Přejít k hlavnímu obsahu

Tomkeejs: Naše hra se zakládá na individuálních schopnostech

23. 10. 2017 | 01:54 Counter-Strike 2
V sérii rozhovorů s mistry Slovenska se dostávám i ke Counter-Strike: Global Offensive, kde i přes jednoho hosta v sestavě dokázali Dark Tigers přetlačit veškerou konkurenci a po výhře 2:1 nad Trust.Universe si domů odvézt zlaté medaile a také 2. nejvyšší seed na MČR 2017. Při této příležitosti jsme si k rozhovoru pozvali kapitána týmu Tomáše "tomkeejs" Tomku.
Výchozí obrázek

V sérii rozhovorů s mistry Slovenska se dostávám i ke Counter-Strike: Global Offensive, kde i přes jednoho hosta v sestavě dokázali Dark Tigers přetlačit veškerou konkurenci a po výhře 2:1 nad Trust.Universe si domů odvézt zlaté medaile a také 2. nejvyšší seed na MČR 2017. Při této příležitosti jsme si k rozhovoru pozvali kapitána týmu Tomáše "tomkeejs" Tomku.

Začneme nejprve sestavou. Před dvěma měsíci jsi ty a EYO poskládal novou sestavu, společně sbíráte úspěchy. Co je hlavní předností Dark Tigers?

Myslím, že naše sestava a hlavně naše hra se zakládá na individuálních schopnostech. Což je dle mého i klíč našeho úspěchu. Mám v týmu kluky, kteří umí dávat hlavy a já jim dávám víc prostoru než kdokoliv jiný.

Namísto odcestovaného ZeDa si na MSR s Dark Tigers zahrál beastik (Foto: Dark Tigers)

Vítězství na QD bylo hezkým kouskem, ale na důležité MSR jste jeli s hostem. Jaké jste si s beastikem dávali cíle? Trénovali jste společně?

Jeli jsme tam s jasným cílem a tím bylo hitnout bednu. Co se tréninku týče, tak jsme hráli dva praccy den před MSR.

Nyní už k samotné akci. Ve skupině jste nedali nikomu šanci, ale ROG.Squad vás zaskočil. Co se v tom zápase stalo, že jste kvůli němu postoupili až z druhého místa?

Nebudu se k tomu nějak konkrétně vyjadřovat, ale dohnala nás trošku páteční noc. (smích)

Do tuhého šlo ve 3. kole WB, kdy jste v nočním zápase potkali eEriness, kteří byli namotivovaní. Jaká je podle tebe příčina jejich neúspěchu na MSR?

Od odchodu Cannieho jim to celkově vůbec nesedí. Těžko říct jestli to je tím, že calluje zase blade nebo je chyba někde jinde, ale popravdě jsem s nějakým takovým výsledkem dost počítal.

Před nejdůležitějším zápasem celého turnaje je vždy důležitá koncentrace (Foto: Dark Tigers)

První mapu jste ztratili o kolo později proti eSubě. Bál ses, že spadnete do dolního pavouka? Nebo byla ztráta jedné mapy spíš na vrub vašeho malého map poolu, jak občas zmiňuješ?

Každý ví, že máme malý map pool a tím, že jsme měli hosta, to bylo ještě těžší. Věděli jsme, že musíme vyhrát Mirage, abychom mohli vůbec popřemýšlet nad výhrou. Nějak jsme ale nemohli najít recept na jejich T stranu a padli jsme celkem vysokým rozdílem. Na Infernu jsme to už pomalu vzdávali, ale přišel comeback na 16:14 a Overpass byl už jen o egu.

Ve finále WB i grandfinále jste potkali stejného soupeře. Byl podle tebe Trust.Universe silnějším týmem než například eSuba, která překvapivě vypadla s Pyctophobií?

eSuba hrála rozhodně líp jak Universe, ale prohra s námi je celkem psychicky složila a bylo to vidět v LB. 

Jak bys porovnal dva BO3 zápasy proti Universe? V obou jste zvítězili 2:1, ale hrály se naprosto odlišné mapy.

Hráli jsme Mirage, Cbble, Nuke a Overpass. Troufnu si říct, že na Cbble a Mirage máme o mnoho navrch. Nuke byl poměrně dost vyrovnaný, ale vzhledem k tomu, že jsme neměli vůbec nic připraveného a Universe trénovali nuke posledních pár dní, co to šlo, tak taky žádná sláva. Overpass jsme prohráli v obou případech – ve WB na vlastní chyby a v grandfinále byl soupeř prostě lepší.

Tomkeejsova radost z poháru pro mistry Slovenska 2017 (Foto: Dark Tigers)

Co pro tebe vůbec znamená hraní na stage? Je to ten cíl a motivace, proč CS:GO vůbec hraješ? Vaše fanoušky bylo ve finále opravdu slyšet.

Samozřejmě, že hra na stage je něco krásného a každý hráč po tom touží. A ano, v mém případě to je rozhodně jeden z důvodů, proč tu vlastně ještě jsem.

Myslíš, že finální pořadí MSR reflektuje aktuální stav scény, která je na své špici mimořádně vyrovnaná?

Přesně, jak říkáš. Scéna je dost vyrovnaná a tím pádem se to těžko soudí, ale na druhém místě bych viděl určitě spíše eSubu.

Výhra dvou LAN akcí, asi si na MČR hodně věříte, co? Jaký máte střízlivé cíle, když do Brna míříte jako nasazená dvojka hned za eXtatus?

Tyhle dvě výhry nám pomohly k lepší psychice a většímu sebevědomí. Já nad MČR ani moc nepřemýšlím, protože je každoroční tradice, že lepší týmy udělají nějaký fail a uplný outsider překvapí.

Mistrovská sestava Dark Tigers, zleva: Kozlik, zyored, EYO, tomkeejs, beastik (Foto: Y-Games)

Díky moc za rozhovor, Tome. Nyní máš prostor na libovolný vzkaz svým fanouškům i těm, kteří Dark Tigers nemají úplně v lásce.

Taky ti děkuji, Přemku. Fanouškům bych chtěl poděkovat za neuvěřitelnou podporu, hlavně na MSR v grandfinále. Doufám, že vám to vydrží i na MČR!

Štítky: Dark Tigers, msr
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.