Přejít k hlavnímu obsahu

EU LCS pokračuje ve čtvrtek 6. týdnem

11. 7. 2017 | 13:59 League of Legends
Po týdení pauze nás čeká další porce kvalitní akce v nejvyšší evropské League of Legends lize, LCS. Aktuálně je soutěž opravdu vyrovnaná o čemž svědčí i tabulky obou skupin.
Výchozí obrázek

Po týdení pauze nás čeká další porce kvalitní akce v nejvyšší evropské League of Legends lize, LCS. Aktuálně je soutěž opravdu vyrovnaná o čemž svědčí i tabulky obou skupin.

Nejsilnější celkem byl před Rift Rivals rozhodně tým Fnatic. V samotných soubojích proti severoamerické konkurenci však Fnatic vypadal přinejmenším rozladěně a jen čas ukáže, zda dokáže jejich slabiny prokouknout v neděli i Team Vitality, který v poslední sérii nečekaně porazil Team ROCCAT 2:0. Mnozí analytici a hráči přisuzují zlepšené výkony Vitality hlavně midlanerovi týmu s přezdívkou Nukeduck. 

Další dva evropské týmy na Rift Rivals, G2 a UOL, se ale nepředvedli o moc lépe a bude velmi zajímavé sledovat, jaký vliv bude mít akce Rift Rivals na výsledky zápasů těchto dvou týmů. Obě družstva totiž nastoupí v pátek proti velmi silným soupeřům. Splyce jsou aktuálně v pozici favorita a vzhledem ke mdlým výkonům G2 by se jim mohlo podařit vyhrát a získat velmi cenný bod do tabulky skupiny B.

Zápas mezi králíky a jednorožci (MSF vs. UOL) by mohl být ještě zajímavější. Tým UOL totiž sice působil jako nejsilnější evropský celek na Rift Rivals, ale zároveň také ukázal velké slabiny v early game. Klíčový bude midlane match-up mezi hráči PowerOfEvil (MSF) a Exileh (UOL). Pokud totiž PoE zvládne získat podobnou výhodu, jakou získával Bjergsen proti Exilehovi na Rift Rivals, můžou se UOL začít připravovat na pořádný nátlak. PowerOfEvil totiž rozhodně umí snowballovat skrze midlane opravdu jedinečným způsobem a mohl by tak jednoduše zařídit Misfits vítězství.

Důležitý zápas čeká ale i týmy ROCCAT a Mysterious Monkeys. První jmenovaní už jsou sice velmi blízko udržení v LCS, ale díky kolísavým výkonům G2 Esports by se mohli ještě pokusit o proklouznutí do play-off. Mysterious Monkeys s posilami Kikisem a Amazingem však budou chtít navázat na svou výhru s Ninjas in Pyjamas a bojovat o místo mimo baráž.

Štítky: EU LCS