Přejít k hlavnímu obsahu

NA LCS update: Známe všechny týmy

21. 10. 2017 | 13:09 League of Legends
Zatím nic není oficiální, ale podle všeho v novém franchising modelu pro NA LCS uvidíme z deseti týmů hned čtyři nováčky. Ligu by měly opustit týmy Team Dignitas, Phoenix1, Immortals a Team EnVyUS. 
Výchozí obrázek

Zatím nic není oficiální, ale podle všeho v novém franchising modelu pro NA LCS uvidíme z deseti týmů hned čtyři nováčky. Ligu by měly opustit týmy Team Dignitas, Phoenix1, Immortals a Team EnVyUS. 

I když to tak dlouho vypadalo, do ligy se nepřipojí evropská organizace G2 Esports a ani žádná jiná ze čtyř organizací, které se do NA LCS přihlásily. Krom G2, kteří se jediní údajně dostali do druhého výběrového kola, šlo o týmy Misfits, Fnatic a Splyce. Do ligy by neměl proniknout ani žádný z údajných zájemců z Číny ani Austrálie. Pojďme se tedy podívat na jednotlivé účastníky nové LCS.

NOVÉ TÝMY

  • OpTic Gaming je americký tým, který působí i ve hrách jako Counter Strike: Global Offensive, Halo, Call of Duty a odnedávna i Overwatch. Právě v posledním jmenovaném titulu si koupili místo v Overwatch League (obdoba LCS) za údajnou částku 20 milionů dolarů.V posledních měsících tedy muselo vedení týmu investovat přes 33 milionů dolarů a další náklady budoe muset vynaložit na novou sestavu, realizační tým a všechny další potřebné věci. Organizace se do LCS chtěla zapojit již v roce 2014, kdy je však v aukci o místo Team Liquid Academy přeplatil tým Gravity (Později Echo Fox)

  • Golden Gate Warriors je klub, který neměl zatím žádnou účast v esportu. Jedná se o basketbalový tým v NBA, který sídlí v Oaklandu v Kalifornii. V basketbalu se týmu ohromně daří a vyhráli dokonce poslední ročník NBA. Tým byl založen roku 1946 a sponzoruje ho například značka Nike a také americký internetový obchod Rakuten.
  • Cleveland Cavaliers je také tým, který hraje NBA a před rokem slavil celkové vítězství. Byl založen roku 1970. K LCS je dovedl majitel týmu Dan Gilbert, který už dříve skrze své firmy do esportu investoval a aktivně nyní hledá lidi, kteří mu pomohou v zapojení do NA LCS. Velkou roli v LCS týmu by měl hrát sponzor Detroit Venture Partners. Dalšími sponzory jsou ale i Nike nebo Walmart.
  • Houston Rockets je třetím a posledním basketbalovým týmem, který by se měl zapojit do dalšího ročníku NA LCS. Tým založený roku 1967 v NBA naposledy zvítězil v roce 1995 a určitě tedy bude chtít najít úspěch v League of Legends. Tým z texaského Houston podporuje značka oblečení Adidas a mimojiné i telekomunikační společnost ZTE.

Ani jeden z basketbalových týmů nesmí do ligy vstoupit pod jejich jménem v basketbalové lize, kvůli pravidlům NBA. Můžeme tedy očekávat nějaké jejich variace, jako třeba Team Rockets, nebo Golden Warriors. Všechny nové týmy musely zaplatit celkem 13 milionů dolarů za místo v lize LCS.

TÝMY, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ

  • Team SoloMid 
  • Cloud9
  • Counter Logic Gaming 
  • Team Liquid 
  • FlyQuest 
  • Echo Fox 

 

Těmto týmům v udržení pomohly určitě i nedávné sponzorské smlouvy, nebo pozornost kterou získaly. Bezpochyby se dívalo také na esport minulost těchto týmů a vize do budoucna, schopnost zajišťovat sponzorské dary a smlouvy atd. TSM a Cloud9 například získaly za sponzora světoznámně proslulou společnost T-Mobile, která poskytuje služby pro komunikační mobilní zařízení. 

Team Liquid zase sponzoruje velké studio Disney a tým Echo Fox se proslavil svým streamerským týmem v Challenger Series. Nesmíme zároveň opomenout to, že CLG nyní vede společnost Madison Square Garden (Velká aréna v New Yorku), která udělala z předchozího majitele HotshotGG milionáře. Všechny týmy musely za účast ve franchising modelu zaplatit částku 10 milionů dolarů.

BÝVALÉ LCS TÝMY

  • Immortals - 4 miliony dolarů odstupné
  • Team Dignitas - 2 miliony dolarů odstupné
  • Phoenix1 - 3 miliony dolarů odstupné
  • Team EnVyUs - 3 miliony dolarů odstupné

LCS týmy, které byly z LCS vyloučeny, dostanou podíl z odstupného z 12 milionů dolarů. Tyto musely zaplatit nové týmy navíc (za každý 3 miliony). Odstupné dostanou týmy podle toho, jak dlouho v lize byly. I když organizace Dignitas v lize byla od jejího založení až do současnosti, počítá se jim pouze poslední rok kvůli tomu, že vloni odkoupili místo v lize od týmu Apex. Údajně za zbytkem týmů zaostávaly finanční gramotností, špatnou minulostí týmu, či jinými faktory, které studio Riot Games hodnotí jako důležité.

Zdroj: espn
Štítky: NA LCS