Přejít k hlavnímu obsahu

Přehled finálových výsledků play-off EU/NA LCS

4. 9. 2017 | 23:48 League of Legends
Po dvanácti týdnech soubojů nejlepších LCS lig konečně známe konečné výsledky. Vítěze čeká první postupová místa na Mistrovství světa v League of Legends. Poražené pak těžký boj v regionálních kvalifikacích a možná i nechtěná letní přestávka.NA LCS
Výchozí obrázek

Po dvanácti týdnech soubojů nejlepších LCS lig konečně známe konečné výsledky. Vítěze čeká první postupová místa na Mistrovství světa v League of Legends. Poražené pak těžký boj v regionálních kvalifikacích a možná i nechtěná letní přestávka.

NA LCS

Souboj o třetí místo americké LCS přinesl velké překvapení ze strany týmu Counter-Logic Gaming, který skvěle přečetl svého soupeře tým Diginitas a jednoznačně zvítězil 3:0. Týmu Dignitas nevyšly začátky druhé a třetí hry a i přes vehementní usilí již nedokázali ztrátu zvrátit. CLG svým pohybem po mapě předvádělo kvalitní makro strategiii a získané výhody jim dodaly potřebné "štěstíčko" v týmových šarvátkách.

Nejužitečnější hráč NA - Søren "Bjergsen" Bjerg

Nejužitečnější hráč NA - Søren "Bjergsen" Bjerg. Zdroj:www.na.leagueoflegends.com

Těžké váhy základní části NA LCS se utkaly ve finálovém ringu. Tým Immortals vyzval obhájce vítezství 3. posledních splitů tým TSM a bylo se na co dívat. Celou sérii okořenil Tweet topaře TSM Kevina @Hauntzera který napsal, že doufá, že budou mít na nedalekém hřbitově dostatek místa pro Immortals (pozn.aut. Nesmrtelné). Stejně jako v základní části to byli Immortals, kteří hráli svou proaktivní hru a diktovali tempo v začátcích zápasů. Team SoloMid odpovídal vždy dobře koncentrovanou defenzívou a úspěšně čistil protivníkovi totemy za svými zády. To postupně vnášelo neklid do soupeřovy taktiky a v závěrečných částech zápasu nedokázal tým Immortals koordinovat své bojové rotace proti skvělému týmovému pojetí TSM. Nejlepším hráčem celé série se stal Vincent "Biofrost" Wang v roli podpory, který se dokonale předvedl se šampionem Rakanem a dotáhl TSM ke čtvrtému vítezství v NA LCS za sebou.

2017 NA LCS Summer - play-off
Čtrvtfinále Semifinále Finále Vítěz
bo5bo5bo5 
 
{#Spojené státy americké} Immortals          
    {#Spojené státy americké} Immortals0
     
{#Spojené státy americké} Freewin          
        {#Spojené státy americké} Immortals1
 
{#Spojené státy americké} CLG3          
    {#Spojené státy americké} CLG3
     
{#Spojené státy americké} EnVyUs2          
            {#Spojené státy americké} Team SoloMid
{#Spojené státy americké} Team SoloMid         Vítěz
    {#Spojené státy americké} Team SoloMid3     
{#Spojené státy americké} Freewin          
        {#Spojené státy americké} Team SoloMid3
 
{#Spojené státy americké} Cloud91          
    {#Spojené státy americké} Dignitas1     
{#Spojené státy americké} Dignitas3          
        {#Spojené státy americké} CLG3 
            {#Spojené státy americké} CLG
        {#Spojené státy americké} Dignitas03. místo

EU LCS

Celý finálový víkend začal bouřlivými ovacemi pro nejužitečnějšího hráče letní části sezóny - Rekklese. Francouzské publikum bylo ohromující.  Možná i to nastartovalo tým Fnatic k aktivnímu bojovnému výkonu v celé 5. zápasové sérii. V souboji o třetí místo se potkaly dva velmi vyrovnané týmy, které si držely své kvalitní makro orientované hry a kontroly neutrálních cílů. V taktikou sevřených soubojích vyhrál tým, který měl přesnější shotcalling a díky méně chybám dokázal získat kritický Baron buff. Tým Fnatic podporovaný francouzským publikem ukázal svojí vytrvalost a koncentraci, když únavnou sérii dotáhl do vítězného konce. Fnatic se vítežstvím probojoval na nejlepší pozici pro regionální kvalifikaci na Mistrovství světa 2017.

Rekkles MVP

Nejužitečnější hráč EU - Martin "Rekkles" Larsson Zdroj:www.eune.leagueoflegends.com

Ve finálovém zápase nenechal nikoho na pochybách o své dlouhodobé dominanci úřadující čtyřnásobný mistr evropské LCS. Tým G2 Esports opanoval již 4 předcházející splity a tento rok mu cestu zkřízil překvapivý postupující nováček z Challegner ligy, tým Misfits. Tým G2  dlouhodobě prokazuje, že co do kvality hráčů a taktické připravenosti je ten nejlepší evropský tým. Svého  nezkušeného protivníka s přehledem hladce porazil 3:0 na zápasy. Misfits byli i přes svou snahu vždy o krok pozadu v makro taktických částech hry i individuální zdatnosti. Tým G2 i Misfits budou reprezentovat celý evropský region na Worlds 2017 v Číně. Kdo se k nim bude chtít připojit z třetího postupového místa, bude se muset probojovat přes regionální kvalifikaci, ve které se střetnou: Fnatic, Splyce, Unicorns of Love a H2K. 

2017 EU LCS Summer - play-off
Čtrvtfinále Semifinále Finále Vítěz
bo5bo5bo5 
 
{#Evropská unie} Fnatic          
    {#Evropská unie} Fnatic1      
{#Evropská unie} Freewin          
        {#Evropská unie} Misfits0
 
{#Evropská unie} Unicorns of Love0          
    {#Evropská unie} Misfits3      
{#Evropská unie} Misfits3          
            {#Evropská unie} G2 Esports
{#Evropská unie} H2K Gaming         Vítěz
    {#Evropská unie} H2K Gaming0      
{#Evropská unie} Freewin          
        {#Evropská unie} G2 Esports3
 
{#Evropská unie} G2 Esports3          
    {#Evropská unie} G2 Esports3      
{#Evropská unie} Splyce2          
        {#Evropská unie} Fnatic3
 
            {#Evropská unie} Fnatic
        {#Evropská unie} H2K Gaming1
3. místo

Koho tipujete na vítěze letošních Worlds vy?

Štítky: LCS NA, EU LCS