Přejít k hlavnímu obsahu

HGG: Češi postupují do 2. fáze, Slováci končí

19. 6. 2017 | 15:01 Hearthstone
Hearthstone Global Games jistě neunikl pozornosti žádného karetního fanouška. V posledních více jak dvou měsících se týmy ze 48 států účastnili vůbec první soutěže národů. Úvodní fáze se účastnili i týmy Česka a Slovenska, byť každý s poněkud odlišným výkonem.
Výchozí obrázek

Hearthstone Global Games jistě neunikl pozornosti žádného karetního fanouška. V posledních více jak dvou měsících se týmy ze 48 států účastnili vůbec první soutěže národů. Úvodní fáze se účastnili i týmy Česka a Slovenska, byť každý s poněkud odlišným výkonem.

{#Slovenská Republika} Slovenský tým začal v Global Games skvěle, když překvapivě zdolal Jižní Koreu 3:0. Štěstí slováků bylo ale očividně všechno použito právě na tomto zápase, protože z hlediska výher to šlo od té chvíle pouze z kopce.

I přes následující prohry proti {#Hong Kong} Hongkongu a {#Řecko} Řecku sice měli slováci stále šanci na postup, nezvládli ovšem ani souboje s {#Portugalsko} Portugalskem{#Maďarsko} Maďarskem. Se skóre 1:4 ve skupině D se tak loučí s turnajem po úvodní fázi. Za vděk ale mohou vzít pěkných 4 000 $, které obdrží každý tým.

1. FÁZE -  SKUPINA H

1. FÁZE - SKUPINA D
#NázevVP+/-
#NázevVP+/-
1.{#Ukrajina} Ukrajina4114:7
1.{#Korejská republika} Jižní Korea4112:7
2.{#Česká Republika} Česká republika4114:8
2.{#Řecko} Řecko3212:11
3.{#Filipíny} Filipíny3210:10
3.{#Maďarsko} Maďarsko3212:11
4.{#Bělorusko} Bělorusko238:11
4.{#Hong Kong} Hongkong2311:11
5.{#Chorvatsko} Chorvatsko137:12
5.{#Portugalsko} Portugalsko239:11
6.{#Německo} Německo147:12
6.{#Slovenská Republika} Slovensko147:12

{#Česká Republika} Český tým si naopak vedl velmi dobře. Po úvodní těsné výhře nad {#Filipíny} Filipínami následoval skalp {#Chorvatsko} Chorvatska{#Bělorusko} Běloruska. Jízdu naší party zastavila až {#Ukrajina} Ukrajina, kde češi odešli s porážkou 2:3. Přesto ale stále žila naděje na výhru skupiny, když Ukrajina prohrála s Běloruskem. Potřebnou výhru 3:0 nad {#Německo} Německem se ale zajistit nepodařilo.

Postup ze druhého místa je ale velmi kvalitním výsledkem, zvláště v takto těžké skupině.

Blizzard tentokrát na nic čekat nehodlá a druhá fáze turnaje začíná již následující týden. 24 postupujících týmů je nalosováno do skupin po čtyřech, dál postupuje 16 nejlepších. To znamená, že postoupí dva nejlepší z každé skupiny, plus čtyři nejlepší týmy ze třetích míst.

Český tým byl nalosován do skupiny B. Potká se v ní s {#Belgie} Belgií{#Izrael} Izraelem{#Spojené státy americké} Spojenými Státy Americkými. Naši čtveřici tak nečeká nic jednoduchého, v této fázi si ale lze již těžko vybírat. Pokud vás zajímá výkonnost našich soupeřů tak vězte, že USA i Izrael své skupiny vyhráli, Belgičané skončili třetí.

2. FÁZE - SKUPINA B
{#Česká Republika} Česká republika
{#Spojené státy americké} USA
{#Belgie} Belgie
{#Izrael} Izrael

Úvodní zápas čeká {#Česká Republika} StanCifku, {#Česká Republika} Pokrovace, {#Česká Republika} Jarlu a {#Česká Republika} CzechClouda již za několik dní. O zápase vás ještě budeme konkrétně informovat v rámci našich pravidelných preview.

Štítky: Global Games