Přejít k hlavnímu obsahu

WESA: OpTic a FaZe se přidávají

16. 6. 2017 | 02:17 Všechny hry
WESA, světová esport asociace, se po dlouhé době připomíná velkými změnami. Nově se k předním světovým týmům přidávají hned dvě organizace.
Výchozí obrázek

WESA, světová esport asociace, se po dlouhé době připomíná velkými změnami. Nově se k předním světovým týmům přidávají hned dvě organizace.

Světová esport asociace přijmula do svých řad nově tým OpTic Gaming, jenž můžete znát díky silné Call of Duty sestavě či díky americko-kanadské CS:GO sestavě. K WESA se po nějaké době připojuje znovu i FaZe Clan, kteří šokovali svým výstupem z řady týden po oficiálním oznámení. Konečný počet týmu se tak ustálil na čísle jedenáct, kdy kromě těchto dvou výše zmíněných najdeme na seznamu například organizace jako SK Gaming, Virtus.pro nebo Natus Vincere.

Oblíbený majitel OpTic Gaming, Hector "H3CZ" Rodriguez, přiznal, že sdílí stejnou vizi jako WESA a chtějí pokračovat v profesionalizaci esportu jako takového. V oficiálním se asociace nechala citovat, že se těší na spolupráci s novými organizacemi a doufají v postupné kroky, které esport posunou na úroveň hokeje či fotbalu.

OpTiC Gaming se stávají součástí WESA. FOTO: HLTV.org

Naopak organizace FaZe Clan se do WESA vrací po více než ročním "vyhnanství". V citaci, manažera týmu, se vyjádřil na adresu asociace jen v kladném směru. "Jsme ohromeni růstem WESA a dopadem na průmysl od doby založení organizace," prozradil v oficiální tiskové zprávě.

Za sebe můžeme jen říci k dané situaci asi jen to, že příchod OpTic Gaming a FaZe Clan není neočekávaný. Již brzy by se měli k WESA připojit další organizace jako Astralis, Godsent, Heroic nebo North. Od roku 2018 by totiž týmy měly dodržovat pravidla asociace a jedním ze základních pravidel by mělo být hrát pouze ligy pořádané společností ESL nebo DreamHack.

Seznam organizací a členů WESA

{#Velká británie} Fnatic{#Ukrajina} Natus Vincere{#Spojené státy americké} EnVyUs
{#Španělsko} G2{#Ruská federace} Virtus.pro
{#Německo} Mousesports
{#Švédsko} NiP{#Spojené státy americké} FaZe{#Německo} SK
{#Spojené státy americké} Renegades{#Spojené státy americké} OpTiC

 

Zdroj: HLTV
Štítky: WESA