Přejít k hlavnímu obsahu

EU LCS Léto #7 - Fnatic vs. Unicorns of Love

19. 7. 2017 | 09:59 League of Legends
Evropská LCS je v plném proudu a pomalu se nám blíží play-off. Tento týden nás čeká několik velmi zajímavých duelů. Jde zároveň o poslední střety týmů se soupeěi z druhých skupin, protože v následujících třech týdnech se už bude bojovat pouze uvnitř obou skupin. 20. červenec - čtvrtekCca 17:00
Výchozí obrázek

Evropská LCS je v plném proudu a pomalu se nám blíží play-off. Tento týden nás čeká několik velmi zajímavých duelů. Jde zároveň o poslední střety týmů se soupeěi z druhých skupin, protože v následujících třech týdnech se už bude bojovat pouze uvnitř obou skupin. 

20. červenec - čtvrtek




Cca 17:00

Team ROCCAT0vs.0Unicorns of Love
Cca 20:00H2K Gaming0vs.0G2 ESports

     
21. červenec - pátek     
Cca 17:00Misfits0vs.0Mysterious Monkeys
Cca 20:00Ninjas in Pyjamas0vs.0

Splyce

      
22. červenec - sobota     
Cca 17:00G2 Esports0vs.0Team Vitality
Cca 20:00Fnatic0vs.0Unicorns of Love
      
23. červenec - neděle     
Cca 17:00Misfits0vs.0Splyce

Jak vidíme, čekají nás hned tři skvělá a poutavá klání. Ve čtvrtek bude velmi zajímavý duel mezi H2K a G2 Esports. I když G2 v posledních třech splitech vyhráli evropskou nejvyšší soutěž vcelku s přehledem, letos se řadí spíše k průměrným týmům se skóre zápasů 4-3. Oproti nim H2K vypadají hlavně v posledních týdnech výborně a se skóre zápasů 6-2 se drží na druhém místě své skupiny.

Krom série týdne mezi Fnatic a UoL se odehraje ještě jeden velmi důležitý zápas mezi týmy Splyce a Misfits. Splyce totiž stále bojuje o postup do play-off a i když jsou na tom Misfits podobně, mohli by naopak poodskočit G2 eSports v boji o druhé místo skupiny A. Teď už ale k samotnému zápasu týdne.

Fnatic vs. Unicorns of Love

V zápasu týdne půjde o jediné a sice o titul nejlepšího současného týmu Evropy. Mezitím co tým Fnatic má ve své skupině slušný náskok, na záda jednorožců hlasitě dýchají hráči H2K. Dalo by se říci, že na uplynulém turnaji Rift Rivals oba tyto týmy zklamaly a proto budou chtít dokázat své schopnosti v tomto důležitém souboji. Oba celky sice mají skvělé skóre vyhraných sérií, ale ani jeden nevypadá bezchybně.

Fnatic se pokouší změnit svůj styl hry odsunováním Rekklese ze split-push picků jakým je například Rekklesův oblíbený Kennen a to z Fnatic dělá o něco méně předvídatelný tým. To dokázali i minulý týden Rekklesovým pickem Sivir. Naopak Unicorns of Love mají se svým full aggresive stylem velké problémy ve všech fázích hry krom teamfightů, ve kterých předčí snad každý tým v evropské lize. 

Výhodu by mohl mýt tým Unicorns of Love na toplane kde hraje Vizicsacsi. Ten sice hraje poslední dobou velmi nestabilně, ale v jeho nejlepší formě dokáže zničit každého toplanera v EU LCS. Proti němu však stojí zkušený sOAZ, který nutno uznat letošní split zatím nechybuje a hraje naopak velmi dobře a podává stabilní výkony. I přesto že hraje povětšinou tanky jako Galio či Shen, je statisticky druhý nejlepší toplaner v EU a to právě za Vizicsacsim.

Pro Fnatic je naopak velmi atraktivní midlane, na které Caps v letním splitu EU LCS zatím řádí. Oproti tomu Exileh, midař UoL, se v tomto splitu zatím ne a ne chytnout. Hlavně jeho hra na lince je vskutku tragická a dělá mnoho zbytečných chyb, které by právě Caps mohl využít. Uvidíme však jak se hra UoL změní s přechodem na agresivní junglery typu Elise, které jsme u nich viděli v minulém týdnu. 

V celkovém součtu se náš Playzone tip sklání spíše k výhře Fnatic v poměru 2:1. Hráči tohoto celku totiž hrají mnohem stabilněji, kdežto u UOL často vidíme jednoho z hráčů tzv tiltovat. Největší jistotou týmu je v současnosti nečekaně marksman Samux, který s Hylissangem tvoří bezvadnou botlane. Proti Rekklesovi ve výborné formě bude mít ale Samux velmi těžké se prosadit a proto mu velké šance na potahání svého týmu nedáváme. Hodně bude ale i záležet na formě junglera UOL Xerxeho, který dokáže vyrovnanou hru často zlomit skvělými odchyty soupeřů v mid game.

Štítky: EU LCS