashgaming
{#World} TheMongolZ
{#Čína} TyLoo
 Team Spotnet
{#Austrálie} Team Immunity
{#Thajsko} Signature Gaming
{#Thajsko} 7642
1. místo - {#Austrálie} Renegades
AZR, jks, USTILO, Nifty, Nexa

2. místo - {#Čína} TyLoo
Mo, DD, somebody, HZ, bnTeT
Vůbec první PGL Minor kvalifikace se odehrála v Asii. Osmička nejlepších týmů bojovala nejen o 50 tisíc dolarů, ale také hlavně o dvě místa v offline kvalifikaci. Ve finále se potkali dva největší favoriti turnaje, australští Renegades a čínští TyLoo. Ze vzájemného finálového souboje odešli lépe "Klokani".

 

CIS kvalifikaceÚčastníciPostupující do offline finále
 

{#Ruská federace} Spartak Esports
{#Ruská federace} Team Spirit
{#Ruská federace} Team Spirit Academy
{#Kazachstán} Tengri
{#Bělorusko} Nemiga Gaming
{#Ukrajina} pro100
{#Ruská federace} Quantum Bellator Fire
{#Ruská federace} Vega Squadron

Datum: 8. - 11. června
1. místo - $30,000 + postup
2. místo - $15,000 + postup
3. místo - $5,000


Kvalifikace o dva sloty začíná už 8. června Cesta pro některé týmy nebude lehká, ale čeká nás dost překvapení. Dle mého názoru mají největší šanci pro ulovení slotu hráči Vega Squadron, která v minulosti dokázala konkurovat i NiPkám a tier1-2 týmům. Druhé místo pak bude v rukách Spartak Eposrts nebo Team Spirit.

 

Americká kvalifikaceÚčastníciPostupující do offline finále
 

{#Spojené státy americké} Cloud9
{#Brazílie} Immortals
{#Brazílie} paiN Gaming
{#Velká británie} compLexity Gaming
{#Spojené státy americké} CLG
{#Brazílie} Luminosity Gaming
{#Spojené státy americké} Misfits
{#Spojené státy americké} NRG eSports

Datum: 8. - 11. června
1. místo - $30,000 + postup
2. místo - $15,000 + postup
3. místo - $5,000

Reportáž

Americká kvalifikace začíná ve stejný den jako ta ve východní Evropě. Osm týmů se popere o padesát tisíc dolarů a pro dva nejlepší týmy slot na offline kvalifikaci. Dle mého názoru nás čeká velmi zajímavý a napínavý turnaj zvlášť po posledních výsledcích NA týmů v Sydney nebo na finále ESL Pro League v Dallasu. Osobně se přikláníme k postupu týmů Cloud9 a Immortals, co vy?

 

Evropská kvalifikace ÚčastníciPostupující do offline finále
 {#Francie} Team EnVyUs
{#Německo} PENTA Sports
{#Německo} BIG
{#Finsko} iGame.com
{#Francie} Team LDLC.com
{#Norsko} Team Dignitas
{#Švédsko} Fnatic Academy
{#Polsko} Team Kinguin

Datum: 15. - 18. června
1. místo - $30,000 + postup
2. místo - $15,000 + postup
3. místo - $5,000 + postup
Evropská kvalifikace je nám asi nejbližší. Kromě známých týmů jako jsou EnVyUs či BIG, se můžeme těšit i na PENTA Sports (ty jsme mohli vidět tento víkend v Praze, kde nehráli až tak dobře. Manažer celku uvedl, že nechtějí ukázat své taktiky na akce, který mají připravené na větší eventy) či norské Dignitas. Tento turnaj má navíc oproti ostatním jednu výhodu, hned tři týmy postupují do uzavřené kvalifikace, odkud je to už jen krok do Krakowa. Vše vypukne 15. června a my budeme opět u toho.

Všechny výše uvedené kvalifikace budeme sledovat pečlivě zde. Jen dodejme, že v offline kvalifikaci, která se uskuteční začátkem července v Bukurešti, se objeví GODSENT, G2 Esports, Team Liquid, mousesports, OpTic Gaming, HellRaisers a  FlipSid3 Gaming. 

Týmy Astralis, Virtus.pro, Fnatic, SK Gaming, Natus Vincere, Gambit Esports, North a FaZe Clan mají statut legendy a uvidíme je až na finálovém turnaji v Polsku.

Štítky: PGL