Přejít k hlavnímu obsahu

7. sezóna: Tři úspěšní nováčci z NA LCS

23. 11. 2017 | 01:47 League of Legends
Také v Americe jsme viděli několik nováčků v nejvyšší lize. Úspěšnými ale byla opravdu jen hrstka z nich. Vybrali jsme tedy tři hráče, kteří svými výkony jasně převyšovali ostatní nováčky. Evropskou pětici úspěšných nováčků najdete zde.
Výchozí obrázek

Také v Americe jsme viděli několik nováčků v nejvyšší lize. Úspěšnými ale byla opravdu jen hrstka z nich. Vybrali jsme tedy tři hráče, kteří svými výkony jasně převyšovali ostatní nováčky. Evropskou pětici úspěšných nováčků najdete zde.

Do top trojky se nevešli třeba midař Nisqy z EnVyUs, který ze zbytku nováčského pole rozhodně ukázal nejlepší výkony. Tým EnVyUs na něm ale nikdy nijak nezávisel a Nisqy tak dostával spoustu prostoru, kterého ale většinou moc nevyužíval a v konkurenci nejlepších midařů v NA LCS neměl moc šanci zazářit. Jako další bychom mohli vzpomenout na junglery Akaadiana s OmarGodem. 

Akaadian s týmem Echo Fox za sebou nezanechal žádnou významnější stopu a zejména v letním splitu byl spíše neviditelný. Na začátku jara ale přitom vypadal hodně slibně. To se nedá říct o OmarGodovi, který byl velkým zklamáním pro všechny fanoušky CLG. Bylo vidět, že na tak vysokou úroveň hry ještě není připraven a vypadá to, že ho v základu CLG v příští sezóně neuvidíme. Nyní už ale přeskočme k té nejlepší trojici.

{#Spojené státy americké} Juan “Contractz” Garcia

  • Tým: Cloud9
  • Pozice: Jungler
  • Oblíbení šampioni: Kha Zix (20), Lee Sin (15), Elise (12), Graves (12)

Contractz se ke Cloud9 připojil po loňské úspěšné kvalifikaci s Cloud9 Challenger (později FlyQuest). V průběhu roku ukázal, že je ideální náhradou za odcházejícího Meteose a hned od začátku jsme viděli jeho luxusní agresivní playe. Contractz pokračoval ve skvělých výkonech dál a tvrdě makal, což mu vyneslo cenu za 2. nejlepšího junglera v letním splitu.

Po výhře 3:1 v regionální kvalifikaci proti CLG se podíval i na mistrovství světa, kde ohromil hned v prvních zápasech play-in. V Číně obstál ve zkoušce proti junglerům jako Condi, Peanut, nebo Clearlove7. Nováček se vůbec nezalekl velké konkurence a vytasil se i s neobvyklými picky jako Ezreal, nebo Graves.

5 nejlepších playů Contractze z jarního splitu

Mezitím, co ostatní NA LCS jungleři na Worlds neobstáli, Contractz se udržel i proti nejsilnějším protivníkům, což je na nováčka vskutku obdivuhodné. Dokáže tento Američan udržet svou dominanci a v příštím splitu se stát tím nejlepším, co může NA LCS nabídnout?

 


 

{#Spojené státy americké} Cody “Cody Sun” Sun

  • Tým: Immortals
  • Pozice: AD Carry
  • Oblíbení šampioni: Varus (17), Jhin (14), Ashe (12), Kog Maw (11), Caitlyn (11)

Bohužel pro mladého marksmana Cody Suna se při jeho nicku vzpomene na jeho fail na Worlds 2017. Ten z hlavy fanoušci americké scény asi jen tak nedostanou. Asi všichni jsme viděli jeho “play”, kdy díky jedné chybě prohrál tým celou hru, která v konečném důsledku znamenala konec IMT na Worlds 2017.

Cody Sun je ale skvělým hráčem, který se z týmové slabiny vypracoval až na tahouna a zároveň druhé nejlepší ADC americké ligy letního splitu. Hodně zapracoval na své synergii se supportem Ollehem a skvěle se adaptoval na jeho neustálé opouštění botlane. I v 1v2 situacích ale nováček zvládal sbírat poskoky a nedostával se do nepříjemných situací.

Jeho slabinou je bezpochyby nestabilita výkonů. Zejména v mid game totiž někdy dělal zbytečné chyby, které stály tým někdy i celou hru. Americkému mladíkovi stačí vypilovat tyhle chybičky a uvidíme, jestli se Cody Sun na špičce NA LCS posune ještě dál.

 


{#Spojené státy americké} Mike “MikeYeung” Yeung

  • Tým: Phoenix1
  • Pozice: Jungler
  • Oblíbení šampioni: Varus (17), Jhin (14), Ashe (12), Kog Maw (11), Caitlyn (11)

Když už se koukáme na Contractze, jako nadějného junglera NA LCS, jeho konkurentem může být nejlepší nováček summer splitu, MikeYeung. Tento mladík se připojil k nestabilním Phoenix1 a rychle začal zářit. Na mezinárodním turnaji Rift Rivals získal dokonce cenu nejlepšího hráče základní části. 

MikeYeung na sebe začal strhovat pozornost hlavně skvělými playi za Lee Sina a Nidalee a brzy získal na svou stranu i spoustu fanoušků. Meta se ovšem brzy změnila a utility tankové začali přehrávat nováčkovy agresivní picky. Phoenix1 nakonec sezónu zakončili na posledním místě a v LCS se neudrželi i přes postup v promotion turnaji. V nové franchising lize je podobně jako EnVy, Immortals a Dignitas nahradila nová čtveřice týmů (OpTic, 100 Thieves, Clutch a Golden Guardians).

V patchi 7.22 se dočkali carry jungleři velkých buffů a jestli jejich síla vydrží i do osmé sezóny, MikeYeung by mohl znovu zářit. Čas ukáže, kam jeho cesta bude směřovat. Uvidíme ho ale již brzy na All-Star v Los Angeles. To začíná na začátku prosince. Jeho novým domovem by mohla být možná i organizace Team SoloMid, což by bylo pro tohoto mladíka skvělá příležitost ukázat se v nejlepším světle.

Štítky: NA LCS