Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: League of Legends boje právě začínají

10. 11. 2017 | 12:45 League of Legends
Zatímco turnaj v Hearthstonu a CS:GO běží na letošním Mistrovství České republiky už od brzkého rána, první League of Legends zápasy oficiálně započnou až v odpoledních hodinách. Co nás čeká a nemine, jaký bude vyřazovací systém a kdy se dočkáme grandiózního finále?
Výchozí obrázek

Zatímco turnaj v Hearthstonu a CS:GO běží na letošním Mistrovství České republiky už od brzkého rána, první League of Legends zápasy oficiálně započnou až v odpoledních hodinách. Co nás čeká a nemine, jaký bude vyřazovací systém a kdy se dočkáme grandiózního finále?

LoL Stage - MČR 2017

Dvě hodiny po poledni naše několikaměsícové čekání skončí a postupující osmička týmů se střetne v bojích o celkový prize pool ve výši 105 000 korun. Systém turnaje ve své podstatě odpovídá modelu z minulého roku, kdy se v rámci Double Elimination dvou skupin určí pomocí GSL formátu týmy postupující do semifinále, které je plánované na sobotu. Vyvrcholí BO3 finálovým zápasem v neděli o půl desáté ráno. Kdo získá vítězný budget v podobě 60 000 korun? 

Pomocí PZ webu, stránek na sociálních sítích (facebook, twitter, instagram) i Twitch streamu vás budeme o veškerých aktuálních výsledcích informovat přímo z místa dění. Těšit se můžete na online coverage i spoustu fotek a rozhovorů, mezitím mrkněte na rozpis prvních zápasů.

SKUPINA A

  • 14:00 - {#Česká Republika} IG.Tribunal vs. {#Česká Republika} MARVO eSports
  • 14:00 - {#Česká Republika} PlayForEver vs. {#Česká Republika} Majestic Lions

SKUPINA B

  • 14:00 - {#Česká Republika} Alza.eXtatus vs. {#Česká Republika} Eclot Gaming
  • 14:00 - {#Česká Republika} eSuba vs. {#Česká Republika} Team Brute XPG
Ve streamovacích studiích na vás čeká také slušná řádka komentátorů a analytiků. Kdo nás letošním League of Legends turnajem provede? 
  • In-game komentátoři: Mozilla, Bronko, Micák
  • Analyst desk: Rader, Zami, Bleach
  • Host studia: Herdyn
Zatímco CzechClouda jsme na rozhovor odchytili při ranním šálku kávy, na Radka "Zami" Ševce a Tomáše "Bleach" Hospodku jsme narazili při obědové pauze. I oni se s námi zpoza analyst desku podělili o několik relevantních postřehů.

LoL analytici
 
Z pohledu analytiků, máte nějaké tipy, které týmy postoupí, popřípadě osobní favority na vítěze?
 
Zami: Myslím si, že favorit na vítěze je jeden a celkem jasný. Minimálně v League of Legends to bude eSuba, která má spoustu hráčů, kteří mají zkušenosti jak z české scény, tak ze zahraničí. 
 
Bleach: Já bych se úplně neopičil, strašně moc věřím IG. Mám důvěru v hráče i jejich zkušenosti, jsou to lidi, kteří tady už MČR vyhráli a dobře se angažovali i v zahraniční scéně. Věřím, že mají natrénováno, věřím, že jejich kouč Tomáš Kněžínek to dal dohromady, a že to zvládnou. Samozřejmě, eSuba jsou favoriti na papíře, ale IG je taky horký kandidát na výhru.
  
Zami: Pokud můžu ještě dodat, ve finále nejspíš uvidíme i eXtatus. Jsou to mladí kluci, kteří se o to budou chtít poprat a ta motivace tam bude mnohem lepší. 
Komu naopak moc šancí dosáhnout finálových příček nedáváte? 
Zami: Pro mě to bude tým PlayForEver, který se sem dostal jen díky účasti na online turnajích. Bude to pro ně určitě super zkušenost, ale šance jsou minimální.
 
Bleach: Ty první začátky na velké stage jsou pro hráče obrovským rozdílem oproti tomu, na co jsou zvyklí. Pro mě jsou outsidery například MARVO, PlayForEver a Team Brute. Nemají zkušenosti, takže si myslím, že se dál nedostanou. 
Máte pocit, že na letošním MČR jsou všechny týmy zasloženě, nebo se domníváte, že některé špičky z československé herní scény chybí? 
Bleach: Třeba Play With Soul. Ti mají teď super výsledky a je škoda, že kvůli tomu, že si nenahrabali body, se sem nedostali. Naštěstí alespoň Herdyna tady budeme mít.

Zami: Mohl se sem dostat i tým Freshsterious, který hraje Hitpoint Masters a jsou aktuálně na čtvrtém místě. Myslím, že by předvedli lepší výkony než některé týmy tady.
Co se stylu a kvality hraní League of Legends týče, vnímáte od minulého ročníku v tomto ohledu nějaký vývoj?
Bleach: Určitě. Týmy se přesunuly a změnily. I minulý rok měl styl hraní tendenci soustředit se na teamplaye, dnes je to ještě výraznější. Je strašně těžké vyhrát na základě toho, že tým má silné individuální hráče, což se minulý rok dalo ještě docela dobře použít na linkách a vyhrát na základě indivuiduálního stylu. Teď ten tým musím být tým, aby to fungovalo.
 
Stream z League of Legends turnaje MČR 2017:

League of Legends coverage s aktuálními daty a harmonogramem je k dispozici zde
 
Štítky: mcr lol