Přejít k hlavnímu obsahu

Neon se upsal LEC týmu! Bude působit ve francouzské ERL

9. 1. 2019 | 11:18 League of Legends
Dle oficiální databáze Riot Games se Neon upsal jednomu z evropských top týmů a bude krýt záda Hans Samovi z Misfits Gaming. V rámci academy týmu bude působit ve francouzské regionální soutěži.
Misfits Neon
Misfits Neon

Matúš "Neon" Jakubčík byl před několika dny zcela zaslouženě vyhlášen nejlepším slovenským hráčem loňského roku. Mladý botlaner si loni vyzkoušel i prostředí evropské LCS, kde zaskočil za Samuxe v Unicorns of Love. Celkově však v sezóně žádného velkého medailového úspěchu nedosáhl, což bude chtít změnit v dresu Misfits. Jak sám naznačil v našem rozhovoru, tým by měl působit ve Francii, ve které už působil v barvách Millenium. Na botlajně bude slovenské AD Carry operovat s finským supportem Hiivou. Ten už v minulosti v Misfits působil jako náhradník a asistent trenéra. V loňském roce si zahrál za Ninjas in Pyjamas, kteří vyhráli skandinávskou Nordic League a dokázali se dostat až do finále EU Masters. V minulosti okusil i LCS, kde si zahrál za Gambit (2014) a Origen (2017).

V Misfits Academy působil už vloni midař LIDER, který ale s týmem odehrál pouze vítězný čtvrtý turnaj Forge of Champions. Ve finále tehdy Misfits porazili Erena s jeho Enclave Gaming. S francouzskou ligou, konkrétně týmem GamersOrigin má zkušenosti i nový jungler Obsess, který si ve Francii připsal tři stříbrná umístění. Na toplane pak týmovou soupisku uzavírá Dan Dan, který v loňské sezóně působil v LDLC. S tímto týmem zažil největší úspěch v jarním splitu, kdy se dokázal kvalifikovat na EU Masters. 

Misfits Hiiva Origen
Hiiva v dresu Origen - LCS 2017

Soupiska Misfits Academy (dle Contract Database)

 Nizozemsko Danny "Dan Dan" Le Comte - Top
 Německo Patrick "Obsess" Engelmann - Jungle
 Norsko Adam "LIDER" Ilyasov - Mid
 Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík - AD Carry
 Finsko Aleksi "Hiiva" Kaikkonen - Support